102

Ами

преди 5 години

При такава скорост, ако не е сам в колата и на пътя, наказанието трябва да бъде отнемане на правата поне за няколко години, и дори затвор, а не само някаква си глоба, колкото и голяма да е !

101

Анонимен

преди 5 години

летенето не е ограничено от здп.също така високата скорост не е причина за повечето птп а несъобразената според обстановката в даден момент.

100

Mdaa..

преди 5 години

Най много катастрофи стават заради некадърни шофьори не заради бързи.. като не знаеш да караш или не , да завиеш надясно или наляво защото си неук или защото просто те е страх от колата си.. си потенциално опасен за всички! Не трябва да има лимит на магистралите а лимит за книжките..

99

до Дачия Сандеро

преди 5 години

То не е хубу, уа. Тия дето караме би ем виета, пишоците ни не стават. Трошат са под път и над път. Комплексирани сме, едвам спим. Горят като Камаз. *** ще те занимават постоянно. Абе няма спокойствие. За ко тии?

98

До 78

преди 5 години

Самият факт, че питаш, говори достатъчно, какъв шофьор си.

97

Жоро

преди 5 години

въпросът е не само да се регистрират тези скорости, а да се глобяват реално водачите, след което да се дублират глобите при повторно подобно нарушение, след което да се свалят номерата при две неплатени глоби!!!

96

бай Киро АЗЛК

преди 5 години

Сигурно са ме снимали мене с москвича и ремаркето.Сега отде ще търся 1500лв?

95

До 98

преди 5 години

Това, което си написал е огромната заблуда, характерна за 80-те процента.От това, че в закона ще се запише предлаганата от теб огромна глоба, нищо не следва, освен по-голям рекет от страна на КАТ. За България записано в закона не означава приложено и този *** факт така и не можете да схванете вие от 80-те процента. За нормалните хора важното е не глобата да е голяма, а да се прилага при всяко нарушение. Сега КАТ налага наказания при 1 на 100 хиляди нарушения и ще са и по-малко, ако се приеме

94

водач на МПС

преди 5 години

Е, има и колеги като мен с мерцедес двувратка, светлосин на цвят, друг такъв колега с черен сааб, трети със сребристо БМВ, четвърти с черна шкода - комби, пети - с киа, шести - с изпосталяло джипче, седми - с опел. Верно стар модел, обаче такива не се срещат под път и над път ! Мога да продължа списъка. Барабар с номера и домашни адреси ! Но не си заслужава. Колеги сме, следва да се уважаваме! Само това ни остана. Мир Вам !

93

Анонимен

преди 5 години

В Канада ,глобата е 10 000 за над 50 км....В Америка си задължително в затвор,ако преди това не те застрелят...В България 1500 лв...Смешно е ...,минимум трябва да е 10 000 лв...За да може всеки един да мисли ,как кара..,,

92

Анонимен

преди 5 години

Защо трябва да е акция Скорост и да се афишира денонощно.Нали точно затова е КАТ,да следи за нарушенията по пътищата и да санкционира! Сега извадили камерите, след пет дни ги прибират и нищо....Нали затова им се плаща! Не трябва да е акция, а да се сл72еди непрекъснато!

91

SP

преди 5 години

A защо КАТ вадят всичките си камери само за 1 седмица в годината? През останалото време какво се случва с тези камери и не е ли целта им да стоят постоянно на пътищата?

90

MISTER CRO

преди 5 години

До 91 Напълно съм съгласен и ми е ясно предвиденото в закона задължение на този, който ще предприеме изпреварване! Аз обаче съм посочил съвсем различна хипотеза, а именно - оглеждаш се, виждаш, че никой не е предприел маневра за изпреварване, даваш мигач и предприемаш на свой ред изпреварване и то с подходяща скорост....но...някой, който се движи с превишена скорост те настига и почва да те притиска, което е недопустимо и мнго често срещано дивашко явление!

89

+++

преди 5 години

В общи линии в България сме толерантни шофьори. Когато ние изпреварваме изчакваме в дясната лента, да минат по-бързо движещите се автомобили и тогава и ние изпреварваме, като после се прибираме в дясната лента и освобождаваме лявата лента. От друга страна изпреварващите в лявата лента автомобили с по-висока скорост, изчакваме тези, които изпреварват по-бавно. Разбира се има и изключения и това са най-вече тези, които се движат с над 180 км/час и присветкват от километри да им се направи път.

88

MISTER CRO

преди 5 години

в дясната лената имах предвид...

87

MISTER CRO

преди 5 години

Безброй пъти ми се е случвало да изпреварвам с подходяща скорост, като съм се престроил в лявата лента без да засичам когото и да е било, при което ме настига някой, който кара с превишена скорост и почва да ми святка или да кара опасно близо без да спазва дистанция. Това е абсолютно дивашко шофиране, което никак не се санкционира. Виждал съм и изпреварващи шофьори, които, за да угодят на този, който ги притиска, да се престроят рязко в лявата лента, засичайки изпреварвания автомобил!!!!

86

До 87

преди 5 години

Не винаги е така. В закона пише, че преди да започнеш изпреварване, трябва да видиш дали някой друг не е започнал теб да те изпреварва.ЗДвПЧл. 42. (1) Водач, който ще предприеме изпреварване, е длъжен:1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че не го изпреварва друго пътно превозно средство и че движещото се след него пътно превозно средство или това, което ще изпреварва, не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво

85

MISTER CRO

преди 5 години

Не е допустимо, и това е най-често срещаната ситуация при изпреварване на магистрала, когато изпреварваш с подходяща скорост, примерно изпреварваш със 130км.ч. МПС, което се движи със 100 км.ч., но в същото време те настигне някой, който се движи със 150-160км.ч. и почне да те притиска да се "изпаряваш".... Спирачката затова е измислена, за да се убие скоростта, докато първия изпреварващ изпревари и се престрои в дясната лента спокойно без опасност от засичане на изпреварваното МПС!!!

84

До 75,77

преди 5 години

Миналата година попаднах на такава ситуация - автомобил с чуждестранна регистрация, караше в най-лявата лента на магистрала Тракия с около 80 км/час. Зад него колона, вкл. и аз с около 30 коли пред мен. Най-накрая един джип изпревари през дясната лента, застана пред чужденеца и започна да кара с 40-50 км/час, та белким се усети, че мястото му не е там. Най-накрая чужденеца схвана и се премести в дясната лента. Колоната беше от над 100 автомобила в лявата лента, а в дясната също имаше доста коли

83

MISTER CRO

преди 5 години

Когато си в лявата лента, понеже осъществяваш маневра по изпреварване на друго МПС, ако някой те настигне и започне да ти дава зор чрез присветване на фарове или шофиране без спазване на дистанция, то вторият е по принцип в нарушение! Когато изпреварваш трябва да е с подходяща скорост. Ако изпреварвания е със 100 км., то е нормално да го изпревариш като се движиш със 120 км.ч. Не е нормално, ако изпреварвания се движи със 100, изпреварващия да се движи със 105 км.ч. примерно!