12

Край

преди 4 години

На българчетата всичко им скъпо само колите евтини. София се зарина с бангии. Средна скорост 14 км/час. Нема такъв град.

11

Една майка

преди 4 години

Това с доброволните дарения въобще е практика в цялата страна. Миналата година ни дадоха едни листа за подпълване за доброволно дарение, не го попълних и не дадох нищо. След няколко дни, г-жата, водеща предучилищната група на детето ми , ми заяви че трябва да се попълни и плати. Като я попитах- Нали е доброволно дарение, не задължително, защо да го правя отговора беше-искаш или не искаш трябва да платиш, всички плащат. Може да дадеш по-голяма сума, ала да не дадеш нищо не може.

10

Шенко

преди 4 години

Аз малкия да го земат на децка градина в Младост съм броил 4000 лв. Къде ги измислихте тия 100 лв. незнам. Обществена тайна е, че за да ги земат малките по държавни ясли и градини се заплаща такса почерпка.

9

Системата

преди 4 години

Системата за прием на деца в детските ясли и градини е порочна. Стимулира приема на деца, чийто родители са държавни служители. Деца, чиито баби, дядовци и прадядовци са плащали данъци на столична община сега гледат държавните ясли и градини през крив макарон. В София до нас таксата на лицензирана ясла и градина започва от 1000лв. и съседка не беше доволна от нея!

8

Анонимен

преди 4 години

Някой може да живее в София 50г. и да е по-малко полезен от друг, преместил се преди 1 месец. Хаиде стига с тези соц-жителства и градски шовинизъм.

7

В Някои

преди 4 години

До ВикиВнякои частни детски гради се плащат и допълнителните занимания. В София целият прием е порочен. Да направят справка, ако има някой , който да се занимава с това, и да видят колко от новоприетите са родени в София, на колко родителите му са живели повече от 10 години в София и ще се видят потресаващи резултати. Повечето от децата,посещаващите държавните детски градини са родени из вън София или родителите им са живели по-малко от 10 г. в София.

6

е

преди 4 години

Честно казано всеки, който има възможност да си позволи частна детска ясла и градина не знам с кой акъл ще си изпрати детето на държавна-озверели дърти моми с омраза към малки деца. Живея срещу такава в София и освен крясъци и заплахи друго не съм чула. И подаръци им се дават даже - за какво, аз като ходя на работа не получавам подаръци.

5

Анна

преди 4 години

В гимназията им купуваме учебници - нови, защото са по нова програма и не можем да им купим ползвани от по-големите ученици. Между 300 и 400 лв. даваме за учебници. Униформите да споменавам ли - 100-130 лв. за сако и тениска. Ако не ни извиваха ръцете с тези униформи, щяхме да сме по-щедри с доброволните дарения. Джобните пари са още един разход, който го няма в детската градина, така че не лъжете хората как в гимназията ще им стане по-евтино.

4

Анонимен

преди 4 години

При демокрацията и пазарната икономика есичко се плаща и всеки те скубе колкото може. Нали за това подрипвахте и ревяхте като мага.рета по площадите, както и за банани и тоалетна хартия.

3

1

преди 4 години

Всъщност , всяка година купувате и нови перални, телевизори и други неща за "госпожите" дето само мрънкат и бият децата...Още ли ви се живее в българия...

2

ай сиктир

преди 4 години

В държавата на мутрите е така рекет от люлката до гроба.

1

Вики

преди 4 години

Който не иска в държавната градина да го рекетират със 100 лв да заповяда в частната. Срещу 800 лв няма да ви искат допълнително пари за боички.