41

Преподавател

преди 5 години

До До 33Вижте, това е по-сложно, отколкото изглежда. Наистина, имаме не малко медалисти (дори много, предвид условията). Обърнете внимание, че тях ги готвят основно българи и в България, при това не само учители, но и преподаватели от университетите (същите учители и преподаватели, които не стават, според част от общественото мнение и колегата от снимката в новината). От друга страна, да заминат е тяхно право, няма как да ги задържим и най-често няма какво да им предложим.

40

До 37

преди 5 години

Не обясни защо нямаме нобелови лауреати в науките, като сме толкова добре. Защо най-добрите избират САЩ. Защо Теньо Попминчев и Петко Динев правят чудеса - познай къде! Защо никой не иска да става учител по физика от физическия факултет и какво друго могат да работят физиците в България? :)

39

на Въпроса

преди 5 години

Какво може да работи физик.. Краткия отговор в всичко.. Това е Дженерал Science..Науката всичко , пълното цяло..

38

Анонимен

преди 5 години

ПРОВИНЦИАЛНИТЕ ВУЗОВЕ ЗАТЪВАЛИ В ПРОВИНЦИАЛНОСТ? ТОВА НЕ Е ТЪГА, А БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ.В ПРОВИНЦИЯТА ИМА ВУЗОВЕ И НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ ПОРАСНА ДО УНИВЕРСИТЕТ.

37

Анонимен

преди 5 години

До До 33 Медал от олимпиада по-математика не е гаранция за успех в университета .. Не е гаранция за успех в науката.. Дори олимпиадното мислене пречи , съвсем други качества се искат математик или физик учен - някои са се трудили над задача по 7-8 години.. Германците на олимпиади не ходят , защото са затрупани от домашни и нямат време..

36

Анонимен

преди 5 години

Когато се сетят, в министерството, да редуцират броя на университетите, съответно начина на финансиране според качествени, а не само количествени показатели може и да се подобрят нещата.Заплатите на младите преподаватели са обидно ниски. Жалко че и имащите желание да преподават им е трудно да издържат в такава порочна система.МОН имат голяма вина.

35

Запозната

преди 5 години

Така ще е като се назначават преподавателите по роднинска линия. Има факултети изцяло от снахи, племеници и любовници. За какво качество на обучението говорим? А в същото време на качествените хора не се дава никакъв шанс. Ректорите гледат на ВУЗ-овете като на фамилно предприятие, което обслужва личните им интереси.

34

До 33

преди 5 години

А сега би ли разяснил защо медалистите ни от олимпиадите и всички други, които стават избират САЩ след като сме на световно ниво. И защо никой не избира да стане учител по физика в България? И какво друго освен в ИТ сектора би могъл да работи един физик у нас?

33

Анонимен

преди 5 години

Като ви казвам , че рейтингите са за будалите , значи са будалите..Програмата във ФМИ-информатика и компютърни науки е супер трудна , много по-трудна от университети в ТОП-200. Факултета пък Физика според шанхайската класация е в топ-300 и след него е уни ЩутгардВ ТУ-София има немски факултет и ходят и в Германия взимат кредити взимат и немска диплома и качеството на завършилите инженери е че не се различават от българските програми. даже българските програми вадят по-добри инженери

32

Преподавател

преди 5 години

А вие какво се опитвате да постигнете там в министерството? Всяка следваща реформа противоречи на предишната. И защо сте така убедени, че самите преподаватели не искат да се подобри положението. Ама непрекъснато трябва да се приспособяваме към поредните приумици, държавното финансиране го няма никакво (знаем как е по света), принудихте ни да се конкурираме с БАН, като им дадохте преподавателски титли и определихте същите критерии за академично израстване. А ни и държите сметка за нещо.

31

Анонимен

преди 5 години

Интересно!Учениците печелят олимпиади по математика, физика, информатика. Подготвят се от учители. Те от своя страна са учили в университети. И за финал нашите ВУЗ нямали квалитет.Нещо гнило има в цялата работа!

30

Анонимен

преди 5 години

Тука сме най-добрите - да не ви пука от рейтингите - рейтингите са будалите .. ФМИ , Физическия , ТУ_София - това е най-доброто образование , нема MIT , нема ТУ-Мюнхен.. Тука има окултно знание които нема да получите никъде..

29

СТРАНДЖАТА

преди 5 години

ВСИЧКО СЛЕДВА ПОЛИТИКАТА.

28

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен Ще ти обясня за какво ни са повече чуждестранни студенти - защото работят в ИТ сектора и на Телефоните и плащат осигуровки с които се плащат пенсиите на родителите на предателите .. А тези които пък не работят харчат пари , купуват стоки и услуги и държавата прибира ДДС..

27

Анонимен

преди 5 години

За какво са ни повече чуждестранни студенти? С нашите пари от данъци да обучаваме някакви изпаднали западняци или азиатци които просто се надяват, че в БГ чрез плащания под масата ще получат някаква диплома без покритие. Стига с тази глупост, че дайвърситито е ценност. Не не е.

26

Анонимен

преди 5 години

Важна е стабилността, НАП да ограбва хората, магистралите да са построени че от тях бая пара ще падне с ТОЛ системата,джоба на Доган и Шиши и другите мафиоти да е пълен и препълнен с пари, еврофондовете грижливо да бъдат "усвоявани", всеки ден Боко да реже лентички на поредния завод чиито собственик е дал тлъста комисионна на тлъстия суджук и т.н.Образованието и здравеопазването не са приоритет за вожда, лидера и султана на западнала България.

25

Анонимен

преди 5 години

Хората са ни преценили добре що за стока сме. Университетите учат по литература преписвана преди 30год от руснаците. Погледнете студентски град какъв бардак е станало. От едната страна скъпи заведения и коли за по 100 000лв от другата страна блокове които дори не са санирани. Тази държава не си отива, тя вече си отиде просто още никой не го е казал официално. Даже българите не ходят на собственото си море. Това го няма никъде по света

24

Анонимен

преди 5 години

България е "failed state" - провалена държава.

23

божииииии

преди 5 години

заплатата зависела от поста...кога ще почнат да произвеждат нещо нашите университети с придадена стойност..НАУКА НАУКА... да ама не.....само *** и прости преподаватели

22

Анонимен

преди 5 години

Тая държава се разпада по всички направления...