35

Анонимен

преди 5 години

Тоя е почнал като програмистТе програмисти са такива - алчни алчни алчни.Нищо че взимат най голямите заплати

34

дедо

преди 5 години

Средната класа почти я заличиха в Сащ,процеса вече пълзи и към Европа. Това е много лош признак от който дори и безмислено богатите ще се опрят,защото няма къде да се покрият и те живеят на земята!

33

Анонимен

преди 5 години

Факт е, че дори в западна Европа средната класа намалява. Бившата средна класа вече отива към умерено-безпарични, а богатите стават полека лека безмислено богати - дали ще има 2-3-4 милиарда е все едно. Обаче с тея пари може да се стопи разликата от умерено обедняващи отново към средна класа на работещите. А също да дръпне и икономиката.

32

Пепа

преди 5 години

*** тва сериозно ли?

31

дедо

преди 5 години

Иде края на капитализма по естетсвен път,предстоят масови войни и кървави революции. Планетата не е създадена за 5 % господари и останалите роби!

30

Шеф

преди 5 години

Съпоставката между Западния шеф и Българския шеф е напълно еднаква каквато е съпоставката между западния работник и Българския такъв. Аз когато наемам служители в моята фирма ,очаквам въпросния служител чрез труда си да заработи поне 2 пъти повече отколкото му плащам. Тоест ако служителя работи за 1000 лв ,той трябва да допринеса за фирмата поне 2000 лв. .Така че след като платиш ДДС ,данъци да ти останат едно 500-600 лв печалба от служител. При 10 служителя шефа се радва на 6-7 хил на месец!

29

ист

преди 5 години

до анонимен 28Пич, прочети внимателно коментара ми. Не съм споменавал името на Мъск.Комунизма не се състоя заради уравниловката. Изкарваш - ядеш, и маршеруваш на място. В западните държави има много милионери и милиардери, но няма уравниловка. Работниците получават 8 пъти повече от българите. Западните капиталисти не са назначени като българските. Прави си изводи.

28

Мъск е

преди 5 години

некадърен еврейски клоун, който дори и колеж не е завършил - рекламно лице екомпанията му за пре-скъпи електрокари е част от юдо-масонския глобализъмистинската власт никога не е на показ не очакваите Базелския Комитет да дава пресконференций

27

Циник

преди 5 години

За по-ясно...представете си го така...Скоро познат си ( айти шеф на банка в Люксембург ) си взе на лизинг най-натопорчения модел на Тесла...стартова цена от 82 000 ? нагоре.Та се пита - колко "простосмъртни" могат да си я купят ... горе долу и 3йката няма да е без пари....Унищожаването на "средната класа" на запад....свива потреблението.Няма кой да купува

26

Анонимен

преди 5 години

Еми като наш Велчев, дойде да се обогати използвайки държавните финанси и после разработиха Винету , а те се минаха на заден план да ръководят. Назрява конфликт. Пренаселване , всеобща мизерия и посредственост, все повече пошлост, концентрация на богатство в няколко човека за сметка на останалите и т.н. Това няма да продължи дълго.

25

ист

преди 5 години

Според статията всичко което се произведе, трябва по равно да се изяде. Това сме го изживели при комунизЪма. Инжинера получаваше колкото общия работник , защото имат еднакво дълги черва с работниците.Лакомията за повече пари води до концентрация в единици, които ги влагат в нови технологии - прогреса. Освен ако не са български лакомии.

24

Анонимен

преди 5 години

И така да е, поне човека ги е спечелил от собствена фирма,теглил е кредити и рискувал,а служителите му чакат на готово.Защо не пуснете някоя статия как се става милионер в БГ и особено в държавите от СССР ?Живели някога в гарсониера,карали раздрънкани ,,Лади" и ,,Москвичи" и хоп за година -две милионери и милиарди!

23

Анонимен

преди 5 години

Колко е заплатата на ким ир чен и колко на редовия севернокореец?Колко е заплатата на руския олигарх и колко на редовия руснак?А в китай? А във венецуела?

22

Анонимен

преди 5 години

тесла е на загуба 6 милиарда от създаването си. не знам с какъв акъл инвеститорите продължават да финансират толкова губеща компания.

21

Анонимен

преди 5 години

Да дойде "социалистката" Корниелия и да забрани печалбите на фирмите, всичко щое е печалба да отива за заплати и реинвестиции в развитие и нови технологии. Да, ама не, нейните хора които сега я финансират "социалистката" червените бизнесмени новоизлюпени капиталисти веднага ще я свалят.

20

Циник

преди 5 години

Дисбаланса в съвременния капитализъм добива застрашителни размери ... скоро четох във Фокус интервюта на Шефовете на 2 от най-големите хеджфонда в САЩ ( единия е шеф на Бляк Рок с над 2 000 000 000 000 долара ) унищожаването на "средната класа на запад " ... унищожава и "конюнктурата" ...вече не се купува като преди...съсредоточаването на целия световен капитал в ръцете на по-малко от 1% от земното население...може да доведе до кървави революции.Капитализма в тази си форма - се самоизяжда!

19

Анонимен

преди 5 години

Българина няма някаква идея, че шефа ви трябва да дели всичко по равно с останалите... пълна простотия.

18

Анонимен

преди 5 години

Това е несъвместимо с комунистическия морал!

17

Д-р. Гигълс

преди 5 години

Да дойдат в BG да видят какво значи стиснат .

16

House M.D.

преди 5 години

Не се пише въпросителен знак след твърдение!Твоя: Първата ти учителка