45

Ваня

преди 16 години

"висшисти", не "вишисти....

44

П.Р.

преди 16 години

Първи учебен ден ... втори учебен ден ... трети неучебен ден ... Да са ни живи и здрави родните учители, поне те дадоха всичко от себе си за да станем хора. А ние като сме гъби дет не попиват , си е за наша сметка. Искайте си правата драги преподаватели ... искайте си ги , ваше право е ! Успех в борбата ... !!!

43

P.

преди 16 години

Имах интелигентни и уважавани учители! Безкрайно съм им благодарна за всичко! Тези хора имат право да получават адекватно заплащане! Не те са шофьори, които заплашват за блокират движението в София! Те са вишисти, които по цел ден са с нашите деца! Министрите са лицемери! Как се намериха пари за шофьорите?!?!

42

RAD

преди 16 години

Първо честит празник на всички ученици,родители и учители! На добър час и много успехи!За съжаление за пореден път сме свидетели освен на арогантно и надменно поведение към учителите от страна на управляващите в лицето на министъра на образованието и на много висока и опасна доза популизъм. В опита си да прикрие некадърното управление на цялата образователна сфера управляващите следват тенденциозно една политика на противопоставяне на общество срещу учители (тактиката беше същата и с лекарите).Така нареченият "министър на образованието" с всяко свое изказване се опитва да внуши тезата,че видите ли "ние правим всичко възможно за милите дечица и изстрадалите им родители-да започнат учебната година, да получават страхотно образование, да имат нова материално-техническа база и бла-бла прочие глупости, а те учителите не стига,че не си дават зор и не работят, ами и хленчат". Това просто е върха на наглостта и ако има отговорни родители в тая държава ще подкрепят учителите,защото така подкрепят децата си и тяхното бъдеще! Не може да се иска качествено образование без да се мотивират материално хората заети в бранша! Няма как да стане и ако обществото се поддаде на манипулацията на управляващите значи наистина заслужава собственото си затъпяване и това на децата си!

41

Тина

преди 16 години

като ти гледам правописните грешки, сигурно си начална учителка, сигурен съм

40

Гери

преди 16 години

и "инжЕнери"....

39

Гери

преди 16 години

пише се "първокласник" между другото...

38

преди 16 години

Вярно първият ден и в първият урок децата трябва да научат, че се стачкува в името на тяхното бъдеще.

37

Дамян

преди 16 години

Науката е слънце, но едно умно дете е цяла една нова и непозната планета!Затова честит 15ти септевмри на всички в сферата на образованието и най-вече на тях - всички ученици, които днес си нямат представа какво става.Аз също си нямам, макар да не съм вече учащ.Дано поне стачкуващите и просветно министерство да са наясно...На добър час, деца! Успех и на вас, учители!

36

ученик

преди 16 години

Честит първи учебен ден на учениците (като мен) и на учителите!Айде пак ще се става рано :)))То едно образованииееее.....

35

преди 16 години

ДНЕС ДАВАМЕ ПЪРВИЯТ УРОК НА ПЪРВОКЛАСТНИЦИТЕ, КОИТО УТРЕ ЩЕ БЪДАТ УЧЕНИ, ЛЕКАРИ, ИНЖИНЕРИ, ШОФЬОРИ В ТАЗИ СТРАНА! ЖИВОТЪТ Е ЕДНА ВЕЧНА БОРБА НА ДОБРОТО СРЕЩУ ЗЛОТО, НА СВЕТЛИНАТА СРЕЩУ МРАКА! НАПРЕД НАУКАТА Е СЛЪНЦЕ

34

ДВ-ХАРИ ПОТЪР

преди 16 години

ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА!

33

Krasi

преди 16 години

Защо не може поне първия учебен ден да не се опорочава,тези дечица ,които за първи път прекрачват прага на училището не заслужават техния наистина първи учебен ден да бъде помрачен от стачки.Мисля ,че може да се направи компромис ,от страна на учителите,в края на краищата децата са на първо място.

32

someone

преди 16 години

само не разбрах защо ги карат децата да ходят на училище в събота, като не са пропускали 7 септември

31

Владимир

преди 16 години

Една детска учителка в знак на протест срещу стачката няма да стачукува защото:Нормално е един педагог да се грижи с висок ефект на педагогичмеско въздействие за 5 до 10 деца -предучилищна възрастНормално е за белите държави, ако един педогог се застави да работи с повече от десет деца предучилищна възраст, да му се плати обезщетение от 500%- За Европа /ЕС/ е ненормално децата да са в опасност- детската учителка, която протестира срещу стачката, протестира защото децата са над 22 в група в големите градове, а според Европейските стандарти - това са деца във висок риск - в Исландия една учителка се грижи за 5 до 7 деца...А преди изборите общинарите за да прикрият престъпленията от разпрададени или отдадени под наем детски градини и за да свалят социалното напрежение, пораждано от родители, чиито деца - предучилищна възраст са на улицата, натискат нещастните директорки - зависими от общинарите, да приемат още и още деца ......да но над десет деца в детска група при една учителка слредата е рискоопасна за децата...да но за над нормативна работа с повече деца в Бяла Европа на ЕС, за това се плаща обезщетение скъпо и прескъпо на учителката...Господа общинари, политици и други подобни търгаши и *** - платете на детските учитетелки право пропорционално на тяхната претовареност - нали сме в Европа......или трябва да намерим начин да ви изметат на историческото бунище!!!

