26

Анонимен

преди 5 години

В България от тоя бранш нищо не е променено от времето на Соца. На 22години /1972г / след казармата . Отивам в ДОСО Божурище са курсове да се запиша сам. В стаята четирима полковника.Още съм на вратата. И ме питат . " Тебе кой те праща" отговарям му никой имам желание. А те - Неможе . -Трябват четрима поръчители от БКП и борци против фашизма и капитаризма"Ударих им яко вратата след мен.

25

V

преди 5 години

Решили са да връщат комунизма .Да плаща народа а някой да ползват .Щото няма кой да размаха сопата.Не виждам кво общо има между ф16 Който е и много скъп въздушния час та да го харчим и еърбъсите ??? Много по добре и по евтино за народа е който кара ф16 да платим ние за да кара само него ,а който иска еърбъс да си плати .Освен това е и по евтино от ф16 .А това което искат е да върнат комунизма щото народа може да го доиш .

24

Анонимен

преди 5 години

"Всеки кадър на Военновъздушното училище е дестеки порядъци по-умен от вас."То се вижда! :))) Не бой се!

23

Анонимен

преди 5 години

В Германия нещата са опростени. Даваш 10 000? и караш курс. Учат те и на задължителните реплики на англииски. Може и българинот.След три месеца изпит ако не от първия път може и допълнително. С документа имаш категория. За по голяма категория допълнителен курс.Тук е ЦАРСТВОТО НА БЮРОККРАЦИЯТА И връзкарството с подкупче.

22

Анонимен

преди 5 години

Алоооо, бавния, да не си и ти от тия "умните" кадри на военновъздушното училище? АХАХАХ!Кажи си, ако е така, че да видят хората какви кaбаци са обучавали за сметка на нашите данъци! :)))

21

Анонимен

преди 5 години

Едно време се разказваше, че мизата за АЛК-то във ВМА е 2 печени агнета и 20 000 лева и приемаме нашето момче за пилот. После там учи малко, ако му се услади службата като го издигнат, го пращат в 1-2 академии, накрая става някъв полковник или генерал и евентуално се влива във властта. Иначе кръгом, бегом и БЕЗПЛАТНО пилотира Еърбъса. Еееее, хайде, само леко се е бръкнал. 1/20 от това, което другите са вложили.

20

Анонимен

преди 5 години

На гол тyмбак, чифте пищови! Както го каза човекът по-долу... ще се повозят наистина на Ф-16, за да си направят сними и да пращат на гаджетата да викат във Фейсбука.. "Уаааууу!!!". И после млади пенсионери ще летят в гражданска авиация на 15-20 000 лева месечна заплата в някоя авиокомпания.

19

Анонимен

преди 5 години

"Къде е тая ера ? И къде са ни безпилотните самолети ? "Защо ги няма тия безпилотни самолети? Нали уж много големи професионалисти изкарвали тия военновъздушни факултети и училища? Последните инженерни набори на уж "най-силните" години на БА, защо нищо не направиха? И Турция има и Румъния има и Греция има. Даже и някаква "футболна агитка" на Ислямска държава има и ги ползва в борбата си с Турция.

18

V

преди 5 години

Ще обучават хора на ф16 ,за да карат после БЕЗПЛАТНО еарбъс :))) Това кой *** го позволява ? Армията трябва да си гледа своите задачи .А обучението в гражданската да на професионалисти ,а не на военни .На военните ще им трябват повече хора и не могат да си позволят да ги губят заради гражданската авиация. Ще има все повече дронове за управление

17

Анонимен

преди 5 години

Мдаааа, абсолютни деградета са. Няма нужда от още източване на хазната заради кефове на фуражки.

16

Анонимен

преди 5 години

В ерата на безпилотната бойна авиация да правиш пилотско училище...

15

Анонимен

преди 5 години

"Вие определено не сте добре. Както казах нямате абсолютно никакво понятие от материята. Имате натрапчиви мисли и то без да имате ни най-малка представа за какво всъщност става въпрос. Няма и да се опитвам да ви обяснявам. За вас е непостижимо да схванете за какво иде реч."От години работя в тая сфера и ги виждам какви са безполезни военните от Долна Митрополия! Не стават за нищо! Нито пилотите, нито инженерите! А ти си някой Пенчо, работещ като счетоводител сигурно, а си въобразяваш само!

14

Шопо

преди 5 години

А Бочко рече от май...

13

V

преди 5 години

Обучението на военни пилоти е много по различно от гражданската авиация .Военния пилот трябва да борави с въоръжения да знае обсега на врага ,как да го приближи ,да работи в екип, И да разчита на все повече наземна техника .Хубавото е че бойните самолети ще са все повече на автопилот.Двата вида обучения трябва да са отделно .А който ги поръчва да плаща ,а не все народа .Ако това е целта народа да плаща ,а бг он еар да ползва ,нещо не е наред май ;)Освен това гражданска авиация не изисква толкова

12

Анонимен

преди 5 години

"Нцъ. Въобще не знаете какво искате. Бойни пилоти не се обучават в граждански училища. Даже нямате никакво понятие за какво говорите."Какви бойни пилоти те гонят в сънищата ти? Ти лyд ли си? Изпи ли си хапчетата? Тия хора не отиват там за да стават бойни пилоти, а защото обучението им го плаща държавата. Иначе да си го платят сами е много скъпо. А това, че ще полети на военен самолет и ще е "боен пилот" за 5-10 години, това е само БОНУС! Всички после отиват в гражданска авиация! Мисли малко!

11

Анонимен

преди 5 години

Драги зрители нищо не се е променило. Все едно имам дежаву от 1986г. Същите физиономии, същите велики речи, същите глупости.БГ тъпче не само на едно място а дори назаден вече 30г

10

Анонимен

преди 5 години

имало механици имало инженери... Пффффхахахаха!!!За тая цел си има Технически Университет - София! Отива там и става инженер, после като му е кеф нека си става военен! А който си спомня, едно време в ТУ имаше и профил за подготвяне на кадри за военните. Цялата работа е, че това сега се прави за да се подготви бъдещата класа задължена на ГЕРБ, както досега бяха само такива, които бяха задължени на комунистите. Ако видите преподавателите по тия училища как разпъват руската пропаганда, ясно ще е

9

Само питам

преди 5 години

Кое училище ще затворим, за да отворим това в Долна Митрополия?

8

Анонимен

преди 5 години

Сега и една китоловна флотилия е добре да създадем.При положение, че толкова години ни беше финансово невъзможно да поддържаме МИГ-ове, интересно откъде този ентусиазъм за F-ове. Явно се смята, че повече разходи след закупуването им няма да са налични. После ще има още заеми, за да ни видят кои сме ние на гол гз бъз.

7

Анонимен

преди 5 години

Напротив, очевидно много собре знае какви ги "плещи", защото аз учих във военно училище и напълно подкрепям казаното от него.