17

Анонимен

преди 5 години

До от сащ с любовИ аз отдавна твърдя, че ЕС и СССР са едно и също ама всеки на когото кажа и започва да ме хейтва.

16

от сащ с любов

преди 5 години

добре ли е да си в ЕСССР?

15

Анонимен

преди 5 години

Дрън Дрън!Има достатъчно дебели книги, в които нещата са нормирани. Има цели отдели които се занимават с това. Проблема е как една една работа, да се свърши от по малко хора в същия срок.И най лесно е с натоварване на персонала. Като не ти отчитат правилно извънредния труд, спираш да полагаш такъв. Меринджей които отговарят за теб има много по веригата. Като не си вършиш работата, предупреждение, втори и чао.Проблема е по скоро много вожд, малко индианец. А вожд иска да папа повечко.

14

анонимен

преди 5 години

Европейските депутати с това трябва да се занимават - извънредния труд, при който хората направо се разбиват и са като старци на 40 години, а не с кривите краставици. Ама като тия депутати ги е изпратил едрият бизнес, как да му настъпят интересите?

13

Анонимен

преди 5 години

До Тошо артиста. При соца поне имаше уважение към човешкия труд който беше съзнателен си ходеше на работа и си гледаше работата. Работното време беше от 8:00до 17:00ч.Един час обедна почивка,работеше се пет дена а в събота и неделя се излизаше на ресторант семейно с жива музика, хората тънцуваха и се веселяха имаха пари да си платят сметката и да оставят бакшиш на сервитьора и музиката. Днес работим от тъмно до тъмно за жълти стотинки нямаме време за една ръкия а накрая на месеца парите на сти

12

До 123

преди 5 години

Това е друг метод за отчитане, който клони към свободно договаряне, а не към заетост на трудов договор. Съгласен съм, че е по-добър вариант, но не е приложим навсякъде - например в търговията.

11

123

преди 5 години

Плаща се за свършена работа не за време. за време можеш да засичаш машина

10

Анонимен

преди 5 години

чудесна идея. но да вземат предвид и времето, което прекарваш в транспорт да стигнеш до и от работното място. защото няма как да си почиваш ако през това време пътуваш, за да стигнеш до работа. ще се окаже, че работника е ангажиран с работния процес над 10 часа на ден, плаща му се за 8, той реално работи 4 часа на ден.

9

Анонимен

преди 5 години

Ами много добра мярка. Сега стоя по 2-3 ч извънредно, а плащането на извънреден труд е богохулство за работодателя ми.

8

Абе

преди 5 години

Какво значи не могат а измерят работното време тия нагли капиталисти, бе???Как могат да измерят в колко часа съм дошъл на работа и колко минути и секунди съм закъснял, ако не съм дошъл на време, колко почивки съм ползвал, кога съм си тръгнал, а изработеното време не могат да го измерят???Ама той Владимир Илич още стои в мавзолея на Червения площад!!!

7

Анонимен

преди 5 години

Не ми говори за Германия много добре знам как стоят нещата тука вече почти 10 години съм тук. Тия пари Джоб центъра ги дава двойно повече без да си работил. ***

6

Реалист

преди 5 години

До 2:Що седиш като не ти изнася бе? Будала! Или няма кой друг да те вземе?До 3:В Германия също уплътняваш работното време на 100%, няма цигарени почивки, няма телефонни обаждания. Работи се интензивно и качествено.Та така.

5

Анонимен

преди 5 години

Ако ти се плаща на час да.

4

Анонимен

преди 5 години

До коментар N 2:Полагаме най-много труд както в твоя случай 220+ в целия Европейски съюз, работим по празниците а накрая получаваме най ниски доходи. Всичко това е благодарение на успешната работа наГЕРБ.

3

Анонимен

преди 5 години

В Германия ако работиш по-вече от 40 часа на седмица работодателя бива глобяван и то солидно.

2

Анонимен

преди 5 години

"Европейският съд задължи държавите-членки да въведат системи за отчитане"Трябва, да има проверки от ЕС в България по заводи и фабрики, а не от българи. Защото не може, да ми е 1000 лева заплатата, 176 часа работа на месец, а реално да са 220+, а аз пак да получавам 1000 лева, при положение, че има ивънреден нощне трув В СЪБОТА НА НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!!!!

1

Анонимен

преди 5 години

Това първо трябва да се въведе в България, защото при увеличаване на минималната заплата шефовете увеличават работното време, а да не говорим, че има фирми работят плътно по 30 дена в месеца за по600лв.Браво на синдикатите в Испания нашите блеят и само лапачка.