176

iceblast88

преди 4 години

До икономистТова, че при нас всичко се изврати с уж батки които са на издръжка на родителите си и уж пички които са повече силикон отколкото жена е наша си банкалска мешаница. Всяка жена търси определени генетични фактори, така както мъжа заглежда жена която му изглежда плодовита ( да е с правилните форми, пищен бюст, широки бедра, тънка талия и тн.) ние сме си животни колкото и да си мислим, че сме висши си оставаме подвластни на чисто животинските си желания и подсъзнателни команди!

175

iceblast88

преди 4 години

До икономистА това за скъпата кола е друго, не е заради рекламите - жените искат мъжа да може да гарантира отглеждане на поколението, да може да осигурява и ако навремето пример за това е било да си добър ловец, то сега това са символите на статут. Скъпата кола означава, че имаш пари и от там, че може да осигуриш по добър живот на потенциалните наследници. Те са генетично програмирани да търсят символи на генетично здраве - трудолюбие, умствен капацитет, здраве, статут в обществото!

174

iceblast88

преди 4 години

До икономистМасово се чудят как да си счупят машината и да престояват-той докато чака да я оправи РМЦ-то си бърка в носа и си почива, а не си дава сметка, че на края на месеца затова му е и по ниска заплатата!Същото е и с мантрата-служебната кола е най хубава -разбиват я за нула време и после реват, че престояват!Искаш още примери? Държавните служители и сриването на системата им по часовник!Хората не им се работи и това ни е в природата, налага ни се за да оцелеем.Имат ли избор ще мързелуват!

173

iceblast88

преди 4 години

До икономистТи предлагаш цялото имущество да е общо, още малко и ще предложиш и жените да са общи, всеки която си хареса да си я взима и да си я ползва и после да я остави пред блока? Жените пък ще ползват мъжете, която които си хареса и си го разменя за точки и си го прибира? Натоварването щяло да бъде по малко - и как точно като работната ръка ще намалее, а в същото време ще трябва да се правят повече блага? Хората сме мързеливи по природа! Простия пример - операторите на машини!

172

iceblast88

преди 4 години

До икономистТова което ти предлагаш е комунизъм, а това е утопия която няма как да съществува в човешко общество поради вродени неща като алчност, мързел, завист и тн. Това е утопия която няма как да се приложи освен ако не направим лоботомия на всички хора и не ги препрограмираме всички да са еднакви, с еднакво мислене и еднакви наклонности. Плановата икономика я видяхме - доведе до 3 фалита на държавата и няколко разпродавания на златния ни резерв! Дори далеч по големи държави не успяха!

171

икономист

преди 4 години

До икономистАко искат някои хора да се отърват от излишните си стоки, просто може да ги оставят пред блока, кооперацията или къщата, в която живеят. Няма да могат да спечелят от тях.

170

икономист

преди 4 години

Рекламите не влияят само на купувачите на луксозни автомобили, а и на "яките пичета", които искат да бъдат сваляни само от мъже с лъскави автомобили. Понеже вследствие на активното промиване на мозъци чрез медиите, те смятат, че мъж, който не притежава скъпа спорта кола, не е достоен за уважение.

169

икономист

преди 4 години

Има хора, които и един ден не могат да издържат без да пият или пушат. А ББД няма да осигурява алкохол и цигари. Като им се разтреперят ръцете на втория ден, веднага ще хукнат към предприятието.

168

икономист

преди 4 години

Знаеш ли защо безработните и неактивните хора ще се активизират? Точно защото ще гледат, че другите с малко повече труд(само три или два дни седмично), получават повече и по-качествени продукти и услуги от тях, които им позволяват да отглеждат деца и да са по-щастливи и по-здрави. Никой не иска да яде цял живот бял хляб и маргарин, и да оглушее един ден от липса на витамини и минерали в храната му. Наскоро съобщиха за един такъв случай.

167

икономист

преди 4 години

До iceblast88Ама точно това ти обяснявам, че специалистите по маркетинг и реклама, много добре познават психиката на хората и техните комплекси, и много успешно(очевидно) ги експлоатират. Много добре знаят, че финансово неграмотния човек, ще се подведе от хубавата реклама, която му обяснява колко на сметка е да си вземе нова кола за 50 хилядарки, и че изобщо няма да тръгне да смята амортизационните разходи след това.Най-малкото не е морално да се използват такива похвати...

