21

Анонимен

преди 4 години

"разликата в размера на двете монети е около пет десети."А ся де! пет десети е към половината :D

20

Анонимен

преди 4 години

Има вендинг машини за кафе,закуски,напитки.Уж са направени да разпознават,ама знае ли човек с какви ще напълни собственика жатониерата.Машината се пълни с истински,връща ментета и така се завъртат в цялата мрежа.Разчитат на това,че всеки няма да се занимава да пише в полицията за 1лв или 50 ст.Е повечето не са направени за 2лв,но може някой да си е направил сметката,ако има изпреварваща информация.Ето нали уж ресто вече ще връщат машините за билети в трамвая.Машина може всички монети да направи.

19

Анонимен

преди 4 години

Абе много изненадващо. Още преди 10 години съм попадал на фалшиви 2 лева. Преди година попаднах на фалшив лев, но по-големи фалшификатори от банкери, политици и бизнесмени НЯМА!

18

Кен

преди 4 години

До БургазияАми печелят, защо не? Ако им идва на 10ст. производствена себестойност, и ги пласират на 60ст., ето ти 50ст. печалба. На ден по 10к броя да правиш, ето ти едни 5к лв. на ден чисти. Проблемът е че Горанов се опитва да поевтинчва парите и пуска монети вместо банкноти, а монетите трудно се различават.

17

тарикат

преди 4 години

Е как да не струва? Почти никой не обръща внимание на монетите, а и да обърне трудно се различават фалшификатите. То затова и не трябваше да пускат монети от 2лв., ама минфина ГОранов все гледа да оптимизира и навря монетите. Е сега хората ще се възползват и ще си леят фалшификати, а пласиранет е лесно.

16

Бургазия

преди 4 години

Аз имам фалшива монета от 1 лев... Тук няма как да пусна снимка. Върнаха ми я в един магазин. Беше много черна, помислих че е стояла изложена на някаква среда с химикали.Среброто се избелва с хлябна сода и за това пробвах-1 ден във воден разтвор.. Нищо Реших с оцет-1 ден нищо.. От няколко дена стои в белина. Водата става черна, явно се разтваря повърхностният слой на "материала". Сравних я с друга еднолевка-тази е по-лека и по-тънка. Чудя се какво ще спечелят от фалшива еднолевка??

15

Анонимен

преди 4 години

Гешев да се заеме.Това се прави на машина,ако се направят 10 милиона монети са 20 милиона лева!

14

Анонимен

преди 4 години

Алумин, джилезу и бакър, нали така, недоучила ми журналистке?Рядко *** парчета са се навъдили!

13

Анонимен

преди 4 години

Ако бяха двадесетолевки, нямаше да е изненадващо.

12

Пловдивчанин

преди 4 години

До House M.D.Това според драскачите е вид метал, също като метала чугуний, само че по-лек :)

11

Анонимен

преди 4 години

В менте кочи,на менте монети какво има за чудене. Кой знае колко хиляди от тези са пуснати по пазарите където бабите не ги разпознават.

10

Анонимен

преди 4 години

До Kiriбратле ... ненормален ли си с тая цена ... бегай ве

9

Kiro

преди 4 години

Струва си, защото едва ли ти идва по повече от 5-10ст. себестойността на монетата ако я правиш от алуминий (по-евтино, но по-трудно и е по-лека монетата) или от цам (по-скъпо, но е по-лесно и по-качествено). С долу-горе среден клас любителско леярско оборудване за 10к лв. спокойно може да направиш около 1000 копия че и повече като се специализираш. За седмица избиваш инвестицията и си отгоре, ако продаваш монетите на 70-80% от номинала.

8

Анонимен

преди 4 години

"То струва ли си труда за монета от два кинта да се занимаваш ако не са хиляди !"То е ясно че са направени хиляди такива фалшификати. Определно си струва.

7

Анонимен

преди 4 години

Преди година в кръчма в Стара Загора ми върнаха един лев фалшив.Ужасен фалшификат, по-лек, по-малък, без страничните набраздявания, боядисан.Играх си цял ден с него, теглих го, мерих го, снимах го.В момента, в който влезнах в кръчмата скочиха и сервитьорката и управителката и веднага си ми дадоха истински лев ;) Ако мине ...И да бях отишъл в полицията, щях да изпиша една кофа мастило, все едно аз съм го правил. От тогава гледам внимателно, дори и монетите.

6

House M.D.

преди 4 години

Какво е алумин?

5

Анонимен

преди 4 години

То беше ясно че ще направят ментета. Монетите се фалшифицират много по лесно от банкнотите и са доста по евтини за изработка. В двулевки никой не се заглежда за фалшификати и са много по лесни за пласиране и невъзможни за проследяване.

4

Анонимен

преди 4 години

Интересно е как се различава фалшива монета.

3

Анонимен

преди 4 години

То струва ли си труда за монета от два кинта да се занимаваш ако не са хиляди !

2

Анонимен

преди 4 години

Не е изненадващо ... Има фалшиви по 5 и 10 лева, но да се фалшифицира мометка е много по-лесно. Преди да Данат моя човек, две години подред, заплатка от 600 лева, ставаше на 3000, ако разбирате какво винказвам :)Хубави времена бяха, ама разни доносници, предатели изпяха човека и сега ... ама както и да е.