140

Анонимен

преди 5 години

До 153Рускиня, кажи на кремълския КГБ поп Гудяев, ако дойде отново в България (в което се съмнавам) да иска от Радев благодарност за менделеевата таблица, а от БСП - да направи пред Президенството най-голямият паметник на менделеевата таблица !

139

Богомил

преди 5 години

До Рускиня до 151Индоктринирано създание, това, че сме колонизирали много народи в Азия, не означава, че сме азиатци!Или и англичаните са индийци?Днес чуваши и "татари" твърдят, че са българи, въпреки липсата на генетична близост.За тях е чест да са част от българската империя-цивилизация!Вие имате над 20% монголски гени.Не сте славяни.Преди 200г. езикът ви не е славянски.Сусанин е говорил с царицата чреэ преводач, не е разбирал книжовния български, познат само на попове и аристокрацията.Хаха

138

Богомил

преди 5 години

До РускиняНе само азбуката и християнството, дали сме ви литература, развит език боравещ със сложни религиозни и философски термини - т.н. "българска енциклопедия", включваща 1000 ръкописа в различните области на знанието и религията.Първият ви поет е българин.Построили сме първите каменни сгради-храмове в Киев и Новгород и сме ги изографисали,Българи обединиха руската църква и фактически положиха основите на руската империя.Половината от аристокрацията ви е българска.Дали сме ви името славяни

137

За 153, шлюха блатна

преди 5 години

Таз таблица е на Менделеев само в *** ви...Иначе е известна по белия свят като Периодичната таблица

136

Блядистанци

преди 5 години

Трябва да ни въртят мощни вувузели затова , че сме им дали писменост и сме ги направили хора!Хау!

135

Анонимен

преди 5 години

От 154 и не не сме дали на руснаците само кирилицата а също и религията с която толкова се хвалят днес и също така и по признание на техни собствени автори идеята за държавата им като Трети Рим тоест трети център на християнството и вселенска империя след Византийската и Римската, а тази идеология на Третия Рим е българска от първата империя на Симеон и втората на Асеневци.Така, че хайде стига сте си мерили националните банани.

134

Рускиня до Джо

преди 5 години

Уж създатели на азбуката ,а какъв просташки език демонстрираш. Язък на усилията на Климент Охридски.

133

Анонимен

преди 5 години

Еха арийци азиатци единственото дето дотук не бях чул е че българите са германци.Що не вземете да си направите един дуел единия ще дойде облечен като Чингиз Хан другия като Хитлер и сте готови че и нещо полезно ще направите ще отървете света от творението си десния и левия тоталитаризъм.А за Русия първо Русия ни освободи само защото имаше интереси към Босфора който не можеха да минат без това втори освободи ме руския народ не държавата и политиците на който им беше през оная работа за България и

132

Рускиня

преди 5 години

И последно. Тук се пише за благодарност за азбуката. Няма проблем, ние демонстрираме благодарността си към Кл.Охридски и св.братя Кирил и Методи, но реципрочно искаме благодарност за менделеевата таблица.

131

Рускиня до 151

преди 5 години

Само човекът , който изпитва чувство за малоценност ще обижда другите на азиатци. Та драги , дали си рус, синеок и белокож? Или така изглеждали монголо- татари? Тогава наистина съм азиатка,а също и останали скандинавските народи. И още волжска българия се намира баш в Азия. И това е факт. Та това е относно кой къде трябва да се върне.

130

Анонимен

преди 5 години

До Рускиня до 145Защо да заличавам хановете и конските опашки? Колкото до цвета на кожата, реалността говори достатъчно.

129

Рускиня до 145

преди 5 години

Каквото и да напишеш, но нито *** тен , нито ханове с конски опашки не можеш да изтриеш от история,ариецо

128

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 146Глаголицата е създадена специално за южните славяни. Нашата огромна заслуга е, че Борис проявява изключителна дълновидност и кани учениците на Кирил И Методий. Така се съхранява тази азбука, която иначе може би щеше да изчезне. Създават се книжовни центрове именно под давлението на Борис и Симеон. Преписват се и се превеждат книги, които пък след това стигат до Русия и други славянски православни страни. С това се поставя началото на православната славянска култура и книжнина

127

Анонимен

преди 5 години

До Doctor ZorgeУмнико,Има наука, наречена етнология. Потърси някой учебник, за да си изясниш таксономията на термините, с които се опитваш да боравиш - етнос, етнически общности и т.н. Тогава ще ти стане ясно що е това народ и що е нация.Впрочем, ти не използваш термина етническа общност, защото не го знаеш, нито имаш представа какви видове човешки групи представляват различните етнически общности. Прочети нещо по този въпрос.

126

Анонимен

преди 5 години

Има ли значение кой първи и кой втори е приел кирилицата,латиницата,йероглифицата и т.н.? Нещото,което сближава, а не отделечава руснаци и българи е ползването на кирилицата!

125

Анонимен

преди 5 години

Не разбирам смисъла на публикуваната статия! Кирил и Методий не са били руснаци,но не и са написали глаголицата специално за българите! Кирилицата е Кирилица,а не Българица!

124

Анонимен

преди 5 години

До рускиня До ФактБеж в степите ти. Във вашите гени има монголска диря, това личи и по структурата на лицата на мнозина от вас.Относно чистия арийски ген на българския народ през първата половина на 20-и век е писано доста, въз основа на изследвания, правени по онова време от германски учени.Не знам кой ви наби в главите, че прабългарите са опушени и с тесни очички. Или така е по-удобно за някои.

123

Анонимен

преди 5 години

До BreiЧети повече, за да не се излагаш.

122

Джо Рускиня №30

преди 5 години

Рускиньо!Хан Мамай прапрадядо ли е на Иван Грозни по майчина линия? Прадядо му е. От кое племе е Мамай? От Серебрянные болгары.Иван Трети, бащата на Иван Грозни сроден ли е с Асеневци чрез византийска принцеса - тяхна потомка? Сроден е.Не знаеш родната си история, но врещиш по форумите.

121

Анонимен

преди 5 години

Дунавските българи дадоха на руснаците писменост и ги покръстиха;Волжките българи научиха руснаците на земеделие, занаяти и търговия.Какви щяха да са без българите не зная. Дали са благодарни - не мисля. Руснаците казват че Кирилицата била от "македонските земи", Кубрат пък бил "скитски вожд", а кой знае как народът му били тюрки...