38

Да се знае

преди 4 години

В интерес на истината, Русия обявява война на Турция (поредната 12та такава), не след Априлското въстание а след неуспешното сръбско такова.

37

Анонимен

преди 4 години

До КАЗАХ! -Казвай каквото си искаш ! Руски политолози също казват " Ние обявихме война на Османската империя , като се възползвахме от негативните настроения в Европа към турците след Априлското въстание и последвалите кланета " . Ако английският флот не беше дошъл на Босфора , Русия влизаше в Истанбул .За услугата Султана "подари"( 300 000 паунда) остров Кипър на Британия .

36

Хахахааааа.

преди 4 години

МОЖЕШ ДА КАЗВАШ И ГОВОРИШ,КАКВОТО СИ ИСКАШ, НО НИТО ЕДИН ОТ НАШИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ, НЕ СИ Е ПРЕДСТАВЯЛ, РУСИЯ ДАНИ"ОСВОБОЖДАВА"!!!!!!! ОСОБЕННО ЛЕВСКИ И БОТЕВ!!!! А, БОТЕВ НАПРАВО СИ КАЗВА, ЧЕ РУСИЯ Е "ТЮРМА ".... ХАХАХААААА.......!!!!!!!!! АЗ СЪЩО МРАЗЯ РУСИЯ, КАТО БОТЕВ, И ЛЕВСКИ!!!!!!!

35

House M.D.

преди 4 години

Вечна слава на ген. Иван Колев!

34

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 33Не думай! Я дай линк.

33

КАЗАХ!

преди 4 години

Ботев, Левски, Хаджи Димитър, Караджата, Бенковски, Любен Каравелов и всички други велики революционери и войводи биха били горди да видят така жадуваната свобода! Пък и с помощта точно от Русия с други православни братя! Тия про-западни пропаганди, западни таргаши работещи за долари и евра, пък и за турски лири, слагащи несъществуващи думи от Апостола ,, Който ни освободи той ще ни пороби" Са много низши и евтин популизъм от враговете на изток и запад!...

32

ВЕЛИКИЙ

преди 4 години

Не ме интересува какво казват Ханс, Джон, Джордж, Соломон или Моше, най-малко пък Хасан и Айше! А само Иван, Александър, Дмитрий, Владимир, Маша и Олга!!!

31

Анонимен

преди 4 години

Прясно ...Путин е приет в болница Дали са го отровили ???

30

Анонимен

преди 4 години

След съединението с Източна Румелия, сърбите ни нападат с благословията на великите сили Англия,Франция и Австо-унгарската империя.Като командващи в сръбската войска са били австроунгарски генерали.Русия също не е била съгласна с това обединение, но не се замесва.Нашата войска, водена предимно от лейтенанти обучени в Одеса размазва сръбската водена от австроунгарските генерали.

29

lYl

преди 4 години

Това са велики победи за България! И ще останат в историята като разгроми срещу два халифата! кан Тервел и Византия срещу арабския и опълченците и Руската Империя срещу турския!

28

Анонимен

преди 4 години

Всеки който си мисли, че Русия е тръгнала на война с Турция за да ни освободи просто не познава историята и какво точно предизвиква войната. Не, не е заради нас.

27

Анонимен

преди 4 години

Жалък опит завоевателят колонизатор на България Русия да се представи в добра светлина.

26

кратко и ясно

преди 4 години

Първо Американски бази в България няма ФАКТ има четири бази по соговор с Нато Но те са си Български Второ Ф16 блок 70 си е по добър и Модерен от всичките су27 су 30 и различните щайги на миг в русия (95% от истребителите им ) Су 35 може и да става ама не с тоя радар тия ръкети и тоя двигател Демек и той нестава

25

анонимен

преди 4 години

Варна е освободена на 27 Юли , а не през септември. Има и улица в града с това име/дата.

24

Анонимен

преди 4 години

Абе защо не напишете какво ни е дала Америка, а само дрънкате глупости за Русия ?! Напишете за приходите от американските бази на територията на Б-я, за отстъпките за ''ултра модерните'' Ф-16 (хвърчила), за ползите, които ни дадоха американците след провалените газови проекти на Б-я с Русия ??? И за финал - никъде не видях в статията да се пише за американци! Защо ли ?...

23

Анонимен

преди 4 години

Ей добре, че на православните ни братя им бяха нужни САМО 500 години.

22

Анонимен

преди 4 години

Не успях да разбера в каква връзка се пуска тази новина. Няма лошо да се пише за тези неща, но е тотално несвързана с каквото и да е.

21

Анонимен

преди 4 години

До БауНяма какво да се боготвори Русия. Само мизерия е донесла на България.

20

Анонимен

преди 4 години

Русия не ни е освободила. Ние сме и станали васал още след войната.

19

Анонимен

преди 4 години

Няма какво да се залъкваме при цялата му несправедливост Именно на Берлинския конгрес севте се споменава България ...руснаците гонят някаква васална славянска държава ерзац Югославия под тяхно влияние и сръбска доминация