19

Анонимен

преди 5 години

Лошото е, че трябва да се ходи до Марс за суровините. Нашите изобретения все едни такива....никакви

18

VV

преди 5 години

Екипа на Днес очаква Революция, успех! Аз си оставам на литиево-йонни и вече съм забравил за Днес и Революцията....

17

Бъдете точни

преди 5 години

БАН отново прекопираха нещо, отдавна известно. И го обявиха за свое епохално откритие.Сега пак ще искат допълнителни пари.

16

Анонимен

преди 5 години

То не бяха "английски учени", корейски, китайски, руски, американски, немски, албански...Само наШТе не се бяха записали. Да не се окаже, че катализаторът го няма даже и на Марс?

15

Бате Гойко

преди 5 години

Ако някой чете по-технически ресурси, знае че такива съобщения се появяват регулярно от доста години, но за сега си караме с литиеви батерии.

14

ДИВАК

преди 5 години

батерия , добре а ток от ГДЕ ?

13

Анонимен

преди 5 години

Това което прочетох ме хвърли в шок и ужас. Занимавам се от 40 години с електротехника и въпреки това неможах да разбера нищо от написаното. АЗ ЛИ ИЗТЪПЯВАМ ИЛИ НЕ СЪМ УЧИЛ ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА РАЗБЕРА ДЪЛБОКИТЕ МИСЛОВНИ ИЗЛИЯНИЯ НА НЯКОЙ КОЙТО НЕ РАЗБИРА ОТ ТОВА КОЕТО Е НАПИСАЛ.

12

пецата

преди 5 години

Никой не го интересуват новите открития в момента се експлоатира литиевойинната технология тъй като определени кръгове от капиталисти държат кобалтовите мини в конго *** бачка по 16 часа на ден и изкарва кобалт който струва към 300-400$ а той взема 3$ на ден, в момента цялата тази ел.технология в автомобилите се основава само на идеята за екология , но за да се произведат батериите за този автомобил екологията страда повече от двг който изминава 300хил км

11

Васил Левски

преди 5 години

"Едно от основните предимства на новата натриево-йонна батерия е акумулирането на енергия от възобновяеми източници."Или учените си нямат напрестава какво са изобретили, или авторът на статията си няма и най-слаба представа какво пише.

10

Анонимен

преди 5 години

Тази батерия може ли да задвижва кола?Ако може това е революция.Защото едно е батерия за кола зареждаща се от контакта(ток от ТЕЦ на въглища).Друго е такава зареждаща се от слънце или вятър.А дано,ама надали

9

Анонимен

преди 5 години

Батерията притежава сигурно някаква екоинтелигентност - като разбере, че енергията не е от възобновяеми източници, отказва да я акумулира (според малоу.мния текст на статията).

8

Гостенин

преди 5 години

До Анонимен 6Още днес като го четох ми направи впичатление. Но изглежда май не става за ударно зареждане и си е подобрение на стария оловен акумулатор. Остава да трябва да му мериш електролита ;-) Прекалено е постна информацията за да има човек мнение.

7

Кратун

преди 5 години

"Едно от основните предимства на новата натриево-йонна батерия е акумулирането на енергия от възобновяеми източници." Само това изречение ме кара да се съмнявам, че новината е от типа: "Пловдивски изобретател конструира двигател работещ с вода."Моля да поясните с какво енергията от възобновяеми източници е по-различна от обикновената електрическа енергия, за да разберем в какво се състои основното предимство на изобретението.

6

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 1Ще получи подкрепа от държавата. Само че държавата няма да е България.

5

MaйMyнaтa

преди 5 години

Хохооо..тея работят эа Мъск, срещу центове де

4

Анонимен

преди 5 години

Добра новина. Защо,обаче не патентоват откритието?

3

дедо ви

преди 5 години

След тая иновация ще им направят заплатите 700 лв чисто на месец...

2

Анонимен

преди 5 години

американците ще го гепят и ще изкарат милиони от него или ще го покрият за извистно време дакато се спре производството на старите и се започне новото за да не ги изпревари някойи ще запушат устите на откривателите с някой лев пък ако не искат и с нещо другои да живее великата америка

1

Анонимен

преди 5 години

Да видим сега дали откритието им ще получи подкрепа от държавата за пазарна реализация на батерията или ще събира прах в някой шкаф.