39

Горан

преди 5 години

До dk: Абе, става въпрос, че поне при работещите в офиси, а и не само, и мъжете и жените взимат по равно за едни и същи длъжности! Това със голямата разлика в заплащането все още може да съществува, но само при определен род дейности, и то не съпоставени като еднакви длъжности! Хич не ми се вярва например един ватман да взима повече от една ватманка, или пък кранист да взима повече от кранистка... Това са наистина врели-некипели!

38

dk

преди 5 години

успокойте сепо принцип трябва мъжа и жената да се допълват както ги е създал господ,а не да се конкуриратза това ,че жената е майка трябва да работи 6 ч ,за да се погрижи за семейството,а мъжете да организират по сложните дейности в обществотоа заплащането трябва да е висококой казва ,че работата на шивачката или учителката е по лесна,а гледането на децата и накрая неразбирането ,неуважението от мъжете както се вижда и от коментарите

37

бай Тошо

преди 5 години

при капитализма всеки получава колкото му плати работодателя, нема мъже жени, всички са равни пред капиталиста

36

Тинтири Минтири

преди 5 години

Тази статистика касаe само случаите, в които картата му не стои в жена му и сметките с любовницата си ги плащат по братски :)

35

ВСИЧКИ СА РАВНИ

преди 5 години

Но няКОЙ са по- равни от другите ! =============)

34

Горан

преди 5 години

Тия изследвания напрактика нямат особено значение, кой колко взима, и защо... И без това, като се ожениш става: Жената каза, и ние решихме... Така, че...

33

Анонимен

преди 5 години

Ролята на жената е да роди и отгледа едни прекрасни деца. Соца и демокрацията се чудят как да унищожат именно това. И докато соца някак налагаше контрол, при демокрацията вижте как е и какво поколение расте.Поколение на наркомани, чалгомани, раждащи на по 12, правещи с*кс под път и над път, умиращи във войни по пътищата или ръгащи с ножове близките си. Хайде, постигнете икономически растеж с такива индивиди? Ще изчезнем като нация, но важното е че жените са РАВНИ. Хахахахах.

32

КИТАЙ НОМЕР 1

преди 5 години

Китай е най-силната икономика и държава в света. Там ако не се роди момче го изхвърлят!

31

бай Тошо

преди 5 години

Според мен в България мъжете и жените вземат еднакво за един и същи труд, не знам кой ги изготвя тези доклади и колко пари взема за таз безценна информация, която ни дава..

30

Анонимен

преди 5 години

Като приключите с бeлите жени ви чакат такива като Кадеша Бишоп и те ще се погрижат добре за вас. Питайте Сердж Форниер...

29

Мачо 7.5 заплата

преди 5 години

Мястото на жените е в кухнята, да готвят, да перат, да мият, а вечер на шпагат да посрещат натопорчените си мъже и да удовлетворяват нагона им!

28

Анонимен

преди 5 години

Жените са по слаби и по бавни. Заслужено вземат по-малко. Да не говорим как се разпищолиха ..една не остана с брак. Всички надути самотни майки. Мястото им е в дома.

27

Анонимен

преди 5 години

Виетнам изпраща 50 000 работници в България! ЧЕСТИТО дРУГАРИ.

26

Не е така

преди 5 години

Където и да съм работил, жените са взимали същите заплати, като мен.

25

До 17

преди 5 години

Напротив, говори се за СРЕДНО ЗАПЛАЩАНЕ И СРЕДНА ПЕНСИЯ! Чети по-внимателно! Даже е обяснено на какво се дължи разликата!

24

Анонимен

преди 5 години

Нормално. Мъжете работят повече, жените гледат деца. Каква еманципация, стига вече неолиберален булшит

23

Анонимен

преди 5 години

е па отде ги изкарват тез 73% между спалнята и кухнята?

22

Счети

преди 5 години

Скъпи журналисти и най-вече Камелия Цветанова нещото, на което трябва обърнете огромно внимание е фактът, че не е нормално в София да се взимат в пъти по-високи заплати за един и същи труд от други части на България. Ето това е истинския проблем !

21

Счети

преди 5 години

При квалифицираните кадри ако има разлика, то тя определено е несъществена. Когато говорим за неквалифициран труд разлика може да се търси само при някой много специфични професии. Например колко мъже работят като шивачки ? Колко жени работят като миньори, пожарникари или автомеханици ? Всички тези професии правят въпросната разлика, а не някаква липса на еманципация ! През целия ми опит съм имал и продължавам да имам ръководители жени. За каква липса на еманципация говорите ?

20

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен4Приятел, сега ако кажеш, че жените след като и тъй и тъй няма да работят да нямат право и на образование и направо сме готови за Средновековието.