115

Анонимен

преди 5 години

Е тая книга нали я има и на кирилица. Защо трябва да е на " шльокавица"?

114

Анонимен

преди 5 години

Характерно за роба е че е винаги на ясла при господара си. Храната и пиенето му е сигурно. Друго няма. Подслона му е в кюше на къщата на господара му. Десятък не и плащал. За това си има господар. Инструменти и те на господара.

113

Анонимен

преди 5 години

Самата книга е много добра.

112

Анонимен

преди 5 години

" Десетокласници ще четат "Pod igoto" на "шльокавица""СРАМ И ПОЗОР!!! ДА СЕ ЗАБРАНИ ИЗДАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКА ЛИТЕРАТУРА, НАПИСАНА НА ЛАТИНИЦА!КАКВО ПАДЕНИЕ! НЕ ПРЕДПОЛАГАХ, ЧЕ НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ЩЕ ПАДНЕМ ТОЛКОВА НИСКО.... ЖАЛКО! СРАМ!!!! УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО ЧЕТАТ НА ЛАТИНИЦА И ШЛЬОКАВИЦА, ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТИЯ ЩЕ СРАМЯТ НАШАТА РОДИНА! БЪЛГАРИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ С ТАКИВА ***, КОИТО ЗАСРАМВАТ ПОЧТЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРЕДЦИ! НИЕ СМЕ СРАМ И ПОЗОР ЗА ДЕДИТЕ НИ!!!

111

Анонимен

преди 5 години

До 99. Ами виш РОБИТЕ НА БОЛШИВИЗМА в РФ живеят си в постояна централна власт. И нямат представа , че има и по свободен начин на живот. Другите като поляци, чехи, унгарци отдавна скъсаха със социалистическото робство. .

110

Анонимен

преди 5 години

До99. Това за Кръста е от живи прародители на батачани. За башибузука и убития син на Агата /вързан на гатера в Батак/ за отмъщение от зверствата в Батак е в архивите. Знае се и , че преди да води башибозука / преди да се помохамеданчи/ е бил овчар в Батак. Ами има архиви. И отиди н Копривщица " рэбити" си имали къщи и занаяти имали си и училище на българск на гръцси.

109

Я па я..!

преди 5 години

Няма да се изненадам ако въведат изучаване на английски език на български.

108

Мен

преди 5 години

Петдесет лева разходи каляски маркови, петдесет лева дадох само за да съм сигурен, че едно недоразумение ще си получи заслуженото ...

107

Народността

преди 5 години

Е ЗАМЕНЯЕМА. ТЯ НЕ НИ ТРЯБВА

106

България е метафора

преди 5 години

На нас ни трябваше Собствеността.Народността е заменена. Тя не ни трябва.Иван Костоф

105

Анонимен

преди 5 години

ЧЕ ТЕ МОГАТ ЛИ ДА ЧЕТАТ?

104

Fori

преди 5 години

Някой пита за имената по-долу. Името е Деница Сачева. Един неуморен троянски кон в МОН. Стои зад всички джендърски експерименти и всички ромски програми в министерството. А зад нея стои АзБ. Не знам кой поред мандат й е, винаги минава между капките ,дори когато министърът е подавал оставка.

103

batevale

преди 5 години

...."Предлагаме също и качествено обучение по БЕЛ на английски език...."........Това е просто някакъв ужас !!!...........

102

P., ???, ...

преди 5 години

Преди 25 години смятахме, че сме стигнали дъното. Явно не е било така.

101

Стоян Г.

преди 5 години

Казано с една дума - УЖАС

100

Честен човек

преди 5 години

ese

99

Колобър

преди 5 години

Родоотстъпници винаги е имало! А сега те се виждат с просто око! Значи 500 години геноцид и обезкръвяване на нацията сега се превърна в шльокавица? Напишете им имената на тези, които решиха децата на България да учат Вазов по този начин?! Повече няма да ги има!

98

Lan

преди 5 години

97,виж ти - и от КОЙ източник го прочте това за кръста? Би ли го цитирал, да прочтем и ние...Иначе не е трудно да са по-високи къщите от вкопаната църква, то и аз с моите 1,60м, съм по-висока от нея. Размерът на къщите ли определя статута на хората? Защо не обясниш въпросният десятък от кого точно се е събирал, защо не обясниш за ангарията (каква хубава "българска" дума) или за еничарството - и тя такава?! А за башибузуците защо не обясниш, а за кланетата?

97

Анонимен

преди 5 години

А за три синджира раби ще четат ли? И за рабвството от което ни освободи Горбачов.

96

Анонимен

преди 5 години

До 96. В Батак са направили " робите " най големи къщи. По големи и от църквата. Само "робите" в Батак са се усмелили да кажат на Агата Барутенлия да цалуне кръста. Водеш башибозука да събира / несъбираемия десятък над 20г./. Но това незнаеш , защото ти пречеше съветската пропаганда в соца , за да разбереш.