22

човек

преди 4 години

До: номер 16 (Антитолераст)Така наречения социализъм БЕЗСПОРНО никога не го е имало в България!В България е имало комунизъм.А така нареченият социализъм го е имало, има го и сега в държави ксто Швеция. Там наистина всичко е безплатно. И няма нужда да носиш на доктора печена кокошка, пуйка и бъклица вино и дамаджана с ракия за да те лекува по-добре, както правехме в прехваления комунизъм!!!

21

Анонимен

преди 4 години

До 1989 година България беше по-добре от редица държави, които сега са по-напред от България и е които е нямало социализъм. Най-развитите държави станаха такива заради ограбването на други държави.

20

Анонимен

преди 4 години

До 12 Реалист - Бълваш от злоба, човече. Пикът на жилищната криза беше в началото на 60-те години. Все пак едно беше да си на свободен наем в една стая със семейството си , друго - в държавно жилище, макар и малко, но със символичен държавен наем, парно и топла вода. През 70-те години възможностите на държавата нарастнаха и семействата започнаха да получват нормални жилища. На четиричленно смейство се полагаше двустайно жилище с хол - 66 кв. м или по 16,5 кв. м на човек.

19

човек

преди 4 години

Аз моето дете ще го възпитавам лично в антикомунизъм и лично ще му преподавам уроци за истинския комунизъм, а не за това което са написали в учебниците!!!Някои казват: "Ама едно време имаше хубави български филми, а сега няма."Да, имаше. Но не заради комунизма, а въпреки него!

18

Анонимен

преди 4 години

Има едно изказване в парламента на депутат някъде около 1942 година за това как живеят хората в България. Започва с положението е страшно и дава факти, как масово нямат маси и столове, как спят по десетина души в една стая, на няколко човека има едно легло, нямат тоалетни и т.н. Тези хора като отидат в панелка двама в гарсониера 3-4 в двустаен или тристаен и се чувстват като на седмото небе. Панелките поне бяха добре замислени и със значително по-добро качество от сегашното строителство.

17

чичо Гошо

преди 4 години

Тая г-жа Кълбечева ли,Кючекбечева ли да каже в кой университет преподава за да си дойдем на думата.Продължават с пълна сила опитите да бъде заличена историята ни и културата ни от различни *** организации.Крайната цел е заличаването ни като народ не само духовно но и физически,за да бъде населена България с новите нашественици.Това обаче няма да се случи.На Боко и ГЕРБ дните са преброени.

16

Анонимен

преди 4 години

Ти да видиш. Как така има държави които са били по зле от нас преди 70 г. а сега са доста по добре, а са нямали комунизъм. Чудна работа, това Гърция, Австрия, Португалия. Ами Германия, тотално срината, Италия и тя. Как са се оправили, че кризи, че фалити, мани, мани. Ами Полша, Чехия, Унгария, тези предатели, тотално отрекоха комунизма и вместо да се сринат, то не можем ги стигна. Феномен някакъв ще да е това, 70 г. комунисти на власт, честни, справедливи, ударници, а държавата загива ...

15

Антитолераст

преди 4 години

Т.нар. социализъм БЕЗСПОРНО е периодът на най-голямо благоденствие за хората, с адекватна социална и икономическа система и падането на тази система, не е защото беше несправедлива и/или неработеща, а защото бе част от по-голяма такава, която обаче нямаше фундаменталните средства за защита срещу агресивното и дискриминационно отношение на колониалните страни

14

Анонимен

преди 4 години

Тоест не ни е нужна вече историята .Тя без обобщения не е история ,а хронология.А пък хронологията без изводи и анализ е безмислена.Тоест стигаме до въпроса абе нужно ли е да се учи история в даскало .

13

Анонимен

преди 4 години

Веднъж преди много време случайно чух много куриозно нещо. Вървях по площада пред Народното събрание, а пред мен вървяха две бабички. Едната сподели на спътницата си: "Дядо ми ми е казвал, че едно време ето тука са се намирали нашите ниви." Така че градът се е разраствал и много имоти са били отчуждени. Ако всеки сега поиска да си ги реституира, какво ще става? Но Софиянски облагодетелства едни за сметка на всички останали. Карай да върви, важно е да процъфтява далаверата

12

Шопо

преди 4 години

До РеалистА сега като дойде от село в София,на квартирка на свободен наем по-добре ли си ? Откъде 2 000 ? за квадратен метър ,откъде ще ги вземеш като дремеш по цял ден у Фейсо ?

11

Реалист

преди 4 години

До Шопо 4:5 човека в панелка с 2 малки стаи е голямото постижение на ***.За някои чукундурници това беше супер.

10

House M.D.

преди 4 години

Измина век, а векове ще минати твойте песни все ще се четат.Но пак добре, че овреме почина,та се изплъзна от Народен съд.Целият период 1944-1989 г. може да обобщи с горния стих.

9

Анонимен

преди 4 години

Аман от псевдопрофесори по никому ненужни идеологически дисциплини. Коя е тая Келбечева, че ще си налага възгледите по този брутален начин. Очевидно няма единна оценка на онова време, обществото ни е разделено по отношение на миналото, за което съдейства и мизерното ни настояще. Откъде накъде тя атакува една балансирана оценка на миналото в цитирания учебник.Хунвейбини и талибани, които налагат нетърпимост и крайности не са ни нужни. Това сие чист нов тоталитаризъм

8

Валентин Тодоров

преди 4 години

Можеш да лъжеш целия народ за известно време.Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.Ейбрахам Линкълн<(18091865) Е,16-тият президент на САЩ съвсем успешно се е справял с първите два постулата от мисълта си.Нали в това се състои работата на политиците.Третия постулат е работа и грижа на историците.

7

Анонимен

преди 4 години

75% от панелките в градовете, т.е гетата, са построени от комунизма. на нас са ни съборили старата къща до руски паметник и никой не ни е питал искаме или не, за да наблъскат всякакви хора да живеят. на жена ми семейството е преживяло същото, но във варна. а по селата хората са си имали къщи. хайде стига сте ги хвалили тези конусити и строя им, никой не бяга от хубаво.

6

вижда се

преди 4 години

В МОМЕНТА ТУК РЕЖИМА Е ПО ЗЛЕ И ОТ ТОЗИ В С. КОРЕЯ !!!!

5

Анонимен

преди 4 години

То в 10-ти клас т.нар. ученици вече не стъпват в училище, те седнали да спорят какво да пише в учебниците, които никой няма да чете...

4

Шопо

преди 4 години

Петя !!! Славова !!! Не знам дали бай Тошо се е грижил за ,,благосъстоянието,, ,но 75 % от жилищния фонд на България е построен при лошите комунисти !!! Е ,те това знам я,Петенце !!!

3

д-р Атанаска Тоскова

преди 4 години

Проф. Келбечева, кому служите, та толкова увъртане в изказа Ви? Тук става въпрос за две различни стопански системи, наложени политически и двете, чрез различни методи на власт имащите. Трябва да се знае, че във всяка стопанска система има и положителни и отрицателни резултати. Чрез сравнителната характеристика трябва да се открои, кое е по - доброто за живота на хората. И дали е било възможно да се отчете своеобразието на страната ни. И посочи, че България не е имала избор, за пътя на развитие.