42

Анонимен

преди 4 години

М..да чета и не се учудвам. Още в зората на цивилизацията този филм е игран. И тогава, мъдрите са измислили понятието закон, и са вложили в него смисъл.А са мъдри, защото могат да се поставят в ситуацията на всички участници и да балансират.Сега като чета, разбирам защо са мъдри, и разбирам защо не всеки има капацитет да дава акъл. От всяка отбивка от главен път, всеки трябва да може като безопасно да се отбие, така и да се включи. Обаче, щом бързаш, си по умен от писалите закона.

41

Що да не е редно?

преди 4 години

И бабИте и дедИте все още могат да си карат по пътищата. А те толкова си могат. Няма закон, наредба, правилник, които да задължават възрастните или недъгавите хора да не карат бавно.Има държави, в които това е сторено, там знакът е "От-до". У нас няма проблем дори да караш с 5 км. в ч. по магистрала. Законодателят не е вижда проблем в това.Карайте си спокойно, баба и дедо! Държавата ви пази!

40

Анонимен

преди 4 години

Най-накрая някой да отвори темата. Дано на някой специалист да отвори и темата за абсурдните ограничения.

39

Веско

преди 4 години

Всеки се качил на някакво МПС и вече "експерт". Пътищата са за всички! Разходете се из Европа и вижте как се нарежда колона автомобили зад самотен велосипедист и чака разрешено изпреварване. Има си правила и се спазват.

38

Анонимен

преди 4 години

Бавното каране по правило се таксува като нарушение, както и бързото !За нормалното движение бавното каране е равносилно на спряло МПС на пътя.

37

Анонимен

преди 4 години

а дубрутронемците те късат на изпита ако не караш с трафика

36

Ганчо

преди 4 години

Чета коментарите на *** и все повече се убеждавам че ние нямаме нужда от вийна за да се ***. Идиотизма се справя добре.

35

Анонимен

преди 4 години

В щатите на път с 4 ленти в една посока всички карат с позволената скорост и никой не присветкаше и не караше отляво и отдясно да изпревари.Но това е защото там е полицейска държава и не си поплюват полицаите, като нашите в соца.

34

Джо Бръзия

преди 4 години

Точно такааа, но не съвсем така го разбират някои лелчета, някои беловласи вампири закрепили се със 55-60 км/ч на Цариградско шосе примерно!

33

Анонимен

преди 4 години

Презастрояване и липса на планиране , довеждат до претоварване на пътищата.Строителите плащат на подкупните чиновници за да се позволят строежи въпреки нормите и законите, всички мислят само за печалби и вследствие е бардак.За връзкарите няма глоби и карат над повишените ограничения , всички с пари се мислят над закона.По магистралите има макс ограничение 130 но много смятат че им е разрешено над това и светкаъ и притесняват нормално каращите.Та най вече манталитета ни пречи .

32

Анонимен

преди 4 години

Откакто карам по-мощна кола се чувствам много по-сигурно на пътя. Флегмите ги изпреварваш с едно докосване на газта бързо и безопасно за секунди, рейсърчета с тунинговани Голфове не ми се пънат на 2 метра от задната броня, а като дойде широка права отпрашвам напред и съм в много по-голяма безопасност въпреки високата скорост заради дистанцията от други коли.

31

Ми

преди 4 години

Много рядко съм виждал знаци за минимална скорост. Просто трябва да се поставят още.По пътищата е пълно с флегми.

30

Анонимен

преди 4 години

За Дришака нещо няма ли?!

29

Анонимен

преди 4 години

Реалността е тесни пътища които не могат да поемат трафика в пикови моменти (по празници, в петък вечер, в събота сутрин), голяма разлика във възможностите на отделните коли и шофьори, *** ограничения около отбивки и междуселски разклони, селскостопанска и аграрна техника по главни пътища...

28

Ами...

преди 4 години

Време е ограниченията да бъдат променени нагоре - с 20 км/ч в града и с 30 км/ч извън града. Когато са правени, колите са имали спирачен път от 100-150 м. Сега спирачният им път от 100 до 0 км/ч е около 40 м. Хората искаме да си караме спокойно, без да се изнервяме от скрити в храсталака камери и катаджии. Спокойният човек кара безопасно. Изнервеният - греши.

27

Добра новина

преди 4 години

А добро утро. А глоби кога?

26

Гостенин

преди 4 години

До Анонимен 20То щото за вас, некадърните, винаги е поледица и винаги спазвате знаците. Та затова сте като паркинсони на волана и все се забивате я във насрещно, я във затворена улица, я направите опашка 10-12 коли зад вас!Де ли да не съм ви виждал! Оцъклени, но не и уплашени - щото толкова знаете!А пък за газчицата - не дай си Боже да мине 70, не говорим за 90 - то двигателя отварял уста и горяла много! Със едно камионче, дето едва дига 95 горкото ви дебна със километри да си карам със 90!

25

ПроСоТо

преди 4 години

абе общо взето ,свежо!..Ей,"скоростници",някой от вас попадал ли е на магистрала в некой от мегаполисите на света?..Или айде не на магистрала,на градска улица?..Та там ако се движиш с 40 си е направо рекорд бе!!!..Но аз разбирам изгарящото чувство за малоценност на българина..То може да бъде туширано или като всеки шофер стане "Ники Лауда"или...Колкото по-комплексирано е едно общество,толкова по-неадекватни и щурави са мераците му..а за скоростта питайте Боко.Зер тоя са оказа освен "

24

Гостенин

преди 4 години

За сведение на "бавните":София -Бургас (400) със 100 е точно 4 часа! - 4х100=400км;А със 140 няма и 3(ТРИ) часа - 3х140=420км.Та ако отивам до Сливен и Бургас и трябва да се върна този ден - нямам време ти да ми разглеждаш пейзажа! Има си други пътища за туристи!!!

23

Mdaa..

преди 4 години

Това го казах на жена ми преди 15 години, но не съм доцент търсещ слава. И сега какво правим ? :)