52

wfffff

преди 4 години

е, при капитализъмъ бизнеса иска да *** и му е все тая че местните бягат заради експлоатация и отива на запад да го експлоатират поне по-поносимо, т.е. да може да си плати сметките, че тук работиш и накрая парно, ток, вода храна данъци, едва си ги платил. Благодарение на този бизнес под крилото на властта в БГ вече трайно и необратимо е подменен етническия състав и скоро българите ще са малцинство дори и да се заселят 50 млн като в Ю. корея на съща площ бълари няма да има.И накой му пука къде ще живея, защо трябва да е в БГ?

51

do do 43

преди 4 години

абе тоя дето мие чинии на запад ги мие и в БГ бе, а доктора или компютърния спец са си такива и у БГ-то и на запад, всеки според професията и образованието си, що всички ги сложи миячи не е ясно.И едните бягат и другите, и едните ти требет и другите. Въпрос: като си умник бизнесмен що не мож ги задържиш и едните и другите.

50

Нищо ново

преди 4 години

До "до 43": Доста надуваш цифрите. Дори в ИТ фирмите заплатите на начинаещи програмисти са около или малко над 1000 лв. Статистиката обаче отчита повече, защото сумира към реалната заплата още и осигуровките, които плаща работодателят.А за хвалбите, че у нас идват емигранти: Да, идват сезонни работници по курортите и си заминават след сезона. А българите заминават на запад и малко от тях се връщат. Така че сезонните работници не намаляват обезлюдяването на България.Но ако питате Бойко е наред

49

До 49

преди 4 години

Да не си наркопласьор ?

48

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 48Грешиш! Оказа се, че у нас хората с високи заплати са много по- малко от официално обявените 300 000, а 2/3 получават около или МРЗ. НАП били допуснали техническа грешка. Обаче техническата грешка беше оповестена в много малко медии, днесът "случайно" пропусна да ни уведоми, че са изнесени неверни данни.

47

до 43

преди 4 години

Само ще ти кажа, че 2000+лв. е смешна запалта за София. Рецепционистката в нашия офис работи за толкова, а чистачките- за по 1000.. Остави *** да се залъгва колко лошо е тук. Всеки интелигентен си знае цената и работи за нормални пари в големите градове. Нулево потенциалните тичат да мият чинии в Лондон и да градят тухлени стени в Испания. Подобни са ненужни никому- могат да се намерят по цял свят и ние ще си ги внесем от Украйна. По-читави са от нашия материал на 100%.

46

Анонимен

преди 4 години

Очаквани новини. От години говоря едно- у нас има 300 000 души със заплати над 9000лв. (официални данни на НАП). Половината работещи живеят абсолютно нормално, защото плащат данъците си до стотинка. Остават една голяма група дребни тарикати, които взимат има няма 1000лв. и се осигуряват на минимална заплата, от което губят само те. Малцинствата се изнасят в ЕС, същото важи и за ниската обществена класа. Остават имащите, можещите. Евтин труд се внася от Украйна, Молдова- за тях 1000лв. са злато.

45

Анонимен

преди 4 години

Пропагандна статия. Свикнали сме.

44

Анонимен

преди 4 години

Много добре! Сега бизнесът да спре да реве, че имало глад за кадри. Ако иска бизнесът да си ги прибере у тях.

43

Хахахааааа.

преди 4 години

КВИ, ГАСТАРБАЙТАРИ, БЕ.... ХАХАХААААА.ТОВА СА НАШИТЕ ОТ ФИЛИПИНИТЕ, БЕЕ....ИМА МАЛКО И ОТ МОДЕРНОТО....ХАХАХААААА .....

42

до 39

преди 4 години

София Е България! Вие останалите за нищо не ставате.

41

До Анонимен 29

преди 4 години

В Англия с парите които имат не могат да си позволят такъв стандарт на живот като у нас. Друг е проблема след година-две като им свършат парите и ги удари живота се побългаряват за 0 време и почват и те ганявски тарикатлъци.Един така си отвори бар, изхарчи 50к за ремонти. 6 месеца по-късно не можеше да плаща заплати на барманите. Тия по-умните се уреждат за 4к нагоре и живеят по-добре от колкото с 8к паунда в родината си.Те затва се връщат студенти защото за образовани има работа за 2000+ лева

40

човек

преди 4 години

До: номер 38 (От София)Извинявай, ама къде ги видя тия молдовци, украинки и африканци?И аз живея в София ама нийде ми ги взорът не види!!!Изглежда живеем в паралелни вселени?Най-много съм виждал китайци в китайските ресторанти.А в магазин за едно евро съм виждал китайци много, обаче в Сърбия.Един сърбин видях обаче да работи в Лидъл.

39

123

преди 4 години

Днес българи да работат за жълти стотинки няма, а утре няма и да има кой да ви плаща за продукти /услигите предлагани от тези *** работодатели.Внос на ръка е временно замазване на дългосрочен проблем.До като има такива бизнесмени и разни аграрни личности в НС така ще е.

38

Анонимен

преди 4 години

Каква любов, къде е тая Европа от преди, Содом и Гомор и един Бог, парите. Смени си генофонда,затова и мигрантите от истока отиват вече само за пари, без онази любов и идеал от преди, уви

37

От София

преди 4 години

На строежа до нас има цяла бригада Молдовци и 2-3 Африканци с каски се мотат. Касиерката в супера е Украинка, до офиса ни има кол център където всички са Индийци и Пакистанци. Ортопеда в спешния център е Иракчанин. Дюнержйницата са Йорданци и Сириици. Магазина за 1 лев го държат Виетнамци, а китайците държат ресторант до него.

36

няма проблем

преди 4 години

Ако смятате украинците и молдовците,дето работят лятото на морето за без пари за гастарбайтери,значи сте в голяма грешка!Тези хора изучават занаята,и другото лято ги няма!А нашите пишманхотелиери врещят,че нямали работници!Ми да врещят,като са толкова безбожно алчни,и голееми тарикати|!

35

Анонимен

преди 4 години

Таа ваша си Агенция и тва ваше Правителство по един еднопосочен билет за южна Африка , в България все още идват заблудени бедни хора от Руските Републики щото нямат пари за по на далече

34

Анонимен

преди 4 години

Разправям за България на един индиец в Англия, бачкаме заедно и му казвам така и така. Че все мрънка, все *** това ли е Европата ви, парите му малеят. Викам пич в Бг мин. заплата след такси се равнява на 200 британски лири. Ти вземаш по 120 тук. Така че не мрънкай. Онзи не може да повярва че сме толко зле!

33

Гледаме реално

преди 4 години

Виетнамците са готови да плащат по 50000 евро и да си рискуват живота в хладилни камиони, само за да не живеят в страни като нашата, дори африканци от третия свят не искат да работят тук, няма защо да се притесняваме от "инвазия"