56

ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА

преди 5 години

Разследването е показало,че взрива е пречинен от възникнала искра от контактната мрежа.Утаеният в долината газ се е възпламенил

55

ССР

преди 5 години

Бушмените и за Чернобил отричаха с месеци и се опитват да заличат спомена,та камо ли за два влака....човешкия живот за тях никога не е струвал и копейка!Справка - историята на Великата световна война..

54

всезнайко

преди 5 години

дупката на тръбата е била 2 метра и изтичането на газ е траело няколко дни те просто са увеличавали спадащото налягане а и тръбите изначало са били за нефтопровод по-късно използуван за газ по партийно решение

53

Преминаващ

преди 5 години

Пиротехниците и антитерористите са добре запознати с т.н. взривна вълна ! При всеки взрив има експлозия последвана от имплозия . В случая последните (най-пострадали) вагони са смачкани като в менгеме ! Т.е. липсва първата вълна ?! А това може да се получи само при мощно, външно магнитно поле ! Какво е имало в последните, "нулеви" вагони задействало при разминаването трагедията знаят само единици !

52

Преминаващ

преди 5 години

Трагедията не е от взрив на газ ! Не и от газопровода минаващ близо до трасето ! Газопроводите са оборудвани във всеки участък с датчици за налягане, които се ползват и като датчици за теч на горивото ! При свръх минимален теч "разходомерите" не отчитат загуби, а самият теч се разсейва много бързо в атмосферата без натрупване . При по-високи количества на загуби се задействат системи от преградни клапани, които затварят аварийните участъци ! А газопровода не е пострадал, факт !

51

Анонимен

преди 5 години

Това са жертви не на жп катастрофа а на пожар.Иначе като говорим за жп катастрофи и там не е розово положението жп катастрофи и самолетни стават рядко но станат ли е тежко положение, дори в България имаме сериозен списък от такива, а за Франция и Япония няма да.ги коментираме.

50

Анонимен

преди 5 години

Това което прави спечатление е че всеки се опитва да прави каквото може да помогне, тази черта при нас българите вече я няма за съжаление вече манталитета ни стана някой друг да им помогне а си имам друга работа, ако никой не помогне после мога да обяснявам как държава не си е на мястото и не помага.

49

шматка

преди 5 години

До 55Но пропан бутан не се транспортира с тръбопроводи а с цистерни.Тази версия отпада.Аз не казвам че трагедии не се случват навсякъде.Казвам че властите са излъгали за причината.

48

Анонимен

преди 5 години

До шматкаНо пропан-бутана е по-тежък от въздуха и версията с утаилия се в низкото газ е напълно вероятна. Трагичен инцидент, не е нито комунистически нито някакъв друг. Може да се случи на всякъде.

47

шматка

преди 5 години

До Просто не еПравилно си забелязал "случайноста"През соца беше практика пътнически композиции да влачат и товарни вагони че и цистерни.Тея са закачили наколко вагона с бог знае какви бомби като товар и те са се взривили.Факта че пораженията са в задната част го потвърждават.Друг факт е че набързо са заровили всички следи...Метана е лек летлив газ и не може да се наслои в долинатаКомунистическо мазало

46

Анонимен

преди 5 години

Терористи има не от вчера. Преди им викаха партизани.

45

истината за Русия

преди 5 години

Това е нормално в тази азиатска територия. Там човешкия живот не струва пукната пара. Добре че има западни медии да видим истинската мизерия в Русия, преди я криеха, но сега всичко излиза наяве.

44

Анонимен

преди 5 години

До Сашото и чернобил е малък инцидент.

43

Просто не е за...

преди 5 години

..вярване каква е поредицата от случайности - да се попука газопровод и то точно да този тип котловина, па да изтече газ колкото за една атомна бомба / текло е с дни, но никой така и не е забелязал/, па да се натрупа в дъното на точно тази удобна местност, па после да гръмне точно когато два влака едновременно минават точно на най-кофтито място.....Няма как да не е случайност, ама абсолютна случайност тази работа, мдаммммммм!

42

Анонимен

преди 5 години

Е, вместо да се ориентираме към безопасни възобновяеми варианти за енергия, копнеем за газопроводи. Пфу----------Хайде Кинче посочи "възобновяемите варианти за енергия"????Да не би да имаш предвид "Вятърните мелници" и "Слънчевите панели"???? А, съгласна ли си да седиш на тъмно - 1 час има ток 3 часа немааа!Е, поне ще повишим раждаемоста, но икономика, промишленост - ню-ню!Да не говорим за цената на крайния продукт - на храни, на стоки, на лекарства, на всички видове услуги!!!!

41

Кина

преди 5 години

Е, вместо да се ориентираме към безопасни възобновяеми варианти за енергия, копнеем за газопроводи ... Пфууу

40

none

преди 5 години

Когато става дума за Русия всичко е в големи размери. Само не мога да разбера защо толкова много държавата ненавижда собствените си граждани ...

39

генсек

преди 5 години

таман аха да победи светлия комунизъм и чернобил гръмна. после и влака гръмна и *** майката на светлия руски комунизъм.

38

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен41Когато стане обаче влакова катастрофа директно загиналите са десетки и стотици.

37

Анонимен

преди 5 години

Катастрофата значие е нямала нищо общо с това, че са минавали влакове.Теч на газ натрупан в долина... и коли/автобуси да бяха минали щяха да предизвикат взрива. Също и пешеходци с цигарка.Влаковият превоз си остава най-безопасният. Всеки вижда ежедневните новини за умрели и ранени по пътищата у нас и по света.При влаковете е такава рядкост, че става моментално новина.