27

От къде накъде - 2

преди 4 години

Щом като няма детски надбавки за децата на работещите и плащащите данъци, значи останалите още по-малко имат право да претендират за надбавки и за помощи, защото РАБОТА ИМА. Ако имаш деца, но не щеш да приемеш предложената ти работа, за да ги издържаш - съд, затвор и принудителен труд!Парите, спестени по този начин, могат да се лекуват от безплодие или да се поемат разноските по инвитро процедурите на градивни граждани, които са допринесли с труда си да поддържане на здравната ни система.

26

От къде накъде

преди 4 години

някакви ромки ще решават дали да ни натоварват с изхранването на децата им?Ако тези деца бяха не-ромчета, осиновители веднага щяха да се намерят. За осиновяване се чака с години, но хората не искат знаете какви.Трябва да се приеме закон - при жив поне един родител, или си взима детето и си го гледа,или плаща с труд или с пари издръжката му в социален дом.НА ПЪРВО МЯСТО - спецификата на държавата.В нашата страна раздаването на раздути пакети соц.помощи само задълбочава проблемите, не ги решава

25

Не е трудно

преди 4 години

повечето от тях биват изоставяни още в родилния дом____________________________________________________Значи се знае коя е майката! Защо тогава се приема детето да бъде изоставено? Родила си, ще си го гледаш! Ако си непълнолетна, ще го гледат родителите ти, щом са допуснали това!И още, ако няма условия да го гледа, ЩЕ РАБОТИ ЗА ДА ПЛАЩА ИЗДРЪЖКАТА МУ В СОЦИАЛЕН ДОМ !!! В противен случай - даване в чужбина, без да се интересуваме по-нататък какво става с него, защото всичко е свързано с пари!

24

селянин

преди 4 години

до 23 верно е че пенсионерите са ги изработили но е верно и също това че тез пари са откраднати и че в пенсионните фондове няма и стотинка казвам го в такъв смисъл и така ако върви след 10 години няма да има въобще пенсионери или пенсионната възраст ще е над 90 години

23

до селянин

преди 4 години

Пенсионерите са си ги изработили. А колко хора работят до пенсия и не я дочакват, това е отделен въпрос. Има държави, в това число и САЩ, където пенсионния фонд може да си го изтеглиш, или се наследява. Тук обаче вдигат възрастта, за да можеш да ритнеш камбаната точно преди пенсия, а каквото е внесено го л***па държавата.

22

Радослав

преди 4 години

От цялата история излиза че държавата не само стимулира изоставянето на деца, но и като капак стимулира появата на все повече нарушители на закона, защото закона когато не се прилага, то индивида си казва, че щом това му се е разминало значи ще му се разминат и още неща! Накрая данъкоплатеца плаща сметката не само за децата, но и за нарастващите щети които техните създатели нанасят! И после защо никои не спазвал закона? Еми как да го спазват когато той очевидно не важи за тях!

21

селянин

преди 4 години

на всеки работещ се пада издръжката на двама чиновника мин по едно дете от тъмнорусите един или двама пенсионери един полицай и 0.2 воененеееееееее как да взимаш висока заплата

20

Радослав

преди 4 години

Държавата в прав текст им казва: Вие не понасяте никаква отговорност за действията си! Даже пари ще ви давам защото видите ли сте били в риск и трябва да сте мой галеници! Ето там е основния проблем! Двойния стандарт в закона! Липсата на поемане на отговорност за каквото и да е! Когато покажеш на един индивид, че него закона не го лови, че той не носи отговорност за свойте действия, то тогава този индивид започва систематично да нарушава закона защото знае, че ще му се размине!

19

Радослав

преди 4 години

До 22Няма значение какви са децата, а това, че родителите им не понасят никаква отговорност! Ако нормален родител остави детето си без надзор може да му го отнемат, ако не дай си боже нормален гражданин си изостави детето някъде ще го разкъсат после всички институции, но когато детето е на "социално слаб" ситуацията е различна - държавата застава и му казва: Прави деца, аз ще ги гледам вместо теб, даже и пари ще ти давам защото евентуално може и да си промениш мнението и да си го вземеш!

18

Ванката

преди 4 години

До Старата момаНе цвета на кожата ги прави различни и нежелани, а генетичната им обремененост.Мои познати (умни, кротки и възпитани хора) си осиновиха *** момиченце и само след няколко години наследствеността си показа рогата - крещяща тъпотия, наглост, агресивност, мързел... , в училище всички вдигнаха ръце от него...

17

Анонимен

преди 4 години

Тези деца не са българи.Освен тва са болни.

16

Радослав

преди 4 години

Да ги карат след като не искат да го гледат, поне да поемат издръжката! Ако пък нямат пари да полагат обществено полезен труд и вместо заплата, парите да отиват за децата! Никои не е длъжен да плаща за чуждите грешки - нито децата, нито данъкоплатците! Защото за работещите родители все няма пари, а за тези които не са платили и 1 стотинка данък все се намират милиони! И какво точно прави държавата за да спре тази тенденция? След като родителите не понасят никаква наказателна отговорност!

15

вили

преди 4 години

Едва ли тезе дуеца са българчета. На месец сигурно няма и едно българче изоставено. Остават ***. Който иска да ги осиновява.

14

Радослав

преди 4 години

В 21 век е много лесно да се докаже кои е родителя! Да намират родителите и да ги карат да плащат те издръжката! Като са ги правили им е било прекрасно, но детето е и отговорност! Ето там е проблема! Че е скъсана връзката между правата и задълженията, между привилегиите и отговорностите! Там е заровено разковничето! Ако ги накарате да понесат отговорност за действията си рязко ще намалеят тези случай! Защото когато всички виждат, че дадено действие остава ненаказано, всички почват да го правят!

13

Анонимен

преди 4 години

tova e solidno pero v bg iznosa na investicii i bg ikonomika. proizvejdaite i iznasiaite i vie, de...kakvo vi lipsva?

12

Анонимен

преди 4 години

След като толкова много деца се захвърлят, няма ли да се вземат някакви мерки? Да ги оставят, но да внасят издръжка. Ако не могат - лопатата и да копаят под Шипка и Петрохан.

11

Анонимен

преди 4 години

culturni bg tradicii...za proizvodstvo na bojestva...v iaslite na koi bg bozainici gi namirvat ne stava hepten iasno...a moje bi Svetiyadyh se e pouvliakal po tabletkite na prepodobnia pensioner RRadev i e proizvel svrah proizvodstvo?!

10

Шоп

преди 4 години

Мои познати от висшето общество с доходи много над максималните и едно дете и неуспешни опити за второ, се опитваха 5 години да осиновят бебе, но без да си го купуват - е не им дадоха.---------Аха, не стига, че бездетни, ами и стиснати...И за какво им е дете, щом им се свидят 10-20 хил лева за него? Сега като се замисля, правилно не са им дали. А възможно ли е твоите познати да са били и леко неподходящи за родители?

9

Старата мома

преди 4 години

До 1Аз ако реша да гледам дете нямям против то да е от етноса, стига да е здраво и да ми допада като темперамент и интелект. Цвета на кожата не е особен проблем.

8

Анонимен

преди 4 години

vse ot gimnasiata na drevnite ezici li sa?