18

Анонимен

преди 4 години

С висока трудова заетост, защото няма хора, а иначе образованието на всички нива (с много малко изключения) е гола вода.

17

Анонимен

преди 4 години

Учат Бизнес Администрация и стават магазинери или телефонаджии..

16

Мите Ошите

преди 4 години

Така е! При мен сервитьорка без бакалавърска степен по социология няма, а барман се става само с магистратура по психология. Клиентите с основно с "основно"...

15

р0ботодател

преди 4 години

чакам ви на тръстиката, най-обичам вишистите, те са най-загубените от всички категории р0бе и бачкат като за последно за 700 лева на масец!!

14

Анонимен

преди 4 години

Вчера един туристически бос от Несебър коментира спада на туристи! Водешата му назова официалната ангелковска стъкмистика, според която спада е 8 %, човекът каза - 20-25%! Каза, че работниците му са тотално необучени и са от Узбекистан, Киргизстан, Украйна и Кот Дивоар! Догодина иска държавата, като и той е готов да финансира да организира поне месец курс за такива да станат готвачи и келнери, и езика! ,,Да не говорим повече, че и тези туристи, които са тук, ще избягат...!"

13

До 14

преди 4 години

И аз искам да уча за фотомодел или за певица ама не става. С мойте 100 кг, криви зъби и грачещо гласче по ми отива някоя лафка да продавам. Най много държавна работа в някоя администрация ако ме уредят.

12

Анонимен

преди 4 години

Около 5% са по специалността, останалите 95 започват като барман, сервитьор, продавач и общ работник. Тея с програмирането изкарват по 5 бона още преди да са завършили. Някои даже не завършват. Те от средното излизат с 2 бона заплата ако са читави.

11

тия

преди 4 години

тия дето учат за програмисти почват работа даже преди да завършат и са най-нахаканите студенти , щото и коли си купуват докато следват и имат пари.аз сега ако можех пак да избирам какво да уча щях да уча за програмист.

10

Анонимен

преди 4 години

Без производства трудно ще стане. И то такива в които хората получават достатъчни доходи, които да определят покупателна способност и да водят до развитие. Иначе див капитализъм със социалистически заплати няма да съществува дълго.Хубаво е повече хора да са образовани, но ако ще работят ниско квалифицирана и ниско платена работа, всичко се обезмисля.

9

Анонимен

преди 4 години

Точно оня ден слушах по БНР коментар по темата и там казаха, че близо 90 % от дипломиралите се висшисти НЕ работят нещо, което е свързано със завършената специалност! Само тук - там някой от младежкото Герб!

8

Анонимен

преди 4 години

Тия статии са ПРОПАГАНДА!

7

Анонимен

преди 4 години

Мдааа... Завършиха Информатика и Финанси и Автоматика и сега продават обувки и монтират билборди. Вярно, пак си е трудова заетост.

6

Анонимен

преди 4 години

Знаем ги, половината покрай връзки в разни фирмички, а другата половина са се натикали пак с връзки държавната администрация. Много станаха на държавната хранилка и скоро ще се задъхаме, вдигането на данъците е неизбено.

5

Анонимен

преди 4 години

След дрогата, която раздават на гербавите безплатно, светът изглежда доста различен...

4

Анонимен

преди 4 години

....голяма част от тях стават Журналисти и не умеят да си напишат дори заглавието...

3

Анонимен

преди 4 години

До 3Безмислена наука няма. Аре стига сте давали тон в живота на хората а?

2

Анонимен

преди 4 години

Да, за по 700 - 800лв. на месец и обикновено в професии нямащи нищо общо с това което са завършили

1

Анонимен

преди 4 години

и кво излизаВсички вишистиВсички работятИкономиката растеНяма безработицапък накрая пенсионерите умират по улиците от глад и студмладите немогат да си позволят да изгледат 1 детеапартаменти по 1500-2000 евро на квадрат като в швейзарияима нещо много сбъркано в тая държава