156

Скептик

преди 4 години

Качете тировете на жп. Контролирайте скоростта на камионите и търговските бусове с тахометри. Режете главата на мутрите и всичко ще дойде на място. В момента ограничението 90 км/час на автомагистрала Тракия е опасно за живота. Или затворете едното платно или махнете ограничението.

155

Анонимен

преди 4 години

Промените са налагат, тъй като една от основните причини за тежките ПТП-та е завишената скорост, каза в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.Другарю комисар в коя друга страна се мери такава средна скорост?

154

българин

преди 4 години

ЕДИНСТВЕНОТО решение е - камери през пет километра на всяко шосе в България !! Не знам колко ще струва , но за всякакви други неща даваме милиарди ! Щракват те и на момента получаваш честитката с глобата ! Да не подлежи на обжалване ! Ако не платиш.до 2 седмици - става двойна , ако пак не.платиш - дават те на ЧСИ !!!!

153

човек

преди 4 години

Хайде понеже явно много хора имат нужда от повече разяснения да поясня още малко.Пак апелирам да се спазват законите на физиката (или Божиите закони за вярващите)!Всички знаят, че през зимата когато вали сняг, има поледица и не е добре почистено, трудно може да видим кола да върви по Цариградско шосе (класическият пример за София) с 80km/h.Е, разрешено е 80 километра но никой не се цели в тази горна граница.Защо така? Ами защото всеки кара със "съобразена" според зимните условия скорост!

152

човек

преди 4 години

Друг пример за несъобразена скорост (не съм катаджия, честно, дори имам висше образование, което е недостатък може би?):Стоиш си на червен светофар с 0km/h. Светва жълто, после зелено, тоя пред тебе е заспал и не тръгва. Ти обаче се ядосваш, даваш газ и го нацелваш с 5km/h.Еми, направил си ПТП, това е "несъобразена скорост". А колко по-лесно е да му свирнеш с клаксона да го събудиш?Сега, реално това рядко може да се случи, признавам, но обяснявам на тия дето смятат че 10km/h е "съобразена".

151

човек

преди 4 години

До: номер 152 (До 153 човек)Ми не, не само на пръв поглед е така. Така си е и на втори и на трети и на всички следващи погледи.Съобразената скорост не е фиксирана константа. Съобразената скорост е скорост, която ти позволява да спреш пред потенциално опасно препятствие на пътя пред водача.Затова винаги, когато си се натресъл в някое друго МПС намиращо се пред теб си ВИНОВЕН без значение с каква охлювена (според теб) скорост си се движил.А ако някой те удари отзад винаги виновният е той.

150

IBM FAKE NEWS

преди 4 години

Ако караш бавно, някой ще те блъсне или постоянно тираджиите свирят зад теб.Ако караш бързо ще се блъснеш.Трябва ни софтуер, който да управлява интелигентно движението на всички коли.Този софтуер дори може да се заплаща при ползване. Отделно държавата после може да продаде или отдаде под наем на останалите страни в Западна Европа. Предимствата са хиляди, а катастрофи - няма да има!!!

149

IBM FAKE NEWS

преди 4 години

Защо просто не се добави устройство във всяка кола свързано с глобалното управление на трафика? Тогава дори светофарите стават ненужни. Всякакви такива ограничения на скоростта също.Вместо полицията да дава милиони за 3 камери, можеше да се наеме екип, който да направи програмата за управление на трафика, да задължат всеки да постави AGPS, който се свързва в реален режим с програмата за управление на трафика и готово.Така или иначе накрая ще се стигне до глобално управление на трафика.

148

Анонимен

преди 4 години

"заснети от тях нарушения ще бъдат безапелационно приемани като доказателство в съда,"-----Такаааа, сега този ни казва, че възраженията в съда са предварително обречени! Т.е. съда ще работи за тях, за полицията, а "римското" право на, което почива съдебната система в България, ДГД!Виновен до доказване на противното! Мечтата на всеки цъфнал гребер на високо място!

