116

Анонимен

преди 4 години

Четейки горната статия, разбирам, че журналястите са облъчени.... но с пропаганда.И сега се опитват да ни облъчват и нас.

115

Боби

преди 4 години

До Аз"БобиНе е 500, а 600 милиона долара. За 70 MW. Това прави почти по 10 милиона на мегават. За сравнение - АЕЦ Белене се предполага да струва по 6 милиарда на реактор от 1100 MW"Нали се усещаш че това е първия по рода си такъв обект. Естествено да е доста по-скъп от следващитеИнфраструктура и инструменти за производство на кораба и реакторитеВсестранни изпитания следващия няма толкова да го проверяватобучение на персонала е комплексно не знаеш какво да очаквашВсичко това вдига цената

114

Аз

преди 4 години

До АнонименЦунами в Северния... Както върви - след няколко десетилетия може и да е възможно! Не си мисли, че няма високи вълни, обаче! Но по-важното е, че от там само ще преминат! Иначе ще е разположен в Тихия океан практически! Виж къде е Чукотка! Особено ако е от другата страна ба Беринговия проток!

113

Аз

преди 4 години

До БобиНе е 500, а 600 милиона долара. За 70 MW. Това прави почти по 10 милиона на мегават. За сравнение - АЕЦ Белене се предполага да струва по 6 милиарда на реактор от 1100 MW (руснаците дори казват, че ще е по 3 милиарда, доколкото си спомням - но едва ли е чак толкова евтино). Което прави към 5.5 милиона на MW.

112

Боби

преди 4 години

До шматка"Хитро решение но ми се вижда малко икономически нерентабилно."Проекта е 10 години(физически строеж 3 год) и струва 37 милиарда Рубли или 500 милиона $Като тук се включва всичко, Строежа изпитнията, наземната инфраструктура и ядреното гориво. Следващата станция със сигурност ще струва по-евтино и ще се построи по-бързо.

111

Боби

преди 4 години

До Sicht Punkt"Какво им пречи на руснаците да закупят от Германия, технологията за фотоволтаични панели и ще имат електроенергия и в тундрата, където има населени места от няколко юрти?"ЕКСПЕРТА НА ЕКСПЕРТИТЕНа тези северни ширини за които става дума има непрекъснат ден по 5 месеца в годинатаедин месец пооочти нормална смяна на осветлението и следва 5 месеца нощТа какво казваше за Фотоволтици?

110

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Как си представяте захранването на 50-60 хиляди къщи?Спира АЕЦ-а, фърлат към брега един удължител с трифазен контакт, от брега включват един щепсел и града светва?Такъв огромен източник на енергия се строи само за някакво военно приложение."Ех експерти даже не сте си направили труда да прочетете статията1. Централата има 2 реактора по 35МВ общо 70МВ(Козлодуй имаше 4*400МВ и има 2*1000МВ)2. "Такъв огромен източник на енергия" - 70МВ са реално 35 ВЕИ перки по 2-5МВ мощност

109

Боби

преди 4 години

До шматка"Хитро решение но ми се вижда малко икономически нерентабилно.100 хил домакинства са едно градче.Колко ще е цената на тока не ми се мисли.Май наистина говорим за военно съоръжение"Я сега вземи и сметни следното. Да кажем че електро централата ти е на 2000 км от въпросния град. На север в торфените блата как се прокарва далекопровод 2000км? А дори и да го прокараш как ще го поддържаш?Друг вариант по колко мазут трябва да доставяш с кораб всяка година за да има ТЕЦ в северния град?

108

Анонимен

преди 4 години

Никой не строи АЕЦ, за да захранва колибите на сибирските индианци, не на нас тия.

107

ТАТО

преди 4 години

До шматка *** , градовете на брега на Северният ледовит океан са от по 30-40 къщи , ти какво си мислиш?

106

шматка

преди 4 години

Хитро решение но ми се вижда малко икономически нерентабилно.100 хил домакинства са едно градче.Колко ще е цената на тока не ми се мисли.Май наистина говорим за военно съоръжение

105

Анонимен

преди 4 години

И какво ако съм виждал Просия само на картичка? Не мога да си извадя правилни заключения ли? ***, които плюят всичко, освен Просия (и най-вече БГ), те дали са ходили в САЩ, Западна Европа, Просия?За твое сведение имам шест печата в паспорта от Империята на Злото.

104

Анонимен

преди 4 години

Поредно доказателство че ушанките са най-изтрещелия сбирщайн от алкохолизирани ***. Този б0клук скоро ще гръмне, ще разтопи Арктика, ще наводни целия свят, а във водата ще има руска радиция, от най-полезната, те я ядат и нищо им няма, защото са ***, но ние ще измрем. Това е *** джудже. Остра липса на комплименти. Аз видя ли някой *** който се перчи веднага му правя комплимент на хайвана, нищо не ми струва но ще спася другите от него. Но в Русия няма като мен затова страдат.

103

Анонимен

преди 4 години

Как си представяте захранването на 50-60 хиляди къщи? Спира АЕЦ-а, фърлат към брега един удължител с трифазен контакт, от брега включват един щепсел и града светва? Такъв огромен източник на енергия се строи само за някакво военно приложение.

102

Шоп

преди 4 години

За да се вържат 70 МВт към нещо, познай какви вложения трябват за инфраструктура и кога ще се изплатят. Освен ако местните не идват с по един акумулатор на гърба да си точат ток. Със сигурност замисъла на Империята на Злото е друг - например захранване на боен лазер, с който да пържат крайбрежието или да прогарят дупки в озоновия слой или направо да свалят спътници. Тази държава трябва да се унищожи за да не ни унищожат те нас.

101

Аналлибераст

преди 4 години

Сорросоидните краваролюбци цвилят на умряло. Уникално решение на руснаците за пореден път. Революция в атомната енергетика.

100

неанонимен

преди 4 години

Плаващия чернобил осезаемо предизвикве ярост у доста люде свързани със зелената мафия и петролното лоби. Ломоносов е само началото на серия атомни станции под наем.Представете си Кипър или Майорка или Канарите.Пустинни острови с малко местно население но през сезона бъкъни с туристи. Да се строят скъпи слънчеви и вятърни или газови централи за 4-5 мисеца сезон е нерентабилно.Захожда една мобилна АЕЦ и цък.А зимата отива в Сибир или другаде да работи.Ефтино и рентабилно.Без парникови газове.

99

Анонимен

преди 4 години

По колна в багнюц на варт стою,Окупантськй падлюц вд серця всмалюЗа зруйнован дол, за вкрадений Крим,За полеглих геров, за Батьквський Дм.Обескровили душу и тело Страны,Сколько наших ребят не вернулось домой,Ох, хлебнули ж мы горя от руsskой весны.Слава павшим героям и вечный покой.

98

Да бее

преди 4 години

Е, какво заглавие само. "Плаващия Чернобил "

97

Анонимен

преди 4 години

руснака за пореден път издяла триъгалното колело