101

Анонимен

преди 4 години

Да фалират - един от възможните процеси при пазарната икономика. Друг ще купи хотелите, какво толкоз.Реват като . за , защото са свикнали да цоцат от държавата. Но като се огледаме, кои са големите "хотелиери" у нас, нещата се проясняват. Едва ли не всеки бивш политик или родата му са с хотелиерски бизнес. Действащите си имат подставени лица. Всички за туризЪма ламтят, защото има бърза възвращаемост. Място като за без пари, материали от някой "проект" и за година, хотелчето готово.Лапай Гуджо

100

Анонимен

преди 4 години

Ще ревна бре !

99

Предприемач

преди 4 години

За да има качествен туризъм и места, трябва всички да плащат за това. В доста държави има включена такса туризъм в осигуровките. Няма пречка и тук да се вкара на всеки осигурен по една минимална отдръжка от 5 лв. месечно, която да се разпределя под форм а н а субсидия към бранша на база брой легла или места в заведение.Никой няма да ги осети тия 5 лв. месечно, но като се съберат от 3 милиона работници ще се получи сума от 15 милиона месечно. И аз не искам да плащам осигуровки, но го правя...още

98

Анонимен

преди 4 години

Га ядаа кифтяата ни риваа, ся ривът. Га подписваа договори не им тряши държавата, ся га ши фалират им тряя. Ганюфцииии!!!!!!!!

97

Спешно

преди 4 години

Хотелите и другите фирми, на които Томас Кук дължи пари, трябва моментално да се свържат с ликвидатора и да се наредят сред кредиторите. Ако са по-напред в списъка, имат по-голям шанс да видят пари - след продажбата на самолетите и всички останали активи, които не са малко.

96

Анонимен

преди 4 години

"Като печеля, печеля само аз.""Като губя, губи само раята."Из дневниците на българския "бизнесмен".

95

Въпрос

преди 4 години

Какво общо има държавата с частноправни казуси?Държавата ли се е съгласявала с клаузите по договора с Томас Кук?Разбира се, че който е неспособен да управлява бизнеса си трябва да фалира. Данъкоплатеца не може да бъде гарант в подобни казуси. Но дори да може, липсва причина поради която да стане такъв. Укриването на доходи, гаврата с персонала определено не са причини.

94

Анонимен

преди 4 години

Като не ми върви бизнеса да искам по-ниски данъци така ли? Топ държава

93

Бат Минко

преди 4 години

Ах каква красива жена.Искам да я чук.ам тя ще го гали он че я плю..е.И така до края на нощта.Влюбен съм безумно в тая разкошна жена.

92

Радослав

преди 4 години

Тия незнаят ли, че вече имат по ниски данъци? Единствените в България които имат 9% ДДС! Това го няма нито за стоки от първа необходимост, нито за лекарства, нито за каквото и да е друго! А данъкоплатците питат ли ги дали имат възможност или минават през труден период? Не, нали! Вдигайте им ДДС-то на 20% и които може ще се справи, останалите да фалират! Нарича се естествен подбор! Да се оправят както могат! Като не им харесва - свят широк, все ще се намери кои да заеме мястото им!

91

Анонимен

преди 4 години

Я,па и аз искам да не плащам данъци ,щото тая година малко клиенти ,а 5 фирми не са ми платили , за мен "държава" няма ли ?хотелиера като не плаща заплатите за цял сезон къде е държавата ?

90

Прогноза Анализова

преди 4 години

А нещо друго не искат ли? Бизнес е това, бизнееес, ама къде акъл у тези...Къде гледахте, като подписвахте договорите? Нещо като предварителна информация, проучване... От две години имало негативни отзиви и прогнози за тази компания.Ама нали нашите са на принципа ден година храни и тоа ли ша *** учи мене, та сега са се овътрили. Кой каквото си е надробил - да си го сърба и държавата да не им кляка за наша сметка.

89

Анонимен

преди 4 години

Няма данъчен гювеч за муттрагените, плащай или предавай хотела бухахахаха

88

Анонимен

преди 4 години

Сакън недейте им намаля данъците защото-първи ще скачат хлебарите те само се ослушват нещо да се появи отнякъде, я суша я киша и да вдигат и те цени та и сега ще донесат от десет кладенци вода само и само и на тях , сакън недейте !!!Ще скочат и други с аргумента-от къде накъде ще се помага на едни а не на други, като са си подписвали доворите хотелиерите да са гледали какво подписват щели да чакат два месеца, ха сега да чакат !

87

Анонимен

преди 4 години

ДДС върху туризма е 9%. Това си е по-нисък данък. Какво толкова мрънкат - на персонала си плащат мизерни пари - сега да видят какво е да се работи за без пари!

86

Анонимен

преди 4 години

Това подигравка ли е?По-ниски данъци, щото щото цели 50 хотела имали проблеми?Че и за "имидж" на българския туризъм говори - като върнете българите на лай.номорието, тогава може да говорите за какъвто и да е имидж.

85

наблюдаващотдалеч

преди 4 години

По-ниски данъци ли? А в силните сезони, платихте ли по-големи данъци? Данаците са според печалбата. Плащаш според това колко си спечелил.

84

БС

преди 4 години

Просто англичаните изиграха неграмотните български бизнесмени

83

Бай Иван

преди 4 години

Хотелите се ръководят от ***, любовници на някоя мутра местна, когато и да ги взривим и да разчистим ивицата си от тях, ще е късно ;) !!!

82

Анонимен

преди 4 години

тия с хотелите дето бетонизираха морето не разбраха че живееме в пазарна икономика където всеки си носи отговорност риск и че не сме 90 те години държавата не е длъжна на никой попринцип освен на социално слаби въпреки че социално слаби са много малка част другите са *** с здравни каси и индиянци многодетни ако се опростяват данъци то трябва да е на млади хора с завършено мин средно спец образование