38

Ясно какво

преди 4 години

Който може- го прави който не може - плаче по медиите.

37

Анонимен

преди 4 години

Суверенна държава е Русия, ще прави каквото си иска не е ваша работа.

36

Waffen SS

преди 4 години

Русия системно последователно и целенасочено мирно изгражда и възстановява инфраструктурата по Северния морски път,както и достъпа до пристанищата.Завърши една малка /900 км/отбивка от БАМ до Якутск,възстановява трасета от Зад-полярната железопътна линия,строи нови атомни мултифункционални ледоразбивачи.Има планове за ж.п. връзка до Магадан.Неолибералния хор от демократичен плач е огромен,като към него се прибавя и пискливите -хомосексуални гласчета и хлипове на български неолибералистчета

35

Анонимен

преди 4 години

Обикновено като почнат да се мъкнат към арктика русия се разпада Исторически Факт

34

Анонимен

преди 4 години

ЩЕ Сади още (банани) И без това са бананова икономика ...Пп пояснение за ватнициБананова икономика = износ на суровини в суров вид .. добити по най мъсния и ефтин начин Пресставляваш над две трети от икономиката ...На банановата държава

33

Анонимен

преди 4 години

Абе то идва и насиране.

32

Анонимен

преди 4 години

Споко канадци, Русия ще даде на територията ви автономен статут.

31

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 32Безпокойството е за суровини, необходими за съвременните технологии LED матрици за монитори, батерии с голяма дълготрайност. Суровините са ограничени и западните държави искат пряк достъп до добива им. Обаче силна и независима Русия е пречка. На тях им е нужна слаба държава, каквато беше при Горбачов и Елцин, или разпокъсана на малки държавици Русия върху която да имат пълен икономически и политически контрол. И понеже това не се случва, ситуацията ги изнервя.

30

Анонимен

преди 4 години

До ДО 30В Западна Европа до 19-ти век е имало крепостно право и крепостни селяни, а държавите са феодални. След серия революции преминават към капиталистическа система.

29

ДО 30

преди 4 години

Абе ти влизал ли си в час по история или си броял мухите по тавана, в русия е имало крепостни селяни тоест роби били са като стока мъже жени деца продавали са ги с земя къщи и робуват на новия си господар, разликата от испанците и португалците и англичаните е че не са вземали роби от други народи а от собствения си народ и не са били черни робите...не разбирай погрешно не защитавам гадните западняци, навсякаде е имало роби даже в бг сме били роби на османците такива са били времената...

28

Патриот-Българофил

преди 4 години

АлкашитеСе опитват отново да се изкарат жертви. Защо тогава от години се опитват да докажат, че по-голямата част от Арктическия океан е част от техния шелф и следоватешно им принадлежи?

27

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 22Териториите от Арктика в рамките на Руската федерация са нейни. Точка по въпроса. Не мога да ги разбера тия - дали се наговарят когато започнат тъпите си кампании срещу Русия? То не са шпионщини сега пък Арктика им вади очите.Преди време Гренландия им се приискала. А стига де! Тези отвъд Атлантика започвам да си мисля че сериозно изтрещяват. Не може всички световни богатства да са техни. Русия не е нито Близък Изток нито Далечен нито Африка.Да си го набият най - после в главата.

26

Анонимен

преди 4 години

Безпокоят се защото Русия е богата на нефт и газ Направо ги боли от този факт. Рязко и много . А що се отнася до робството Русия не е заробвала чужди племена и народи а собствения си народ. Крепостното право е отменено едва в 1861г. Не че това засяга въпроса, но все пак да се знае. А тук прочетох и един *** - че в Русия имало индианци. Не знам, но толкова много глупост е непоносима. Не съм чувала в крайния север да живеят индианци. А вие?

25

polar bear

преди 4 години

И за какво съм им чужди роби на руснаците когато са си имали цял собствен робски народ. А и те имат големи изисквания - робът трябва страстно да ги обича...Между другото анголкини живеят в Онтарио, бая път са били да идат да се бият с казаците...Още по-между другото индианските резервати в Канада са в пъти по-уредени и чисти от много български села, в зависимост от алчността на вождовете си.

24

До Анонимен 26

преди 4 години

Да, имало е военни сблъсъци между казаци и алонгкини и други племена, насъсквани и въоръжавани от американци. Това - в Аляска, а в Сев.Калифорния не е било така. Там руската експанзия е спряла до местата, които вече били заети от испанците. Търгували са мирно с индианците.Чети повече! Русия се е разширявала понякога с битки, но руснаците никога не са занимавали с роби и роботърговия! За разлика от "натовците"! Испанци, португалци, англичани, холандци и даже датчаните са били роботърговци!

23

Анонимен

преди 4 години

"Канада е обезпокоена: Какво прави Русия в Арктика?"Същото, което се опитва да прави Канада там.

22

Анонимен

преди 4 години

До11Русия е вършила същото с индианците!Индианците от Руска Америка ,от Северна Калифорния до Северна Аляска са пропищели от руската наглост!Преди двайсет години представители на едно от племената се съгласиха ,след повече от 200години ,да подпишат мирен договор в Анкоридж с Русия ,с него прекъсват обявената от тях война на руските нашественици!

21

№22 съм, продължавам

преди 4 години

..континентален шелф стига до Полюса и значи съществува линия на северна руска граница. Тогава никой не възрази! Сега Канада се тръшка, Щатите готвят специална арктическа войска, от датската територия Гренландия няма протести, от Норвегия - също! Те също ще хапнат!Кой пречи на Канада да разработва нейния сектор?А Китай ще се включи по уговорка между Си и Путин. Китайците ще инвестират огромни средства, ще строят танкери и каквото трябва и ще вземат част от добитото.

20

Анонимен

преди 4 години

Аз се чудя какво правим ние на тази планета, то пък Русия в Арктика било проблема!

19

Анонимен

преди 4 години

Китай и Русия ще стават все по-силни. Нищо не може да ги спре. Сащ усещат че, вече губят почва и бавно ще се приберат в черупката си. Ние май пак избрахме грешната страна!?