135

дядомраз

преди 4 години

Нито сегашна Русия е сталинския СССР нито Германия е на Хитлер. Да ги корим е смешно. Всяка страна си има тъмни периоди от миналото. Относно предвоенна Европа всички са се умилквали и кланяли на силния Хитлер. И сега не е по-различно и уроците не са научени.

134

Анонимен

преди 4 години

Сериозно? 80 години по-късно заклеймяват? Ами хайде ние да заклеймяваме всяка година турското робство, цяла Европа да заклеймява ежегодно Наполеон и нашествията му, а защо да не заклеймим и завоевателните походи на Александър Македонски? Опааа, последното не - че северно-македонците ще скочат, а не искаме да си имаме разправии със сила от подобен калибър ;)

133

Анонимен

преди 4 години

Германия е държава без петрол във война със самолети и танкове. Нямаше как за победи. А СССР във война с противник без петрол си самоуби няколко десетки милиона души. Толкова са смотани. Ако бяха пичове да бяха загинали 1:1 немци руснаци.

132

До 145

преди 4 години

Не светът се е справил с нацистите, а Съветският съюз. Колкото до империализма, то САЩ са най-голямата империалистическа държава в света. Те претендират за световно господство и дрънкат оръжия по цялото Земно кълбо. Да не говорим за военните бази, които са разположили по целия свят. След като са военни бази, те са за агресия, а не за инвестиции.

131

знам

преди 4 години

Комунисти и фашисти са главо..резите на народите.В България още страдаме от комунисти и наследниците им.

130

House M.D.

преди 4 години

Калкулаторке, какви ги пишеш? Забрави ли, че партията на другарката Пениснелия ръкоплещеше на този пакт и подкрепяше унищожението на Полша? Забрави ли, че заради този пакт Безбожната Разбойническа Партия /тесногръди социалисти/ настоява писмено пред Н.В. Борис III, цар на българите, България да се присъедини към тристранния пакт? Калкулаторке, внимавай! Мнозина са били уволнявани и за далеч по-малко.

129

Hanns Gruberr

преди 4 години

САЩ се биха на 5 фронта--ТИХИЯ ОКЕАН Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ МАССИВЕН ОБЕКТ НА ПЛАНЕТАТА СЪС 85 МИЛИОНА КВ.КМ..СССР ЦЕЛИЯ Е САМО 22 402 000 км2 !?САЩ СЕ БИХА В АТЛАНТИКА С ПОДВОДНИЦИ И САМОЛЕТИ...САЩ СЕ БИХА В СЕВЕРНА АФРИКА ОТ КАЗАБЛАНКА ДО ЕЛ АЛАМЕЙН = 3000 КМ...САЩ СЕ БИХА НА ВТОРИЯ ФРОНТ В ЮБНА ИТАЛИЯ И СИЦИЛИЯ ОТ МАРТ 1943 Г....САЩ СЕ БИХА И НА ТРЕТИЯ ФРОНТ -- ДИ ДЕЙ ОТ 6 ЮНИ 1944 Г. В НОРМАНДИЯ.....А ГЛАДНИТЕ РУШКАНИ СЕ МОЛЕХА ЗА ПРОВИЗИИ , ГОВЕЖДО ВАРЕНО И ОЩЕ ХИЛЯДИ СТОКИ ОТ ЛЕНД-ЛИИЗА НА САЩ !!

128

Илия

преди 4 години

Тъпата про краварска политика е промила и промива мозъците на много хора. Фактите сочат, че и тогава западните *** са се надявали Хитлер да тръгне срещу Ссср, но Сталин ги надиграва. Той Хитлер действително го прави но малко късно, първо е трябвало да оправи и лигавата Англия, но е сбъркал, оставил ги е с надеждата сами да паднат в лапите му и така тила му останал уязвим. А че руснаците го победиха, няма спор. Сащ се намесват когато нещата вече са ясни, с надеждата да крадат в Европа.

127

Анонимен

преди 4 години

И да не забравяме. На Ататюрк СССР му помага. Иначе гръцката армия беше стигнала до Анкара 1920-та година. Ако не бяха руснаците, Турция щеше да е дълбоко в Анадола.

126

Анонимен

преди 4 години

Всички са бо.клу.ци.И САЩ и Англия и Германия и Русия. България на 3 морета. Ако не беше Македония заради която загубихме междусъюзническата война и първата световна, да бяхме изхвърлили варварската ни южна съседка от Еврохейския континент. Одрин беше български, беломорска Тракия беше българска, англичаните натискаха Дарданелите, гърците натискаха Смирна. Щяхме да изхвърлим варварите.

