15

krisko

преди 4 години

Нищо неможете да съживите ако там няма целогодишно живеещи семейства, деца, училища, спорт, условия Ся ако е някоя схема да оправим някоя къща за лятоточе да не дремем в София, тва е друг вид възраждане

14

bibbo

преди 4 години

някой като каже, умря българското село, добре де какво да правиш в едно село? Светът е друг, нравите са други... тъжно , но това са новите реалности и не само в България.

13

Анонимен

преди 4 години

истинския живот

12

не съм виновен

преди 4 години

Странно, къде ли са потомците на това многолюдно в миналото село?Подобни "носталгични" статии целят в известна степен да внушат/вменят вина на хора, които дори не са знаели преди това името на селото. Познавам такива "потомци" от всички краища на България.Не става въпрос за младежи, а за хора, чиято възраст вече позволява да се замислиш за родова памет, корени, такива неща. Като им споменеш само за родното село, всеки вика: К*во ще търся в тоя пущинак? Чакат само "балък" да продадат бащиният си

11

Стратег

преди 4 години

До АнонименИма. Това е ВАЗ 2121, условно наречен от мен "жуганя";))) истински полярен всъдеход, когато имаш паре да го оборудваш. Пали в голям студ, понеже е карбуратор и те вади със сигурност от 70 см преспи и на терен си си само ти и трактора;))) Жалко, че не снимах тази гледка;)))

10

Стратег

преди 4 години

До АнонименГоляма е борбата през зимата: студ, лед, сняг и непочистени пътища вътре в селото, по които водите текат свободно и заледява яко. С вериги дори е трудно да се качиш по стръмните улички, за да доставиш необходимите продоволствия до къщата. Борба е и то жестока. Не, че се оплаквам, но не искам да умра зимата в Бойковите градове;))) И ми вика, един: "С жуганя, дотук". Кът ся ядосах, изринах половината скат, кът фадрома, опесъчих сам и в най-големият лед, качих жуганя на баира!

9

Анонимен

преди 4 години

Адвоката се е объркал. Трябват Молдовци и Украинци. На България българи не и трябват.

8

Анонимен

преди 4 години

Сега всички граждани софиянци са окупирали Родопите, Рила, Пирин и качват ли, качват снимки у Фейса, видите ли ги на колко яки места са. Да ама след това си се прибират у града и въобще не им пука за природата и селата.

7

Анонимен

преди 4 години

Село без деца и училише е мъртво село, така че не могат да го съживят по никакъв начин. Лятото е лесно от града да скачаш по баирите в някое село, ами зимата. представа си нямат тези за какво става въпрос. То това не е София с метрото.

6

Стратег

преди 4 години

До Хахахааааа.Ич и ми не требват човек. Факт е, че сега в жегите, сите "граждани" се накачулиха по баирите и аз убегах в градот, че много ми додява, онуй щъкане на ора и глъч, аз не съм свикнал така;))) Слизам и кво? Градът пуст;))) Взе да ми харесва, въпреки жегата хахаххахахаа

5

Анонимен

преди 4 години

До 3Те и едни сгради. Колкото да не умреш от студ, като се топлиш с кравичките ... спинкайки между тях.

4

Анонимен

преди 4 години

Колко такива умиращи села има, не могат да бъдат изброени... Всеки такъв репортаж е много тъжен, това е като реквием за България. А НПО да възражда селото, това са пълни глупости, естествено. У нас не съществуват НПО-та с чисти намерения!

3

Стратег

преди 4 години

Вижте сега, това с неправителствена организация да съживяваш села без постоянно живеещи хора, целогодишно е явно нова финансова формула за лапкане и папкане. А пустите села, ще се окажат истински Клондайк в тази посока. мен, ншкои хора, ме обвиняват все в лошо, но след Ситово и Лилково, като се включи и Югово се вижда, вече, че това е партийна схема, протектирана от Бойко или то СДС-то дето прилапа. Грижата за това,трябва да е на Държавата, не на НПО-та!

2

Анонимен

преди 4 години

Все едно доктор да се мъчи да съживи умрял труп!Може и да се получи,ама ако е Господ!

1

Съвет

преди 4 години

Да внимават туристите да не си счупят краката по козите пътеки.Лудост.