147

Знаците

преди 4 години

Пиша го това, защото масово не се спазва и като не успееш да намалиш ти пишат акт, а това е възможност да се обжалва акт. Има и разстояния за видимост на всички знаци в зависимост от скоростта. При максимално разрешена скорост на движение:до 30 км/ч - 50 метрадо 50 км/ч - 100 метрадо 90 км/ч - 150 метранад 90 км/ч - 250 метраПише и какво се прави ако няма възможност за тази видимост, но колко се спазва е друг въпрос. Често виждаш знака за ограничаване на скоростта от 90 на 60 на 5 м преди з

146

Знаците

преди 4 години

...(2) Когато скоростта се ограничава с повече от 20 km/h, тя неколкократно се намалява с 20 km/h, като пътен знак В26 се поставя на разстояния съгласно приложение 16.(3) Когато скоростта на движение трябва да се ограничи с 30 km/h, намалението е еднократно.Приложение 16 - някои от стойностите за разстояние между знаците при повече от един знак за намаление на скоростта40 м - за от 60 на 40 км/ч55 м - за от 80 на 60 и от 70 на 50 км/ч65 м - за от 100 на 80 и от 90 на 70 км/ч

145

Знаците

преди 4 години

НАРЕДБА 18 ОТ 23 ЮЛИ 2001 Г. ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИЧл. 79. (1) Пътен знак В26 "Забранено е движението със скорост, по-висока от означената" се използва за въвеждане на ограничение на допустимата максимална скорост на движение съгласно чл. 21, ал. 1 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП). Числото върху пътния знак, указващо допустимата максимална скорост на движение, трябва да е кратно на 10.(2) Когато скоростта се ограничава с повече от 20 km/h, тя неколкократно се н

144

шофьор

преди 4 години

Докато не махнат предупредителните табели за камери все ще си измислят едни нови и модерни техники и една свръх висока заетост колкото да усвояват бюджет с нови технологии, скъпо платени на едни наши момчета. ЗОП е в услуга затова.

143

Смешници

преди 4 години

Купете повече стационарни камери, извинете камерата не може да казва "И ся кво ша праим".

142

До 155

преди 4 години

Принципно средна скорост се мери в отсечки, в които максимално разрешената скорост не се променя. Това означава, че след знака за намаление на разрешената скорост, обикновено заради кръстовища, трябва да има друг начин за контролиране на скоростта, т.е. да не минават през кръстовището с 100 при разрешана скорост до 40, 50 или 60 км/час, което често води до катастрофи, при които виновен се оказва невинния, защото е без предимство.

141

До 155

преди 4 години

От 90 на 60 може и да успееш да намалиш, но дали ще успееш от 90 на 40, въпреки че знака е незаконен според Закона за пътищата? При това често знака го виждаш зад нещо, което го скрива чак когато си на 2-3 метра преди знака.

140

Анонимен

преди 4 години

Хора, не се дракайте! Не виждате ли, че статията е камерите? Ония, същите камери, дето преди да ги купят за маса пари, ни убеждаваха гръмогласно, как точно тези камери ще спрат всяко едно нарушение. Истината е ,че ушевите са неграмотни и некомпетентни и не могат да боравят с тях. Сега се оправдават. И ще се хвърлят една друга маса пари за нещо друго, което и то няма да е "ефективно".А, че България се напълни с вбесни джигити с "бензин в кръвта" е повече от ясно. Но иде реч за УШЕВИТЕ всепак.

139

до 154

преди 4 години

Огледай се приятелю не става въпрос само за джигити.тук хората стоят на едно място и не мърдат от там(няма развитие) каквото и да ев чужбина са мишки в бг са супер герой, да съгласен съм и това говори още за какви хора иде реч.

138

До 153 човек

преди 4 години

Само на пръв поглед е така за несъобразената скорост. Реалността е съвсем друга - шофьорът никога не може да определи коя скорост е съобразена. Стане ли ПТП, с каквато и скорост да си се движил в рамките на разрешената, веднага попадаш в графата несъобразена скорост, а скоростта може да е и 1-2 км/час. Изобщо не става дума за джигити, каквато е първата асоциация на онези 80%.

137

Анонимен

преди 4 години

Значи,тук не коментираме превишената скорост,а глобата за вече новата й причина средна скорост!Всички шофьори до един сме в кюпа!Слагате си бинокъл по време на шофиране,за да може навреме да видите знака за ограничение на скоростта навреме и да я намалите!В противен случай ви прихващат от храстчето и ви връчват фишчето-глоба за средна скорост преди и след знака!Караш си спокойно да речем с 90,но виждаш ограничение 60,докато намалиш,влизаш в зоната....средната ти скорост станала 75,ама знака 60..