26

Реалист

преди 4 години

От друга страна има една директива на ЕС, според която превозното средство има поне едно седящо място и тротинетката заради това, не може да бъде използвана по улиците, не може и по тротоарите, не може и по велоалеите, които са само за велосипеди.

25

Реалист

преди 4 години

Според сега действащия Закон за движение по пътищата, тротинетките са моторно превозно средство (МПС) и трябва да отговарят на всички изисквания към МПС и водачите им. Регистрация, която изисква куп документи и за одобрението на даден модел МПС, освен стандартните, платен данък, застраховка, технически преглед, а водачът трябва да има шофьорска книжка за категорията МПС, от които е тротинетката.

24

Анонимен

преди 4 години

Законите не се пишат от комисия по транспорт към Столичния общински съвет

23

iceblast88

преди 4 години

Статията да се разбира така:Закона гласи: законни са само едни тротинетки на една определена фирма, всички други са незаконни защото за тях не е прибран рушвет! Когато КАТ си купят камери с които да могат да чакалят тротинетките и намерят начин да ги откриват (като номера на колата), то тогава всички тротинетки ще станат законни защото данъчна фирма КАТ ще може да ви таксува, а сега понеже незнаят как да ви таксуват, затова им е по лесно да ги забранят!

22

Бмх

преди 4 години

След два месеца кат падне снега тамън ще са готови

21

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 4 години

Боядисайте тротинетките в цветовете на LIME ,сложете им фалшиви лепенки и ще карате като пичове

20

???

преди 4 години

Като няма глоби за Lime, какво пречи например на 50 човека да дадат по 3лв, да карат в група до някоя по натоварена отсечка, да зарежат тротинетките насред пътя и да си продължат пеш, а тези на опашката да се оправят с Lime и КАТ? Нали няма глоби за тях, така че би било в реда на нещата даже. Който е дал на Lime е най-големия на пътя, със специален режим, това са фактите в следващите 2 месеца. :)

19

Анонимен

преди 4 години

Интересно ми е закона как дели Lime от личните тротинетки? Ако едните са ППС, защо lime не са??каква е тая история

18

Анонимен

преди 4 години

После политиците кви били. Не се виждате кво сте репи всички. Простолюдиее правещо, каквото иска и измиващо си ръцете с закони и бля бля. Трябва да платим на 240 човека и после на още стотици след тях да ви напишат закон да не правите нещо. А после да платим и на десетки да ви напишат глоба? Защо?Толкова ли сте ттъъпи сами да не го правите след като е опасно и неразумно?

17

Общински данък - Еко

преди 4 години

От начало клъвнах и си казах, супер идея браво на общината за електро тротинетките. Сега колкото повече време минава толкова повече виждам в Lime общинската мафия!Нали уж искаме да сме еко столица? Хайде всички на електро-тротинетки - Еко транспорт без вредни емисии и т.н.. Но разрешени са само тротинетките на фирма Lime. Щом си закушиш своя собствена тротинетка - Глоба!Защо? С какво управлението на тротунетка под наем е по-безопасно от управлението на собствена такава?

16

Анонимен

преди 4 години

"Наказанията се прилагат само за хората, управляващи свои собствени тротинетки, не и за тези, използващи услугата Lime."Много встрани бяга логиката в това изречение, ама те гербкалинките са великани в юриспруденцията.

15

Анонимен

преди 4 години

Значи има и по-тротинетки от тротинетките. Пълен смях :D

14

Пустиняк

преди 4 години

Хората измислят кво ли не, за да облагородят, освежат и разнообразят градските си среди, наш ганьовистан вижда заплаха за отровната си брица, с която мърси, трови, грози, плаши, гази безнаказано вече три десетилетия. *** нема как, кратуни! Колкото и да ви е тъжно, все пак географски сме на европейския континент, а не където са главите ви - в талибанска Азия. Време е ваште бракми да отидат за скрап.

13

Анонимен

преди 4 години

Тротинетките убиват автомобилите,тоест икономиката на Франция и Германия!Или как корумпетата правят пари от автомобило-производителите!

12

Как се прави

преди 4 години

Ние от СОС:Който плати повече на негова страна ще е тротинет-закона!България - най-бедната и корумпирана държава в ЕС но ние от СОС сме богати!

11

ss

преди 4 години

алоууу *** христова !!!освен дипломата дето си станала журналист да вземеш и шофьорската книжка си запалиш, че явно и нея си купувала ! ЗДВП какво е? или законите не са правила?? аман от прости хора !

10

Значи

преди 4 години

Да вземете да спрете да тролите, защото тротинетките НЕ СА НЕЗАКОННИ. Има си статии на адвокати, които се занимават точно с такива дела. Вие ли сте по-компетентни от тях?

9

Регламент има

преди 4 години

Според Закона за движение по пътищата за МПС < 50 к.с. се изисква и правоспособност за управление, освен регистрацията в КАТ.

8

Шофьор

преди 4 години

А най-добре ще бъде до 2 месеца тези тротинетки да се заличат от лицето на България. Поредните безсмислени нововъведения, пречещи на шофьори и пешеходци. Малко са ни велосипедите

7

сс

преди 4 години

Виждам дискриминация тук. Който си плаща на една определена фирма, може да нарушава правилата. Останалите глоби