113

Анонимен

преди 4 години

за съжаление, и у нас доста хора са повярвали на глупостите на антиваксърите. борбата с глупостта човешка е много трудна.

112

Анонимен

преди 4 години

Потресаващо е колко необразовани хора пишат тук. Ваксината намалява риска от заболяване, не го премахва. Докато повечето деца бяха ваксинирани, нямаше епидеии от морбили, сега има, предимно сред групи, които не са ваксинирани. Изненада. Ваксините са премахнали инфекциозни болести с висока смъртност. Вие филми не сте ли гледали как децата са умирали от тиф? А Смирненски умрял от туберкулоза? Колко хора познавате умрели от жълтата гостенка? Вие нормални ли сте да искате тия болести да се върнат?

111

Анонимен

преди 4 години

До анонимен 109Направи си справка, че времето за което говориш единственото къпане е било това за кръщенето. Трудно е да се каже дали по-добрата хигиена днес и по-доброто хранене не влияят повече на средната продължителност на живот от ваксините. Колкото до "малкия риск": сестра ми прекара туберколоза след ваксина, същото се случи и на съученик на сина ми. Верно малко е - не е половината клас, да речем.

110

Анонимен

преди 4 години

Наскоро колежка се похвали в офиса, че направили направо две ваксини на сина и. Едната в едното краче, другата в другото. Така хем на лекарката по-лесно, хем на нея, защото само веднъж и плаче. На въпросът ми "Ами ако направи реакция, как ще разбереш към коя ваксина е?". Лекарката каза да гледам кое краче ще се зачерви - ми отговори.Говорим за човек с претенция за висока образованост и самочувствие на отговорна майка.

109

Анонимен

преди 4 години

Стадото трябва да се ваксинира. За да има стаден имунитет. И стадно мислене. Бее-е-еМоже и със 100 000 ваксини без лиценз. За добитъка може.С обич,Москов

108

анонимен

преди 4 години

Извинете, "дица" е техническа грешка.

107

Анонимен

преди 4 години

До ПижоИма редки случаи на заразяване на ваксинирани деца. Също така прочети за груповия имунитет за да не говориш празни приказки...

106

анонимен

преди 4 години

Направете си справка и ще видите, едно време е действувал яко естествения подбор, а не че са били по-здрави. С антиваксъри не разговарям, след като на въпроса ми къде ще си дадете детето в градината - при ваксинирана или при неваксинирана група, веднага посочиха първата, така че, с подобни индивиди не трябва да се коментира нищо. Риск има, разбира се, но той е минимален, и дори и няма съвсем сигурни данни за причината, обикновена това са увредени дица по рождение.......

105

Ванката

преди 4 години

Дискриминацията е във фактът, че за неваксинирани заради противопоказания няма проблем да посещават градина, а за другите неваксинирани е проблем. А от друга страна хем държавата ги задължава да са на забавачка, хем не ги пуска и още по-страшното - хем ги задължава да си ваксинират децата, хем не поема отговорност за вредите от ваксините. А увредените деца никак не са малко - ако оживеят, цял живот са инвалиди после.

104

До 105 Анонимен

преди 4 години

Въобще как може да съществува ваксина срещу токсично-медиираните инфекциозни болести като тетанус, коклюш и дифтерия. Освен това те се причиняват от токсините на бактерии, а не от вируси. Срещу токсините се прилагат серуми, а не ваксини. Когато се нарани някой му слагат противотетаничен анатоксин, което представлява серум. Ваксини срещу бактерии и отрови ??! Против змийско ухапване няма ли да има ваксина ?!

103

Пижо

преди 4 години

Родители, които не ваксинират децата си са ***, така е. Но, аз не разбирам как едно дете с морбили, например, ще зарази ваксинирани срещу морбили деца?!? Идиотският иск на държавата е, че неваксинираните представляват риск за ваксинираните. Сериозно?! Ако това е така, това означава, че ваксинираните са ваксинирани с плацебо или че ваксините са некачествени.

102

Анонимен

преди 4 години

Единствената заплаха от това дете може да дойде по време на разпространение на болест, за която има ваксина, както в момента е с морбили и варицела. Би трябвало да има изискване точно за ваксина срещу морбили, но не и за тетанус, която не е заразна. Поне за морбили да го ваксинират това дете, защото като нищо ще олепи, а покрай него и другите неваксинирани. Не съм фен на българския календар, претоварен е от ваксини, но има някои не бива да се пропускат.

101

Анонимен

преди 4 години

До 84Моето неваксинирано дете ходи в частна градина, където децата масово не са ваксинирани. Навиват се бе учителите.... и учители по музика и по изкуства и по езици.

100

Анонимен

преди 4 години

До 98Не е услуга е е субсидирана от държавата дейност, за която всички плащаме. Ако е услуга таксите ще са по 300-400 лв.,не досегашните 20-30. Дискриминация е да плащаш за нещо което да не те допускат да ползваш.

99

до 99

преди 4 години

Ако джендърска и наркоманска Холандия е пример,да не искам да сме европейска държава.

98

House M.D.

преди 4 години

Другарят Аню е пропуснал да каже каква опасност представляват неваксинираните деца за ваксинираните. Нали са ваксинирани, ерго, защитени?Неваксинираните могат да посещават забавачка, но в България забавачки няма. Ерго, тези деца няма как да ходят на детска градина, защото могат да посещават само забавачка.

97

Анонимен

преди 4 години

Самата статия е написана като упрек и в комунистически стил...Но в много от западните страни ваксините не са задължителни!Тоес като пътувате с децата си в чужбина ги излагате на същия риск!!!Моите наблюдения са от Холандия-да повечето родители ваксинират децата си,но в никое учебна заведение няма изискване за ваксини...Сега как мислите?Европейска държава ли сме?

96

Анонимен

преди 4 години

До АнонименИма гугъл, потърси го. Не ми е работа да развявам лични истори. Самото допускане, че не е възможно ваксина да навреди, при положение, че е описано, че е възможно и то с каква честота е парадокс. Както при всеки медикамент се претегля полза/риск. Няма как нещо, при което има риск да бъде задъжително. От друга страна градината е услуга /не е задължителна/, няма никаква дискриминация, ако към ползвателите на тази услуга се поставят изисквания.

95

до елемаг

преди 4 години

напомняш ми на баща ми . и той беше " здрав като бик". Селско момче като теб. Не боледуваше от нищо и не ходеше на никакви прегледи и изследвания защото е "много як" Веднъж им правиха на всички от работата и се оказа, че е изкарал инфаркт преди година и куп други неприятни неща. Почина на 45, когато аз бях на 15. Ако сам се определяш като здрав като бик ти препоръчвам да отидеш на преглед.

94

Анонимен

преди 4 години

то по таз логика да пуснем убийците от затвора, защо да ги лишаваме от правото им на избор: да убиват или не,хора, приличате на сектанти, чувате недочувате някакви твърдение, вместо да подходите критично и да го проверите, вие започвате да разпространявате и търсите логика в следствията от него, които няма как да са правилни и верни, ако самият изотчник в началото е компрометиран.