44

А. Гаврилова

преди 16 години

Г-н Министър, А кога ще се свие администрацията към всяко училише ,често равна и превишаваща броя на учителите ?

43

преди 16 години

мисля, че крайно време да се върне самочувствието на българския учител-да се гордее,че е учител, а не да се срамува

42

преди 16 години

защо някои коментират,че учителите не работят,след като тази годино баловете във вузовете бяха доста високи-унсс

41

Още по-възмутен

преди 16 години

Френският президент Никола Саркози продължи разговорите за договора за продажба на 4 корвети "Гоуинд" от френската компания "Армарис",сделка, която заедно с лихвите би донесла на френския оръжеен гигант 1 млрд. евро.(ЗАГУБА ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!)Подобна сума ще увеличи сериозно разходната част от българския бюджет в следващите години.- А ЗА УЧИЕЛИ, ЛЕКАРИ И ПЕНСИОНЕРИ -ПАРИ НЯМАЛО!!!!!!

40

преди 16 години

да се приеме външно оценявани и на министри и на депутати,народът да ги оценява как работят,защото обещанията им са докато бъдат избрани,а след това да се спасява кой как може

39

Абсолютно възмутен

преди 16 години

Направо съм потресен от факта, че учителите получават под средната заплата в обществения сектор - 484лв.Дори жалкото 100% увеличениев случай на млади (и най-свежо квалифицирани) учители няма да надхвърли 400лв. Как ще привличаме нови, висококвалифицирани кадри, които да заменят уволнените некадърни??????Учителите да се стегнат и да искат ТАВАНА на заплащането в обществения сектор (а не разни смехотворни суми от 400-600лв).И нека Станишев и Кобурга да кажат КОЙ В ОБЩЕСТВЕНИЯ сектор и ЗАЩО заслужава ПОВЕЧЕ от учителите.

38

преди 16 години

"Със 100 лв. могат да бъдат увеличени учителските заплати още от първи октомври. Това съобщи министърът на образованието Даниел Вълчев пред БТВ. По думите му, "ако не му се пречи" ведомството има възможност с вътрешен ресурс от оптимизация на мрежата да увеличи заплатите на всички учители с 25% от 1 януари следващата година. Ако обаче правителството окаже подкрепа с 40 млн. лв., заплатите могат да сочат още от 1 октомври, обясни министърът.Вълчев е запознал министър председателя Сергей Станишев с доклад на ведомството, в който се казва, че поради силното оптимизиране на училищната мрежа и "затягането на дисциплината", в системата са се появили допълнителни-спестени средства.Министърът уточни, че от началото на 2007 г. всички училища са преминали на единен норматив на издръжка. "От миналата година ние сме в процес на много сериозно свиване на мрежата. Не съм си позволявал публично да го кажа, но 5500 учители загубиха местата си през миналата година. Както виждате, системата не реагира, защото хората разбират, че когато има 200 хиляди деца по-малко за шест-седем години, не може същият да е броя и на учителите", обясни той.Вълчев заяви, че ведомството му разполага с 200-220 млн. лв. спестени средства от оптимизация на мрежата. Това позволявало да се увеличат заплатите на учителите със 25%, което е около 100 лв. при 404 лв. брутна заплата.По думите на Вълчев това увеличение ще е отделно от увеличението, което се предвижда с диференцираните заплати и заделените за тях 13 млн. лв, както и отделно от десет процентното увеличение на заплатите в бюджетния сектор от 1 юли.Предстои предложението на Вълчев да бъде разгледано на заседание на Министерския съвет.Преди дни синдикатите заявиха, че готвят масирани стачки в образователната система. Те не подкрепят диференцираното заплащане и искат увеличение на учителските заплати.

37

преди 16 години

"25 процента увеличение на учителските заплати е предложил вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев на Министерския съвет. Предстои предложението да бъде обсъдено от кабинета на някое от следващите заседания, съобщи министър Вълчев тази сутрин пред БиТиВи.Ако предложението бъде прието, учителските заплати могат да бъдат увеличени още в началото на новата учебна година."

36

преди 16 години

Учителите ще искат още, за да не стачкуватТихомълком са съкратени 5500 преподавателиСлед като започнаха да се стягат за стачка, учителите са на път да получат увеличение на заплатите си. Доходите им могат да се увеличат със 100 лв. още от 1 октомври, съобщи министърът на образованието Даниел Вълчев....

35

AZ

преди 16 години

ИСТИНАТА !Къде е истината? Къде е моралът ?Въпросът е към мен самия и към всеки от нас. Толкова ли е срамно да бъдеш морален, да бъдеш просто подреден, почтен човек.

34

преди 16 години

Aristokrati4nia kradec simeon-da mu se konfiskuva vsi4ko i s 6utove do Kalotina!!!

