19

адвокат Тенев

преди 4 години

Само ако им посетите централата в София и ще видите какви патриоти са!?...

18

До 16

преди 4 години

Точно обратното трябва да се направи. Даже и да имаш осигуровки за 1 месец, трябва да имаш право на пенсия за този месец, но примерно 10-20 ст., въпрос на изчисление.

17

А за пенсионерите ?

преди 4 години

А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?

16

Айшето от Сливен

преди 4 години

Тия куку-патъриоти добре ли съ? Чи с 250лв. не моем да задоволим крадливите парнажии.ама деее

15

Анонимен

преди 4 години

Не може в държава член на ЕС пенсията да е 110 евро това е геноцид, както и да го погледнеш!Но пенсии трябва да се плащат само на хора със осигурителен стаж над 30 години примерно , а не както е сега, всичко друго трябва да е социална помощ и да се изплаща от социалното министерство! В момента в тези 12 млд влизат, инвалидни пенсии които са 1,6 млд, болнични които са 1,5 млд на година, пенсии на хора без стаж, но достигнали определена възраст. Пенсионерите в България намаляват всяка година, със

14

невинни в калта

преди 4 години

Нормално е 12-14% от БВП да отива за пенсии, според другите страни. Тоест 12 милиарда сега. 4 милиарда са бисмарк система, от осигуряване пенсия. Остават 8 милиарда за базова пенсия, но само за бедни и неработещи с доход до минималната заплата нето. Тогава минималната пенсия ще е поне 350 лева.

13

Анонимен

преди 4 години

За 2019 година 1/3 от приходите на НОИ са трансфери от държавния бюджет. Това са малко над 4 млрд.лева. На мен ми се еижда малко, защото НОИ е натоварен да плаща и суми, които не са заради осигуровки. Примерно при минималната пенсия има две съставки - пенсия според осигуровките и плащане от държавата до размера на минималната пенсия.

12

невинни в калта

преди 4 години

Когато почне втората пенсия, не държавната, ще взимате 30 лева на месец, а държавната ако трябва да е 280 лева - тя ще е 200 лева - толкова е разликата която сега влиза за втора пенсия - а не в НОИ. Така вместо 280 лева, ще взимате 230 лева, 30лв частна и 200 държавна. Сега 1,5-2 милиарда лева отиват за втора пенсия, пари които биха увеличили сега пенсиите със 80 лева върху всяка пенсия. Кражба от днешните пенсионери, но държавата додава нали.

11

Анонимен

преди 4 години

Пенсиите като цяло са по-ниски заради по-ниските заплати на държавните служители, които се пенсионираха след като ги прекараха като им намалиха заплатите, когато държава вместо на 70% реши да плаща на 100% осигуровките им. Целта беше държавата да икономиса средства от заплати и осигуровки. Това обаче води до по-ниски пенсии за държавните служители, по-ниски обезщетения, например болнични.

10

невинни в калта

преди 4 години

Държавата дава 5 милиарда за пенсии, НОИ дава 4 милиарда. Дали държавните служители се осигуряват или как, няма значение. Дали Дянков е взел от здравната каса и дали държавата праща осигуровки на служителите, няма значение. Щом здравната каса има годишно 2-милиарда, а държавата дава още 3-милиарда годишно. И стига с тази администрация, Полша има 7 пъти повече чиновници при разлика в населението 5 пъти.

9

невинни в калта

преди 4 години

Лъжат, че има застаряване. 46% са активното население. В Турция е 32%. Коефициентът на икономическа активност е делът на населението на възраст от 15 и повече години, което е икономически активно: всички хора, които предлагат труд за производството на стоки и услуги през определен период. Германия 46%, Турция 32%, България 46%, САЩ 46%, Япония 43%, Китай 44%, Чехия 44%, Полша 45%, Швейцария 46%. Холандия 46%. ... Пенсията в Холандия е колкото минималната заплата, плюс минус 20%. България от 130л

8

невинни в калта

преди 4 години

Минималната пенсия е 130 лева максимална 1200, в нормална държава разликата е половин пенсия, примерно 1200 евро до 1800 евро. В страни с минимална заплата 1600 евр. Като парите за пенсии в България поне половината идват от данъци извън осигуряването, нека поне тях пари отиват САМО за неработещи и бедни пенсионери. В Дания пенсията е над 2000 евро, ако разделим по разлика в БВП, ще е 300 евро за България.

7

дядо Ставри

преди 4 години

Пишем, за да пишем от скука. Особено тоя най-долу. В България най-високи пенсии вземат най-малко тия, които си плащат сами осигуровките. Шапкари, т.н. държавни служители и лев не внасят. Старите пенсии са трън в *** на герберастите и трябва да го натискаме все по-навътре. ОНЯ се хвали колко голям растеж имаме.Какво благоденствие, а когато стане въпрос за преизчисляване на старите пенсии.........ужас, бедни сме, няма пари и пр. ЗАЩО?! Ами защото сме още живи. Това е проблемът.

6

невинни в калта

преди 4 години

До Полина минималната пенсия е 130 лева максимална 1200, в нормална държава разликата е половин пенсия, примерно 1200 евро до 1800 евро. В страни с минимална заплата 1600 евро и БВП на глава 5,5 пъти по-малко от нас. Като парите за пенсии в България поне половината идват от данъци извън осигуряването, нека поне тях пари отиват за неработещи и бедни пенсионери. Да в Германия минималната пенсия е 200 евро, но държавата на такъв без доход му дава още 1000 евро социална помощ. В Дания 2000евр.

5

Анонимен

преди 4 години

Всички депутати над 60г. - на минимална пенсия.И без това нищо не са свършили както трябва през последните 20-30 години.

4

Полина

преди 4 години

Тези хора- управляващите нямат си и понятие от пенсионна система.Как може да увеличаваш само минималната пенсия, без да преизчислиш останалите?Тогава защо да се осигуряваш на по-висок доход?Какво става със средните пенсии?Простотии колкото искаш!

3

Смирен депутат

преди 4 години

Ха ха, 250 лв на месец минимална пенсия,че то само за уиски няма да стигне бе!

2

ВЪПРОС

преди 4 години

Тези Хора - *патриотите* , не се чуват какво говорят .Минималната Пенсия за ТРУДОВ СТАЖ е 412 лева , в България - 2019 година . АЛО .

1

Анонимен

преди 4 години

Минимална пенсия не трябва да има. Както върви скоро минималната и максималната пенсия ще се изравнят. Защо тогава правим различни по размер осигурителни вноски?