30

НАРОДЕН ФРОНТ ЗА БЪЛ

преди 16 години

Приятели, защо обръщаме внимание на няколко платени клакьори от Мин.на Образованието или от хора на Р.Петков и от специализираните групи за борба с безредиците които са ангажирани да защитават това правителство и да настройват обществото един срещу друг! Тази максима е отдавна позната и използвана, но комунистите се оказват на висота и не трябва да ги подценяваме! Просто не трябва да им отговаряме т.к. не бихме могли да ги убедим в противното.На тях им се плаща да пишат срещу нас!!!И така средства има, просто трябва да по изтръскат партийните фирми, да върнат част от изнесените зад граница милиарди, да съкратят раздутият военен бюджет, да си намалят разходите в Мин.съвет, Парламент и президентство! Ето пътища и възможности има, но досега те не демонстрират политическо желание! Какво ни остава, да стачкуваме и на изборите всички заедно да гласуваме срещу кандидатите издигани от БСП и ГЕРБ. Други шансове нямаме. Но честно мисля че те ще клекнат само след няколко дни ако всички стачкуваме.Ще завърша с една китайска мъдрост: Владетелят е владетел само в собствената си държава, а учителят и лекарят са такива навсякъде и по всяко време.

29

преди 16 години

ne iskame da nastroivame naroda sre6tu .."Извинения от НАРОДЕН ФРОНТ ЗА БЪЛГАРИЯ, но във форума е пълно с манипулатури, които се опитват да разбият единството на интелектуалците, и които се страхуват от изграждането на едно гражданско общество.

28

Ангел

преди 16 години

http://fun.regele.ro/data/media/8/ffunny0247.jpg

27

преди 16 години

"ne iskame da nastroivame naroda sre6tu .."Извинения от НАРОДЕН ФРОНТ ЗА БЪЛГАРИЯ, но във форума е пълно с манипулатури, които се опитват да разбият единството на интелектуалците, и които се страхуват от изграждането на едно гражданско общество.

26

Mery

преди 16 години

Здравейте на всички писали преди мен, и след мен. Първо искам да честитя първият учебен ден на всички първокласници, ученици и калеги - учители! Аз имах възможността да работя само няколко месеца в елитна гимназия в моя град и се отвратих от цялата ни ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА, а също и от държанието на учениците, т.е. от нашето бъдеще. Неможе аз като учител да седна в къщи и да си подготвям уроците всяка паралелка по отделно, защото всяка една такава е различна по характер, темперамент и възраст, а вследващия момент ученика срещу мен да не обръща внимание и да ми говори "Ама ти знаеш ли, че баща ми ще ти постеле път от тук до София и обратно от столевки, к'во ше ми напра'иш ***? Това не е нормално държание на ученик или по-точно държание на "вашите - нашите" деца. На "вашите - нашите" деца, защото докато има такива, които мислят че учителите по цял ден си клатят краката и нищо не правят, и това рефлектира като държание и мислене върху "вашите - нашите" деца, е нормално и учителите да минат на същия бряг "За какво да се трепя, да ги уча, да им показвам нещо ново и интересно, като никой в час не ме слуша." Свободата и правата, който дадоха на учениците е нормално да има и такова държание. Вече са единици учениците, които имат респект и уважение към учителите. Вярно също, че в момента в училищата като цяло учителският персонал е в напреднала възраст. Младите и кадърни учители се захванаха с доста по-различни професии от преподавателската точно поради тези причини - 1. Заплащане. Неможе на този етап да се изхранва едно нормално 4-ри членно семейство с две учителски заплати от около 570 лв, като в моят случай. 2.Държанието на "вашите - нашите" деца. За тяхното възпитание имаме преди всичко задължение ние родителите, след това и ние учителите. Мога да изброявам и да пиша още за много неразбории и проблеми в нашата скъпа образователна система. Така, че всеки един от нас трябва да се замисли по този доста ГОЛЯМ проблем, защото този проблем ще окаже влияние в последствие и на цялата държава. Защото точно тези "умни" глави на днешните ученици ще ни управляват/оправят/ утре.