33

Ники

преди 16 години

добре Прокурор номер 1. Делата са прекратени от Прокуратурата, което е в неговите правомощия и той би трябвало да знае защо прокуратурата не си върши работата. Което доказва че е некадърен колкото и останалите около него.Колкото и да се опитваш да омаловажаваш и замазваш фактите, няма да успееш. Фактът че са некадърни си личи навсякъде.Бегай да спиш и да сънуваш розови сънища, как утре България ще се оправи с магическа пръчица. Смешен си и смешен ще си останеш.най вероятно си излизал половината *** на началниците ти за да седиш в тая банка. От друга страна едва ли си дорасъл до повече от чистач. Ама то с *** на *** далече ще стигнеш, тъй че дерзай не се отказваи..

32

sps

преди 16 години

Копирам го от теб "Tрудно му било да отговори ахахахаха лелеее и това го казва човека които отговаря за правосъдието" и г-н Велчев не отговаря за правосъдието ,не е в неговите правомощия .Той е ОБВИНИТЕЛ 1 в България .Запозной се подробно поне с основи на правото.Приятна вечер Ви пожелавам.

31

Ники

преди 16 години

а да ти припомня ли срамната история със върнатите наши от Брюксел, защото не знаели както трябва англииски. Поредната малоумност скалъпена от така обичания ти Симеон. Малоумност заради която ни се смя цяла Европа....

30

Ники

преди 16 години

искрено се съмнявам в думите, както съм сигурен че и другите се съмняват. Хора като теб който подкрепят престъпно правитеслтво като това, са само или без образование или от етнически произход. Сега честно можеш да ми кажеш кое от двете си.Ето твоето обичано правителство докъде я докара:"През 2006 г. прокуратурата прекратила 12 000 дела поради изтекла давност. Това отчете главният прокурор Борис Велчев при представянето на доклада за дейността на прокуратурата и разследващите органи пред парламентарната Комисия по правни въпроси. Надявам се да не се стига до подобна срамна статистика в бъдеще, каза главният прокурор. Делът на върнатите от съда дела нараснал на 8%. От внесените 51 070 прокурорски акта, върнати били 4213.Трудно ми е да отговоря защо нараства броят на върнатите дела и защо през миналата година сме работили по-слабо, каза Велчев, цитиран от БТА."Tрудно му било да отговори ахахахаха лелеее и това го казва човека които отговаря за правосъдието. Е нямам думи какво прекрасно правителство си имаме. Такова което освобождава престъпниците с хиляди. И Главният прокурор не знаел защо хаха. И ти подкрепяш тези некадърници СПС?

29

sps

преди 16 години

Иска се от там където има . В България за съжаление прекалено много се крадеше в началото на така наречената демокрация .Що се отнася до етническия ми произход съм роден в София родителите ми са от София и всички сме БЪЛГАРИ с което съм много горд

28

Дидо

преди 16 години

как 10 години преди да дойде БСП, нямаше инфлация, нямаше чак толкова стачки. Управляващите все намираха начини да увеличат дори и с малко заплатите. Как все като дойде БСП и идва инфлацията, почват стачките... А ти нали работиш в банка уж, значи трябва да си наясно че инфлацията е най - високата от 10 години насам. Защо все на бедното БСП се случва. Задай си този въпрос. Защото има една думичка за тях - НЕКАДЪРНОСТ

27

леле

преди 16 години

каква инфлация те мъчи пък тебе...я живей с 250 лева на месец и да видиме след колко дена ще си на червено...

26

Ники

преди 16 години

беден човек всеки ден се молил на господ "Моля ти се бе Господи, пусни ми една шестица от тотото. И аз да заживея нормално". Всяка сутрин и вечер това се повтаряло. Минали дни,месеци и един ден нещеш ли от небето се чул глас "Абе ти като искаш тая шестица от тотото няма ли най - накрая да идеш да пуснеш един фиш?" Та така драги ми смехурко СПС и САС. С молитви далече няма да стигнеш. Има една хубава бг поговорка, ако изобщо си българин в което искрено се съмнявам и тя казва "Лозето не ще молитви, а мотика"... И докато вие си се молите, аз не смятам да свеждам покорно главица като Вас и да се надявам чудото да стане от само себе си. Каквото си го направиш това ще е.....

25

sps

преди 16 години

Нито се дупя на някого нито пък съм мижитурка ,работя в банка и съм доволен от това което правя и допринасям за страната си.С усилията на родителите ми и на себе си завърших и образованието тогава беше на по голямо ниво от днешното.Не обвинявайте никога човек когото в същност не познавате.Нещата под натиск не водят до нужните резултати защото зад себе си водяд до още по голями проблеми.Това беше пояснено от премиера и финансовия министър , а товае имено инфлацията.Нима в действителност искате да стигнем Виденовото правителство с тези искания на учителите.Икономика на страната се движи в правия път и съм убеден ,че скоро ще има по голями резултати който ще се усетят от всички.