40

Анонимен

преди 4 години

До шматкаДо сега за 45 години, ни веднъж не ми се е налагало да търся стругар.Това не е ли мъртва професия?

39

Анонимен

преди 4 години

До Ходене за здравеАми като нямаш пари за ляб дълго ще ходиш пеш

38

Анонимен

преди 4 години

До 38И ходиш като настръхнала котка:))Като си купиш машинка не значи че умееш да подстригваш.Е за кварталната кръчма ще ставаш.

37

шматка

преди 4 години

До 16;)Да не ти се налага да търсиш стругар.Няма

36

Средна класа

преди 4 години

След дефинирането през 19 век на двете класи - на собствениците на капитал и работниците, социолози и политолози започват да изучават и групата, която се намира между буржоата и пролетариата. За тях хората в средата са самонаети, умеещи и опитни занаятчии, които в процеса на производство предоставят интелектуален или бюрократичен труд, или (работят) която и да е професия с някакъв капитал. После след Втората световна война и особено след 1989 година, се говори само за средни по доходи, за да

35

човек

преди 4 години

До: номер 35Аз говорех за България. В чужбина лично познавам много преуспели, но неизвестни иначе хора.

34

Анонимен

преди 4 години

Ами ставай адвокат, архитект, висш мениджмънт, захващай собствен бизнес.Какъв ти е проблемът?Космоса май, а?

33

Анонимен

преди 4 години

До човекТака е.Арнолд Шварценегер, Мадона, леброн Джеймс, .....Милионер до милионера, средна класа до средна класа са на запад.

32

Анонимен

преди 4 години

абе не знам колко са програмистите, ама 200000 човека са с официална заплата над 9000лв. неофициално са още толкова.И на мен не ми се вярва всички да са програмисти.

31

човек

преди 4 години

До: номер 27Ако може аз да отговоря, аз познавам много такива хора на Запад!И тук също има, но се броят на пръсти.Някои са публични личности, хора на изкуството и шоу бизнеса но лично не познавам повече от пет-шестина.Докато на Запад лично познавам много богати. Познавам и бедни, разбира се.

30

ЦК на КПСС

преди 4 години

До човекАбе то и в плановата икономика планираха да дойде светлия социализъм, ама то вместо това гръмна чернобил.

29

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 25така, така.И аз така съм чувал.На запад всички са адвокати, архитекти, среден и висш мениджмънт, със собствен бизнес и с поне 3 деца.

28

Анонимен

преди 4 години

Хайде стига с тези програмисти. Програмистите в България са около 5000-6000 човека при общо 4,2 милиона човека на възраст между 20 и 65 години. Много малко от програмистите са със заплата над 3000 лева, а още по-малко са с със заплата над 5000 лева.

27

Анонимен

преди 4 години

До Средна класапази Боже да не дойде време такива разбирачи като тебе да управляват България.Ще има Жан Виденов 2.

26

човек

преди 4 години

Тая "прогноза", от ЦК на БКП ли я спуснаха?Питам защото само в плановата икономика могат така уверено да заявят нещо подобно.Или вече валутният борд е паднал?Оня ден ходих да обменям евро. Същия си беше курса.Икономиката е в стагнация, недостиг на специалисти.Няма толкова пари в държавата да се платят в условия на ПАЗАРНА икономика без монополизъм!

25

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 25Ти колко хора средна класа познаваш по твоята класификация на Запад?

24

Анонимен

преди 4 години

На запад средна класа означава хора с гръбнак които политиците не могат да излъжат за 50 стотинки: семейства с фамилен бизнес, свободни професии (архитекти, адвокати), среден и висш мениджмънт във фирми и корпорации. Българското понятие за средна класа е заплатаджийско семейство в София където жената е оператор в кол център, а мъжът е PHP програмист, с апартамент който ще изплащат цял живот, най-много две деца дето ще им е зор да им плащат детската градина. Нерде Ямбол, нерде Стамбул...

23

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 21Е не е чак толкова огромна като при Жан Виденов.

22

Анонимен

преди 4 години

До: 22Материала, материала не струваааа!

21

Анонимен

преди 4 години

Браво Бойко, браво Данче. Геноцид до дупка за това просто племе. Докато мърда.