16

Анонимен

преди 4 години

"А като викаш от болка, докато ти пробиват костта ти казват, че те боли, защото не си ходил в казарма !!!"Поприницъп съм против насилието, камо ли над лекари, ама в този случай, някой си е просил шамар. Ако му потече кръв от носа, кажи, че е така, защото не е ходил в казарма.

15

Анонимен

преди 4 години

Нап събира ,докторята прибира по 60хил заплата , а за болните ПУКанки !

14

Анонимен

преди 4 години

До До 1 и 2"При това тези 3000 лева за горен праг на осигурителната сума е безумно нисък и е във вреда на хората получаващи по-високи доходи от тези 3000 лева. Този праг трябва да е колкото 10 МРЗ - 5600 лв. през 2019"Ок. Да речем, за секунда, че съм съгласен. Оставам без работа, следователно, държават ще ми дава по 5040 лева обезщетение. Ама ако съм работил само 8 месеца, върпеки, че съм снесал, колкото някой на минилана е внасял за 6-7 години, няма да получа и 2 лева? Ко? Не!!!

13

ВЪПРОС

преди 4 години

Кога ще се махне тавана на Пенсията .Над тавана са само Работници в Частния Бизнес .

12

Радослав

преди 4 години

Сега тия които плащат сметката нямат право на нищо, а тия които и 1 стотинка не са внесли ползват хиляди левове под формата на цоциал! Като се добави и армията от държавни хрантутници и катастрофата е готова! От 6 милиона население ние имаме 1 мил. държавни галеници, 2 милиона цоциалки, 2 милиона и нещо пенсионера (които са плащали когато е трябвало, каквото е трябвало) и по малко от 1 мил. реално работещи! Тоест 1 работещ и плащат данъци издържа себе си и 5 други! И вие очаквате да има пари ли?

11

Радослав

преди 4 години

Докато в тая държава 25% плащат масата, а останалите 75% ползват никога няма да има пари в системата! Единствения начин да има пари и да се намали данъчната тежест е да се промени закона и право на плащания от страна на държавата да имат само данъкоплатци и пенсионери! Имаме 2 милиона хрантутника "братя" и 1 милион на държавна софра! Впрегнете ги тях да работят и тогава ще има! В 21 век хадминистрацията ни е 2 пъти повече от времето на соца когато държавата е управлявала всяка землянка!

10

Анонимен

преди 4 години

"Ако всички си плащат осигуровките върху реалната сума, то размера на осигуровките може да е 2-3 пъти по-нисък."Ако "осигуровките" покриваха нещо, щяхме и двойно да си плащаме.

9

Vlad_ko

преди 4 години

До 4През последните 15 години съм осигурен на максимума,а съпругата ми в голяма част от тях е осигурена като самоосигуряващо се лице.Разликата във внесените осигуровки за между мен съпругата ми е около 90 хил. лева.При продължителност на живота около 80 години и пенсиониране на с около 40 години трудов стаж внесените от мен осигуровки ще са с около 270 хил. повече. А сега сметни 270/15 години и се получава 1500 лева на месец, отделно от това ще получава и пенсия. А аз ще получавам тавана 1200

8

Дискриминация

преди 4 години

А докога държавните служители,полицай,военни,чиновници, съдиите,и пр.търтей няма да плащат данъци и осигуровки?!Сега народа плаща за тях всичките им привилегии и социални придобивки....

7

Анонимен

преди 4 години

Мен са ми оперирали ръката без упойка ! А като викаш от болка, докато ти пробиват костта ти казват, че те боли, защото не си ходил в казарма !!! За мен цялото здравеопазване е един балон, а докторите са нищо повече от легализирани бездушни касапи !!!

6

На пазар

преди 4 години

А, какво получават тези, които си плащат?Получават правото да си платят на ръка, защото за 5-часова операция УПОЙКАТА не влиза в "клиничната пътечка"Пожелавам ти операция без упойка и тогава ще почна да плащам.Слез на земята и се огледай, това, че случайно и временно си министърне те прави нещо повече от всеки друг човек. Ако мислиш, че си повечелекувай се.

5

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Последно НАП или НОИ ?

4

До 1 и 2

преди 4 години

Плащат ви 1200 лева, вие декларирате, че получавате 600 лева. Как очаквате осигурителните вноски да са по-ниски? Ще са по-ниски ако си плащате осигуровки и данъци върху реалната сума. Ако всички си плащат осигуровките върху реалната сума, то размера на осигуровките може да е 2-3 пъти по-нисък. При това тези 3000 лева за горен праг на осигурителната сума е безумно нисък и е във вреда на хората получаващи по-високи доходи от тези 3000 лева. Този праг трябва да е колкото 10 МРЗ - 5600 лв. през 2019

3

Анонимен

преди 4 години

От всяка втора статия, някой боковист лъже най-нагло.

2

dp

преди 4 години

Вдигаите всяка година процентите и базата за плащане на осигуровки и няма как да събирате по-малко пари.Заврете си ги в .....Скоро няма да има от кого да ги събирате тези осигуровки както сте тръгнали.

1

Vlad_ko

преди 4 години

Нека глагола "събира" се замени с "рекетира". Това е точното определение. Разказаха играта на почти всички малки и средни фирми с тормоза който прилагат.... Процента на осигурителните вноски трябва да е доста по-нисък, за да има по-голяма събираемост.