196

Анонимен

преди 5 години

Само нещо да попитам,в Смолян Алпите ли се простират та полка е ,,алпийски"?Все едно през комунизъма планинските подразделения ,да ги бяха кръстили ,,Кавказки" или ,,Уралски"!То бива натегачество ,ама пък чак толкова !!!

195

Един от Северозапада

преди 5 години

Да, старо ни е оръжието.Да, подценявана ни е армията, подигравана и държана в мизерия, да не би случайно "някой пиян генерал" да погледне злобно къв родоотстъпниците...Но, важно е кой държи това оръжие, и за каква цел се бие.Дали за да е в "коалиция на желаещите" ,които се бият за чужда кауза, на чужда земя, или се бие за защита на бащин дом, семейство и деца...Пушката Манлихер е образец края на 19 век, но е носела всички наши победи, до 1945-та, срещу по-модерни и нови ...

194

Bad Company

преди 5 години

Жив да не бях!! Некъф Краз допотопен дърпа една ракета с мощност колкото китайска фойверка! Това било "мощ". Не бре, не ни коркайте!:) Ай наздраве!

193

Анонимен

преди 5 години

Голяма мощ с тия руски кастрюли само се излагаме.

192

Анонимен

преди 5 години

Я каква злоба към Русия.От малки дихателчета тук! И разбирачи от самолети!-:) А я ми кажете.Какво е усещането да държиш калашник?-:) Тишина нали? Не искате наша армия Щото трябва да служите! Леле леле-:) За това искате НАТО.Други да ни " пазят"! Те ни контролират! Не ни " пазят" деца! Вие сте " новите българчета" Леле леле!

191

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 211Лъжите от руската пропаганда не са "примери". Пълни лъжи!!! Пакистанците свалиха руското желязо а не обратното!

190

Анонимен

преди 5 години

Мога да ти дам пример как МиГ-21 сваля Ф-16 блок 52. Беше съвсем наскоро. А ти си тръгнал да ми даваш примери на американски самолети при пълно технологично, числено и всякакво превъзходство. В условия на поддръжка и радиоелектронна борба срещу единични бройки на разни слаби държави. Нали ако се срещнат в равни условия и веднага се вижда за какво става дума. Индия и пакистан го доказаха.

189

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 209За ф-22 няма данни ама колко МиГ-а са свалени от Ф-15, Ф-16 и Ф-18 ИМА! Искаш ли ги??Даже и няма да се гавря, че да споменавам израелските Мираж 3 :)))) Глей къф съм добричък:))

188

Анонимен

преди 5 години

Дай ми пример Ф-22 да е свалял нещо.

187

Анонимен

преди 5 години

До ОхобохоЯ ми дай пример "музейния" Ф-16 да е свален от "модерния" МиГ -29??? Щото обратните примери ще ти напиша десетки:)

186

Охобохо

преди 5 години

Само ретро оръжия.Всичко е за скрап и музейни експонати.Какво НАТО?Дано не стане война,че с тия допотопни плякала и заря не става!Резил!Лошото е,че сега пак милиарди ще отидат за музейния Ф-16,вместо за Ф-35.Пак *** за България.

185

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 196Типични тролски измислици от 1001 нощ. МиГ-29 в цялата си история НИКОГА НИЩО НЕ СВАЛЯЛ.

184

Анонимен

преди 5 години

На "военна мощ" са забравили кавичките.

183

Анонимен

преди 5 години

Проблем за армията е липсата на експертен потенциал да направи ясна и точна сметка и стратегия какво ни е необходимо за да се изгради наново една боеспособна армия. Това означава армия която да е в състояние да води война за защита на територията самостоятелно с някой от съседите (не визирам македония защото е смешно) НАТО изобщо трябва да ги забравим. Все си мисля че двата най-големи проблема на българската армия са малкото пари за заплати, условия и развитие на войниците и липсата на експерти

182

Анонимен

преди 5 години

Западното оръжие не струва и пет стотинки в реален бой. Да вземем пример от независима Турция и да си купим С-400 и руски самолети Су-57. Турците знаят по-добре от нас кое става и кое не понеже разполагат с всичко и имат база за сравнение.

181

Анонимен

преди 5 години

Армия от генерали не става.

180

Анонимен

преди 5 години

Съветското оръжие си е много добро. Само да припомня че 91 година Иракската армия свали 3 самолета Ф-117 които се водеха най-модерните и секретни в целия свят. Тогава американците бяха твърдо убедени че никой не може да ги засече с радарите. Да ама руските радари работят на 1-2 ГХц не на 8 като западните и си ги виждаха прекрасно. Миг-29 и Миг-25 свалят по един СТЕЛТ Ф-117 а иракското ПВО сваля трети самолет. Можем да си припомним и сръбската армия как свали един Ф-117 и след това улучи още един

179

Анонимен

преди 5 години

Днес е ден на овчаря, но никой го не тачи! Хората искат гвоздики, тундри, гиацинти, кугар и спартак!

178

Анонимен

преди 5 години

До 1ние пък имаме генерали и министър на войната!

177

Анонимен

преди 5 години

До 189Историята ни е свързана с Русия!--от кога? 74 години ли? защото аз за по-рано не се сещам, какво ни е "свързвало" някога в многовековната българска история?НИЩО общо НЯМАШ с раССия, пич ... ама нищо общо! общо има с гърци, с турци, с които си живял с едните над една ера, а с другите - вече над 600 г...с раСсия гока си живял бе, момче ? даже физически никога си нямал допир с нея!бегай - чемодан - вокзал - масква!