до 123Това че е малко не виждам какъв проблем е. Щом си намерил начин да произвеждаш хубаво и евтино сирене какъв е проблема да скалираш производството и да печелиш добри пари от това? Аз се заинтересувах от изказването, че "даже кашкавал и сирене от 15 лв са менте". Сега, това изказване че е неточно е ясно, тъй като суровината и допълнителните разходите за двете са различни, но мен ме заинтересува авторитета с което беше казано. Аз имам познати собственици на мандри (двама различни) ..
До ПроСоТоУважаеми Другарю, объркал сте се. Ние не говорим за това дали има дума "цивилизационен" (както изглежда по съвсем неуместните ви коментари за това каква е разликата между "цивилизован" и "цивилизационен"), а за това дали употребата на въпросната дума в комбинация със "свят" е допустима. Поне за Българския език отговорът е "не". Другото бръщолевене и високопарни бълвочи си ги запазете за селския мегдан.
Аз съм богат по принцип и си купуваме отвреме навреме овче мляко и си заквасваме кисело мляко и става чудно. По добро от овчето мляк оняма. Биволското също е полезно и вкусно , на трябва да си купиш *** и да си я доиш.
Бих добавил и хора, които нито се интересуват какви бактерии има из уж домашните им продукти, нито нищо. Самият аз си правя домашно сирене от домашни крави (не смърди като това из селата, разбира се- аз знам какво да ям) и всеки път млякото минава през процес на дезинфекция. У нас едно от малкото хубави сирена е бялото немско сирене в Лидл в метална кутия. Лично съм проверил в лаборатория в чужбина, че в него няма нито сухо мляко, нито растителни мазнини. Чисто 100% сирене- 15лв. за 800гр..
Аз съм програмист по професия, но имах земи и по фонд си купих крави. Живеят в чиста местност, имам затворен кръг на производство. Продавам продукция из разни интернет сайтове за био храни и подарявам на прятели и роднини. Произвеждам и зеленчуци. Относно сиренето- 95% от домашното сирене не се яде. Това е отврат, има си технология да се махне смрадтта от него. Масово хората използват разни "рецепти" от преди балканската война и им се радват. Всеки разбиращ човек знае за какво говоря.
драги ми НЕИЗВИКАН "опоненте",първо се погрижи за собственото си здраве!..За моето са не кахъри!-Второ:-Пак ще те попитам:-Ако "точната "дума е "цивилизован",а не "цивилизационен",то....КЪДЕ ПОТЪВА ПОНЯТИЕТО ЗА "ДУХОВНОСТ"?!?!Не би ли требало в един свят,който Е ЦИВИЛИЗОВАН ,да има място и за ДУХОВНОСТТА,а НЕ САМО ЗА плюскането,пиенето и акането?../четвъртото га не споминям../Е?.."Цивилизован" е РЕЗУЛТАТ от действия.УСТАНОВЕНО ниво!"Цивилизационен" е ПРОЦЕС,напинящ към някакъв резултат..
От доста години купувам домашни млечни продукти. Качеството им е съизмеримо с най-скъпите на пазара, цената е наполовина.
До 120... Мислил съм по този въпрос но количеството което произвеждам е малко. Едвам стига за семейството и роднините а те хич не са малко. Понеже сиренето кашкавала и киселото мляко са екстра качество роднините го нападат като не видяли. Разбира се че си го плащат щото кравите не ядат въздух. Но предпочитат домашното пред това в магазина. Защото това в магазина хем е менте хем е скъпо. Все пак се радвам че допринасям за доброто здраве на децата внуците моята рода и на съпругата. Много народ.
До Анонимен121тъй като явно си...не си наясно с некои изрази ,реших да цитирам "Уикито"..Зер вие в 99 процента сте "Уикипедийни професори"....та така:-"Какво е реалното съдържание на сакралния израз цивилизационен избор? С него се оправдават конкретни политически и икономически решения, но доколко въобще е възможно това, след като все още не е ясно, какво точно се крие зад избора, който уж вече сме направили"..Капиш?..Анандъму?..Ферщееш?..сега стана ли ти ясно,че просто изпусна бало
До ПроСоТоНяма такова нещо като "цивилизационен свят". Не и в Българския език.И кола и подобни не пия, тъй че явно не си много добър и в предположенията.
до 116Имам идея за теб: защо не излезеш на пазара с твоето сирене и кашкавал. Гарантирам ти, че има достатъчно хора с пари които да го купуват. Хем и пари ще направиш, хем ще допринесеш за здравето на нацията. Даже и цените ти могат да са ниски, за да покажеш как се прави с малко пари.
До Анонименмного точно се изразих,кукло!..Светът,който имах предвид НЕ е цивилизован,а.."ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН"!..и айде пий си колата!
До Анонимен116ха!..-Преди няколко дни си купих литър мляко от един магазин на УЖ ферма за млечни продукти....Сварих го..И знаеш ли кое ме ШОКИРА?../защото НЕ очаквах!/..:-Млякото миришеше на...БРАШНО!!!!!!!!!а ако некой си мисли че за пръв път помирисвам мляко,много се лъже!
До Северна Македониябраво!...Сега почакай "Северната Македония" да стане член на ЕС и тогава...тогава...сещаш се ,нали?Защото и нашето "Българско бяло саламурено сирене" беше ХИТ преди..там какво й викахте?..-"демокрацията"?..-Но сега стана синоним на произвидиние от палмово масло....та така,бродерс македонобългари,ИДВАЙТЕ КОЛКОТО МОЖЕ ПО-СКОРО ПРИ НАС-"евросъюзниците"!За да видите,че.."Магаре все пак яде боб"...УСПЕХ!
Даже кашкавал и сирене с цена 15 лв за килограм са ментета. Имам три крави правя си сирене кашкавал и кисело мляко. Сравних мойто сирене кашкавал и кисело мляко с най скъпото което продават в магазина разликата е космическа. Моите продукти имат дъх на прясно мляко а тези от магазина на химия. В киселото мляко слагат нишесте за сгъстяване кой ще го чака 10 часа да узрее. Кашкавала е Гума сиренето е палмово масло. За да узрее кашкавала и сиренето им трябва месец при определена температура.
До ПроСоТо"Цивилизационен свят" ХахахахахаИскаше да кажеш "цивилизован" но не достигнаха класове в училище, нали? Ахахахаха. Неграмотници ще поучават за това кое как е.ЦИЛИвилизаааааацияяяяя.
Сиренето с палма залива пазара, всяка шеста бучка с добавка