166

икономист

преди 4 години

Всъщност само активите ще бъдат собственост на обществото, защото при ресурсно базирана планова икономика просто няма да има финансови капитали.

165

икономист

преди 4 години

Поръчките ще се разпределят равномерно между всички предприятия във всички сектори на икономиката. Така няма да има екстремно натоварване за работниците и служителите, и няма да се налага те да полагат извънреден труд, и да роботят на 5 и 6 дневна работна седмица.

164

икономист

преди 4 години

Никой не трябва да трупа печалби и с това да изкривява икономиката! Капитала на предприятията ще бъде собственост на обществото, както и всичките им активи. "Предприемачите" ще бъдат просто изпълнителни директори, които ще работят за определено възнаграждение. И работата им няма да е толкова трудна, както на сегашните директори и мениджъри, защото ако икономиката е планова и глобална, те реално няма да има с кого да се конкурират, а просто ще си сътрудничат с останалите ръководители...

163

икономист

преди 4 години

Хората отдавна не разменят стоки помежду си... Има търговски обекти, от които стоките се купуват. Съвременната финансова система обаче позволява малък брой хора да натрупат огромни спестявания, което от своя страна вреди на икономиката, тъй като те няма как да използват всичките си натрупани средства за потребление и инвестиции. Тези електронни точки, или както искаш ги наречи, няма да има възможност да бъдат натрупвани. След края на месеца ще бъдат нулирани, а в началото на следващия пак..

162

Анонимен

преди 4 години

Този факт го знае почти всеки интелигентен човек.Нали някои от нашите политици разправяха глупости,че само умните и кадърни остават в България,ама май истината рано или късно ще излезе на яве.

161

икономист

преди 4 години

До iceblast88Защото все има хора с пари, които ще се подлъжат по глуповатата реклама, на която Ники Минаж облизва с език най-новия модел БМВ. Рекламите използват психологически похвати за да внушават определени неща на хората. Това се учи и в университетите даже. Международна реклама ако си учил ще знаеш за какво говоря. А бедняците пък ще си вземат трета ръка БМВ, но пък ще си купуват резервни части, а това е още по-голяма далавера. Знам, че съм утопист, но въпросът е дали е възможно?

160

iceblast88

преди 4 години

До икономистбил изключително полезен за лова и качеството му? Сигурно е бягал пред ловците и е държал животните на място за да не избягат. Просто за малко танцуване после е ял от общото благо и по този начин без да си дава много зор е оцелявал. После количеството хитри мързеливци нараства и започват да събират данъци под формата на дарове за божествата и така да живеят. Сега вече сме човечни и имаме социална система която да върши и това вместо тях и от тях се иска само да си вземат социалката

159

iceblast88

преди 4 години

До икономистВинаги е имало мързеливи, просто отначало са измирали по често защото обществото не се е грижило за тях. След това мързеливите са поумнели и са станали шамани, после администратори, вождове, оракули и тн. Все са намерили начин да са енергоспестяващи заради "генетичната си спирачка от прегряване" и са намерили ниши в които без да произвеждат ресурс да могат да се изхранват от труда на работещите. Или смяташ, че шамана които е танцувал с кожи и рога и е боядисвал ловците в син цвят е

158

iceblast88

преди 4 години

До икономистДали ще е точки, пари, биткойни или както искаш го наречи пак е форма на финансии. В Централна Америка като са ползвали какао вместо пари не означава, че са нямали финансова система. Какво ще преставлява и как ще се казва валутата не променя принципа на работа на системата. Ами търговия между хората, размяна на стоки за точки и тн.? Чисто търговския стокообмен между индивиди и размяната на блага? Или дай ми 2 пая, на ти 1 кокошка, ама аз не искам пай и какво правим?

157

икономист

преди 4 години

Мързелът обикновено е следствие на мутация в ген. Защото хората еволюционно са програмирани да са енергични. В миналото не сме живеели в къщи, а сме тичали из саваната, а за тази работа се изисква много енергия. В днешно време, понеже никога не сме били толкова много, зачестяват случаите на мутации в гените.