88

Чичо

преди 5 години

Единственото хубаво е, че в близост до тази дата започва комунизма в България. Времена на хубав и спокоен живот. Който сега капитализма и тая прогнила демокрация направо разсипаха!

87

до 113 от славянин

преди 5 години

Твърди се, че тези думи Сталин ги е казал на 30 ноември 1943-та на вечеря в английското посолство в Техеран по повод на 69-ия рожден ден на Чърчил! Твърди се също че е похвалил американското производство на самолети от 10 000 бройки месечно по това време, при положение че пикът на това производство е бил през 1944-та и е бил 8 000 бройки, което показва, че не всичко казано от Сталин съответства на фактите!

86

юбералес

преди 5 години

До до 100 от славянинТези думи Сталин не ги каза в Техеран. Тогава войната беше в разгара си. Тези думи ги каза в Москва през 1946г. в реч в Кремъл.

85

юбералес

преди 5 години

До АнонименСлед август 1944г., беше останало много малко от Криегсмарине. Може би нколко подводници в Рощок и Хамбург и най-вече пътнически кораби за превоз на бежанци от Остпрусия.

84

до 100 от славянин

преди 5 години

Когато се съберат съюзници на среща по принцип се венцеславят, не се хулят, нарича се ''куртоазия'', както писах по-долу, та затова и Сталин в Техеран се е изказал така! А иначе една война далеч не винаги се печели с технологии, трябва и нещо друго, което твоите любими наглосакси определено го нямат, нарича се ''Дух''! И понеже любимите ти наглосакси отлично знаят, че нямат Дух, залагат само на технологиите!

83

Анонимен

преди 5 години

След 75 години усукване още нищо не знаем за ВСВ. Пълна е с необясними факти, детайли, подробности и тайни. Чртох историята 10 пъти на 4 езика сега я чета и на немски. Изобщо вече не вярвам на общо приетата версия. Една огромна тайна покрита с лъжи.

82

до 100 от славянин

преди 5 години

''Без моща на американската промишленост, съюзниците никога нямаше да спечелим войната'' Й. Сталин. - Техеран го казва това''За куртоазия чувал ли си!? Интересно как съюзниците биха спечелили войната само с ''моща'' на американската промишленост без ду,ха на руснаците!? Никак!

81

до 91 от славянин

преди 5 години

През 1929-та ''Дженерал Мотърс'' става собственик на 80% от акциите на ''Опел'', през 1931-ва ''Дженерал Мотърс'' става пълен собственик на ''Опел''!

80

юбералес

преди 5 години

До АнонименСинтетичния дизел е суровина (CH2), от която се произвежда всичко - керосин, дизел, корабно гориво, пластмаса и пр. Това правеше ИГ ''Фарбениндустри''. А когато загубихме Плоещ, ( август 1944г.) флота вече го нямаше.

79

Анонимен

преди 5 години

Десанта в нормандия! Истинска демонстрация на армия, разузнаване и професионализъм.God bless america.

78

Анонимен

преди 5 години

До 71 : Не Сталин а Жуков приема парадаа парадът е командван от Константин Рокосовски

77

Анонимен

преди 5 години

Без моща на американската промишленост, съюзниците никога нямаше да спечелим войната'' Й. Сталин. - Техеран го казва това.Това цял свят го знае... Освен нашите бай гсньовци учили по соц време. Не им се сърдете те просто са неуки. Така ги е създала системата. *** човек лесно се управлява.

76

юбералес

преди 5 години

До АнонименХелмут Гьоттруп създаде в СССР това, което направи фон Браун в САЩ.

75

Анонимен

преди 5 години

До 53 :Причината Япония да не нападне СССР е битката при Халхин Гол в Монголия

74

мазепа

преди 5 години

До АнонименОсетия става провинци на Грузия не когато Грузия влиза в Русия през 1806г., а когато СССР окупира Грузия през 1922г.

73

юбералес

преди 5 години

До славянинОпел стана американски след войната. Немците произвеждаха синтетичен дизел и нефт от Плоещ. Стига си писал глупости.

72

юбералес

преди 5 години

До АнонименЗнам го това интервю, пред швейцарски журналист, но не казва такова нещо. Казва че след войната ще измислят хиляди небивалици за него и ще го обвинят него и немския народ във всевъзможни провинения. Казва че европееца не обича две неща - евреите и болшевизма и за това е имал толкова голма подкрепа в цла Европа и т.н.

71

славянин

преди 5 години

Американската нефтена компания ''Стандарт ойл'' по време на ВСВ сключва договор с немският химически концерн ''И. Г.Фарбениндустри'' за производството на авиационен бензин в Германия! За целия период на ВСВ нито един танкер на ''Стандарт ойл'' не е потопен от немските подводници, естествено защото техните танкери са носили нефт за нуждите на Луфтвафе!

70

Анонимен

преди 5 години

"Ракетите на СССР са най-голямата ''гепеница'' от Райха."Най-голямата гепеница от Райха е Вернер Фон Браун и космическата програма на НАСА.

69

мазепа

преди 5 години

До АнонименРакетите на СССР са най-голямата ''гепеница'' от Райха.