25

Анонимен

преди 4 години

Какви работни места ще разкриват в малките населени места, след като няма никакви инвестиции? Навсякъде е застой от години.Дори и да дойдат инвеститори, все тая, след като заплатите в Бг най- ниските в ЕС.Хората ще продължат да бягат от Бг.

24

Анонимен

преди 4 години

Аз нещо пак не съм разбрал. Вчера пишеше, млади, умни и красиви в десетки хиляди се завръщат, защото в БГ е рай от където и да го погледнеш, а сега- бягали......?!Може ли някой да ми обясни, как кек така знес черното е черно, утре бяло?! Изобщо, тия от редакцията говорят ли си помежду си?! Или чакат някой да им плати за публикация, без значение каква и дали има връзка с реалността.Виж инак автоцензурът им работи безупречно.

23

Анонимен

преди 4 години

Е, вчера писахте, че хиляди българи се връщали ту, защото има работа, доходите са високи, цените ниски, данъците ниски, животът е песен, а сега "пускате" статии, че няма работа.

22

Анонимен

преди 4 години

До 20 Неексперт!Щом си доволен при Bоско стой си при него!

21

Рук

преди 4 години

Да бе нали вчера се връщаха сега се изнасят

20

Анонимен

преди 4 години

Е вчера имаше статия колко хиляди се прибират днес друга. Станахте като "Работническо дело" - в зависимост какво ви поръчат и вие сте готови. Разни експерти по тероризма не са ли се разгърнали днес в традиционната разходка по студиа с литературни факти под ръка.Наистина смешна държава. Догодина свършва петилетката и ще имаме построени и цели пътища...

19

Неексперт

преди 4 години

Какъв е този "експерт" от КНСБ? Няма ли кой да му обясни, че хората не бягат (както беше до 1989), а имат право на свободно движение без някоя партия да им издава изходна виза. Имат възможност да търсят по-уреден живот - правят го и не мисля, че от това произтича голяма драма.

18

Анонимен

преди 4 години

"коментират експерти"????????Къде са тия експерт веее???В Бг няма един експерт за семе.Като започнеш от премиера, минеш през депутУти и министри, футболери, докторя,даскаля, монтьори и т.н. всички са едни и същи КУЦИ МАГАРЕТА.НЕКАДЪРНИЦИ.

17

Анонимен

преди 4 години

гр.Опака . сигурно за пръв път чувате за такъв град в България. жители-около 2000 души.седем от всеки десет - безработни . а такива градчета без перспектива за младите са хиляди в страната. няма фабрики , няма заводи , няма нищо . пустиня .

16

V

преди 4 години

Гледам и пак не вярвам .Като търсиха системен администратор за електронните винетки 560 лв беше обявата .А като излезе някой мазен герберас аве айти сектора вземат по две три хиляди лева заплата .Кога точно лъжат и кога казват истината ? Че има държавни поръчки за програмиране на нереално високи цени има .Ама това е една поръчка и после ко прайми ??? Няма логика това дето ни го обясняват и обявите за системен оператор на електронните винетки .А то е ясно че повече хора ще се евакуират

15

дедо Ташунко

преди 4 години

Около 52 хил. българи напускат страната всяка година. Връщат се хиляда - две. Седем години по 50 хил. прави над 350 хиляди. Тази статистика е невярна. София вече е пренаселена и качеството на живота в някои квартали е нула. Хората са принудени да се запътят към големите градове, защото нещо трябва да се яде, а на село никой от младите не желае да запретне ръкави. Това е статистиката, всичко останало е бла-бла.

14

Pen

преди 4 години

Какво стана с вчерашната новина в която пишеше ,че се били връщали младите ?Значи какво стана сега ? Младите се върнаха ама то нямало работа и пак заминали за чужбина хиахихаихихаиа :D :D Ей тия журналисти.... :))

13

Анонимен

преди 4 години

Тъпите държави нямат право да съществуват бг е една от тях.Честито на мазохистите останали в бг да се пробват да живеят.

12

Анонимен

преди 4 години

Не е липсата на работа дето гони младите в чужбина а бруталната експлоатация която организира българския работодател за ниско заплащане. Също така беззаконието, чалгата, дивотията, булгарския футбол, цената на цигарите...абе като цяло почти няма какво да задържи хората в тая пумийна яма.

11

Веско

преди 4 години

Големи "експерти" намирате. Сигурно и заплати получават за празните си приказки, ама в София.

10

Анонимен

преди 4 години

Съпругата ми работи в центарлата на огромна американска компания за Европа. Същата има поделние в София. Няма да повярвате как се смеят в Братислава на "английския" на българските си колеги. Понякога има доста трудни въпроси за отговаряне като : "ама те защо правят така?(правят си мръсно един на друг за да се докопат до командировка в Европа" Ти защо не си такава?". Аз лично съм присъствал и съм получавал същите въпроси. Кажете какво се отговаря, че понякога ми е ужасно трудно!

9

Анонимен

преди 4 години

Що кайш? В БГ провинцията има достатъчно работа, но заплащането е подигравка с работниците. Цените са доста по-високи от тези в големите градове. Какво да правят младите хора тогава?

8

Анонимен

преди 4 години

Всеки европейски гражданин трябва да знае поне английски. Желателно и поне още един - немски/френски/инспански. К'о прайм? Стигнахте до там, че да плащате заради задължителен минимум. Тотална щета!

7

Анонимен

преди 4 години

И в крайна сметка всички се изсипват в София. Столицата ни от няколко години стана отвратително, шумно и мръсно място негодно за живеене. Презастрояването, което няма тенденция да престане също е част от този процес, както и ужасният трафик и отровният въздух. Родом съм от София, но от няколко години търся начин да се изселя от тук. Не искам да гледам децата си в тази ***...

6

Анонимен

преди 4 години

Едно време е имало привилегии за тези които отидат да живеят и работят в Странджа-Сакар или Делиормана. Да направят същото и сега и ще има ефект.