125

Hanns Gruberr

преди 4 години

В ЮТУБА има едночасов филм за НАМИРАНЕТО НА ДОКУМЕНТА ''ТАЕН ПРОТОКОЛ'' ОТ ЕСТОНЦИТЕ ТОЧНО ПРЕДИ 30 ГОДИНИ.--АВГУСТ 1989 ГОД. , КОГАТО ГОРБАЧОВ СЕ ИЗВИНИ НА ЕСТОНИЯ ЗА ТОЗИ ТАЕН ПРОТОКОЛ, с който СССР АНЕКСИРА ВЕРОЛОМНО , КРАЙНО КРАДЛИВО И НАСИЛНИЧЕСКИ ТРИТЕ БАЛТИИСКИ СВОБОДНИ ДЕРЖАВИ .ИМА ГО ГЛЕДАТЕ В ЮТУБА..ЕСТОНЦИТЕ ВИ РАЗКАТАХА ПО ВСИКЧИ ЛИНИИ, НАГЛИ КРАДЛИВИ РУШКАНИ .ВИЕ СТЕ СТРАНА-АГРЕССОР !! НЕ СТЕ , И НИКОГА НЯМА ДА СТЕ ОСВОБОДИТЕЛ НА ЕВРОПА . както днес сами се хвалите, но никои

124

Анонимен

преди 4 години

В сравнение с това което Хитлер е направил за Германия (и е щял да направи, ако не беше толкова безрасъден), сегашните еврочиновници могат само да му бършат праха от ботушите! Така, че да си гледат там политиките по полова ориентация и да оставят Моллотов/Рибентроп на анализаторите и историците!

123

Кракра

преди 4 години

Нежелание за историческа памет.Такива пактове първо подписват англичаните(лорд Чембърлейн),след тях французите,след тях поляците-те нагльовците дори влизат в Чехия.Литва,Латвия и Естония са руски земи по силата на договор сключен между Петър 1 и шведския крал като Русия е заплатила със злато на Швеция в огромно количество.Тези държави са исконни русофоби за да не вземе Русия да си търси вересиите.

122

МНЕНИЕ

преди 4 години

136 също е абсолютно прав,Неговото предложение е било германците да бъдат изселени в Африка/в Либия доколкото си спомням.Другото е Германия да стане изключително селскостопанска страна , без никаква промишлено производство и третото да се ангажират учители по немски език , които да бъдат изпратени в Германия и да променят начинът им на мислене.

121

МНЕНИЕ

преди 4 години

117 е абсолютно прав.Гледал съм оригинален филм на *** Браун на който е сниман Хитлер/ без говор разбира се/.Ангагажирали са глухонеми , които да разчетат , каква е бола реакцията на Хитлер при новината , че Англия обявява война на Германия по движението на устните му.Безкрайно възмутен и изненадан.

120

Анонимен

преди 4 години

Чехия е толкова изкуствена държава, колкото е и самия Дойчланд съставен от Бавария, Саксония и Прусия , ясно ли ти е нацистче полуграмотно; ако бяха послушали Чърчил сега нямаше да има Германия

119

Анонимен

преди 4 години

Мюнхенският договор е ревизия на Версайлския ред, а пактът Рибентроп-Мoлотов е неговия ковчег. Крайовската спогодба от 1940 г. е след пактът Рибентроп-Мoлотов от 1939 г., нацистче неграмотно юбералесово

118

юбералес

преди 4 години

Разликата между Московският пакт (Мoлотов - Рибентроп), Мюнхенското споразумение и Крайовската спогодба е, че Чехословакия и Румъния участват в преговорите и подписват договорите. Докато при Московския пакт, Полша не е участник, затова се смята за агресивен.

117

юбералес

преди 4 години

До АнонименMюнхенското споразумение е ревизия на Версайския договор. Измислената от Британия и Франция държава - Чехословакия, трябва да върне на Германия Судетите с 90% немско население, Тешин на Полша(стар полски град населен с полци) и независимост на Словакия. След две години има Крайовска спогодба, която задължава Румъния да върне Добруджа на България и части от Трансилвания(населени с унгарци) на Унгария.Чехословакия и Румъния ПОДПИСВАТ споразуменията.

116

Анонимен

преди 4 години

На Запад заклеймявали пакта Рибентроп-Молoтов от 1939 г., а навремето Ариел Шарон заклейми Мюнхенския сговор от 1938 г., наричайки го " Мюнхенското предателство". След като Англия, Франция и Полша предадоха Чехословакия в Мюнхен, на Сталин не му остана друг полезен ход, освен да ги предаде тях. По този начин той предотврати завинаги възможността да се окаже сам срещу коалиция между Великобритания, Франция и Германия. При такава коалиция Великобритания обещаваше на Хитлер Украйна като награда. Така Запада започна една игра,в която беше надигран от Сталин