58

Историк

преди 4 години

Американците щяха да направят много добро на света ако бяха продължили до Москва за да ни оттърват от психопата Сталин. Е, сигурно щеше да се наложи да направят няколко изкуствени слънца над Москва но това би си заслужавало като се има предвид милионите хора които щяха да бъдат спасени от лапите на болшевиките.

57

Русия=Психиатрия

преди 4 години

Месершмит-109 Г-6 е доста късна модифицация значи германците са ни давали оръжие на ниво а не както сега руснаците дават на сърбите изписани МиГ-29 в насипно състояние.

56

Анонимен

преди 4 години

Абсолютно безмислена дейност продиктувана от чист садизъм и желание за повече смърт и разрушение.Добре че атомните бомби са били много скъпи навремето иначе със сигурност щяха да ни пуснат няколко.Из разни стари архиви се четат мнения на тогавашни експери ,че с цел повече жертви и разрушения е по-добре да се ползват големи количества запалителни бомби. Единствената грешка на българите тогава е че са допускали да има живи пленени пилоти и екипаж.Трябвало е да ги разстрелват на място.

55

Историк

преди 4 години

До Анонимен 53Няма град изравнен със земята от Българаската армия през ВСВ! Това е исторически факт. Имаме окупационни войски в драма и Кавала и сме депортирали евреите от градовете, но масово издевателство на мирното население не е имало, камо ли да бомбардираме градове на общо основание. Покажи доказателства за обратното ?

54

До 50

преди 4 години

Чисто пияно мекотело си е бил Чърчъл! На всички е известно че покрай неговинаги е имало дежурен висш офицер за да не прави простотии на пияна глава! Единствено източният фронт където 75%от силите на вермаха са били съсредоточени го спасява.

53

Анонимен

преди 4 години

До 51 историкНашите окупационни войски в Сърбия и Гърция не са били много миролюбиви ,особенно в Гърция,където при потушаването на гръцкото въстание в Драма,нашите използват самолети!

52

Анонимен

преди 4 години

До 50Войната е ужасно нещо,всеки си гони интереса и иска враговете му да страдат!Чърчил се е подигравал и с германците и с всеки който е против интересите на Англия.Това е държавник ,а не мекотело като нашите ,включително и цар Борис!

51

Историк

преди 4 години

До Анонимен 45Не правилно си казал.Десетки градове са унищожени от Германия, САЩ, СССР, Англия през ВСВ!Колко градове са унищожени от малка България ?!?!На всички с половин мозък им е било пределно ясно, че България формално обявява война на Англия и САЩ и кръвожадните *** не е било необходимо да бомбардират мирните ни градове! Направили са го по собствено желание без НИКАКВА военна полза.

50

До 34

преди 4 години

Като се цитира Чърчъл първо се пита ти кво си, той за какъв се е имал? После ако не се сетиш погледни скорошната им преса където пишеше думата animals! Мечтата на пияницата е била да сме поле с картофи, за животни да живеят нищо не е казвал.

49

Анонимен

преди 4 години

Това събитие си плаче за паметник на незнаен американски пилот и лойко да реже лентичка.

48

анон

преди 4 години

Слугувайте пак на краваря!...

47

Анонимен

преди 4 години

Освен София бомбардирани са Враца,Перник,Кюстендил и още някой по-малки градчета!Хитлер много добре е знаел какво ще последва ,ако обявим война на САЩ и Англия и затова е настоявал ,да им обявим война!

46

Деян Куцев

преди 4 години

Да ви е за урок дето се хвалете че бомбандирали Одрин

45

Анонимен

преди 4 години

До 38 Десетки градове са унищожени от Германия през ВСВ!Англия,Полша,СССР,Франция държави над които са изсипани снаряди в повечето случай над цивилно население!Ако това отричаш ,значи нищо не си чел за ВСВ!

44

защо

преди 4 години

Я кажете в колко страни има паметник на пилоти убили хората и разрошели градовете им? А у нас има близо до посолството на убийците САЩ.

43

Анонимен

преди 4 години

За първи път чувам за такава бомбардировка. Кой ни е бомбардирал, това не сме го учили.

42

до 34 и 35

преди 4 години

До АнонименЗа съжаление в историята няма ако.... когато не се вместиш правилно в схемата на големите сили, винаги духаш супата. А после дирим кой ни е виновен....

41

анонимен

преди 4 години

А защо фондация Америка за България не е финансирала. Толкова много са направили американците като са ни бомбардирали, сега поне да са показали макет на бомбардировачите....

40

да ама не

преди 4 години

До АнонименАко не помним миналото нямаме бъдеще точно това искат някой?!

39

Анонимен

преди 4 години

До 35 историк При битката за Дарданелите ,англичаните ни искат помощ през 1915г..Ние да атакува турците в източна Тракия !Това е близо 2години преди немците да пратят прослувутият влак с Ленин и другарите му!Ако ги бяхме послушали Турция е капитулира до месец -два,и без това едва отдържаха позициите при Дарданелите!Без Турция и без фронта в Македония и България срещу Австро-Унгария ,войната е приключила!