113

Анонимен

преди 4 години

Македонската гледна точка за историята е само за домашна употреба!Това е видно от това което се пише от уважавани чужди историци за историята на България и Балканите!Аз ,незнам поради каква причина/може би финансова/ към комисията за общата ни история не са привлечени историци от Запада!Все пак С.Македония иска членство в ЕС и ще трябва да се съобразява с мнението на европейските историци!

112

Анонимен

преди 4 години

Тоя ББ е егати смешката. Популист до мозъка на костите си, а освен това и добре прикрит мафиот. Само празни обещания дава. Това не е демокрация, това си е все още една (скрита) диктатура. А диктатурата е най - лошото нещо. Без свобода - като те управлява някой льольо не става прогрес и добра държава. Това си е като монархия ама прикрита.

111

Мапов

преди 4 години

Няма по измислена История от Българската история. Тръгнали сме да решаваме съдбата на С.Македония.Ние не спряхме да крадем...Но все викаме ...дръжте крадеца.

110

Сата Н

преди 4 години

До 119Абсолютно вярно!

109

Прецака Заю Юнака

преди 4 години

Съвсем предвидими проблеми. Те трябваше да бъдат решени преди сключването на пакта "Борисов - Заев". Само че "парашутистка" като Захариева няма как да знае това.

108

Анонимен

преди 4 години

Всеки който спъва приемането на нови членове в ЕС и НАТО, включително Република Северна Македония, е руски шпионин, предател и изменник на България!Този, който сее раздор между съседните народи е проводник на руското влияние на Балканите!Всички балкански народи трябва да се обединим и да дадем отпор на руската имперска политика!!!

107

Историк

преди 4 години

Както писаха по долу, трябва да си изиграем картите добре, този път.Никой българин не мрази макетата, но те прекаляват с нашата гостоприемност.Като си оправят историята, тогава може би ще им позволим да кандидатстват за ЕС.Но тъй като се съмняваме във вас, едва ли ще е лесно.За невярващите макета, имаме молдовски българи, както кримски и т.н.

106

Macedon

преди 4 години

Ние сме номер еднот на светот!

105

1

преди 4 години

Г-н Президент,защо падаш толкова ниско,като го каниш,този индивид

104

Анонимен

преди 4 години

Нашите политици са недостойни управляващи. Ако сега гърците преименоват Северна Македония на Още По-северна Македония, политиците ни пак първи ще я признаят.

103

Гошо

преди 4 години

Е много бързо забравихте миротворната роля на Балканите.Забравихте и метаните около Зоран Заев,ама той хубаво ви качи на македонското магаре!От многото метани,днес ще втвърдявате курса.Ако това е българската политика,то и вие сте същите измислени политици!

102

Make

преди 4 години

Най вярна е Историята на този народ на който е написана от гърците в древноста. Важното е без да сме виждали старите хроники да напишем каквото ни се иска...На това му се казва истинска История....

101

Историк

преди 4 години

До LoykoНа никой в България не му пука за вас вече.Какъв сертификат искаш ве плосък мозък, питай гърците, турците дори и сърбите колко ни е "измислена" историята.Имаме 1300 годишна история, ние сме единствената държава в Европа, която си е запазила името от създаването.Дали сме на Русия и другите славоезични азбука, също сме разпространили православието в тези страни.Има документи от Византия, а не празни приказки от гладки мозъчета като вас.

100

Анонимен

преди 4 години

Омръзна ми тази политика на отстъпки и самоунижение.Щом Северна Македония не иска да си променя историята,значи не иска в ЕС.Насила хубост не става.Или по-добре ние да отстъпим,щом те не искат?Само и само да се доберат до положителна дата за преговори.Това въобще не бива и да се коментира.Нека бъдат откровени нашите политици и така да стане ясно от двете страни на границата.Ние трън в гащите няма да си вкараме с допускането на страна,която има за цел,не да споделя история ,а да я обсеби за нея.

99

Анонимен

преди 4 години

Захариева ако е министър на място трябва да им припомни,че скопените нямат право ,да претендират за Гоце Делчев тъй като той е роден в Кукуш днешна Гърция ,и сам се е писал българин!А,според договора с Гърция ,Северна Македония няма право на претенции към Южна Македония и нейното население ,сегашно и минало!

98

Хан Тервел

преди 4 години

Влизането на СМ в НАТО и ЕС е задължително и под условие-да не ни пипат историята. А е задължително защото ние определяме какво да става с тази територия не СМ. САЩ не биха направили компромис с интересите на България и Гърция за сметка на СМ. Това е нелепо и ние трябва да си изиграем този път правилно картите.България и Гърция са естествена алтернатива на Турция която нито е за ЕС нито е за НАТО и това започва ясно да се разбира на Запад.Колкото до отношенията ни с Русия, те са отделни.

97

Анонимен

преди 4 години

Никаква подкрепа на фиромската ***.Оставете сантиментите и погледнете истината в очите.Това е една изкуствена държава ,скроена по мярката на великите сили.Никой не се е борил за такава Македония,отричаща всичко българско,освен враговете на България. Плюенето по България се счита за нещо нормално там,и никой даже не възразява.Водещите партии се обиждат на българи като това се счита за голяма обида.После ми разказвайте за обикновения народ там,че ни обича,но гласува за анти-български партии.

96

Loyko

преди 4 години

До Историк Неразбрах къде е това място,където признават истории , и то от името на целия свят. Нека посъветваме и съседите да подадът молба и те за сертификат за истинност на историите си.Не е честно само нашта история да е призната в целия свят.

95

Анонимен

преди 4 години

Изказването на президента на Македония ,Пендаровски е нагло и няма никакво покритие с историческата истина!Само заради това изказване сме длъжни да гласуваме срещу членство на Скопие!Президент Стево се изцепи ,че както сега сме давали паспорти срещу деклариране на бг произход,така сме и принудили Г.Делчев да се пише българин!Гоце се бил борил за самостоятелна или Македония ,а не обединена с България!!!Знайте,че само да влезат в ЕС,маските им ще паднат и макетата ще ни бъдат големите врагове!

94

Историк

преди 4 години

До LoykoЛойко, то дори името ти ми звучи като човешки отпадъци, нашата история е призната в целия свят.Вашата сие признавате само вие, може би и приятелчетата ви сърби.Много бой са яли сърбите от нас, те и затова са ви промили плоските мозъци до неузнаваемост.