65

Графит или грозофит

преди 5 години

Супер грозотия, добре че са го махнали.Това жената на Терминатор ли изобразява или е реплика на "Рабочий и колхозница"?А и цветовете очевидно ги е избирал някой назобен наркоман в състояние на делириум тременс след силна доза ЛСД.

64

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 60Изкуство, не искуство - ГРОЗНО Е!Писнало м ие да гледам такива грозотии.Утре ако някой нарисува професионално едно кафяво л**но на твоята сграда и претендира че е изкуство - тогава искам да видя как ще реагираш...

63

Анонимен

преди 5 години

Графитите на бандите са само в гетата и са по-скоро семпли знаци или съкращения и обозначават постове на дилъри, на отцепки, места на извършени убийства , "гробове" и т.н..които са маркировка само на бандите, дори са неразбираеми за нормалния минувач. Графитите на художници са нещо съвсем друго, тук вече става въпрос за изкуство.

62

опетков

преди 5 години

До Анонимен Смесваш две абсолютно изключващи се неща. Това, което прави Банкси е "улично изкуство" и няма нищо общо с бандите. И аз съм против цапаниците и вандалските изцепки по стените, въпреки, че има и красиви неща, но те са по-скоро изключения.

61

опетков

преди 5 години

До Анонимен Докато се "очудваш" така ще са нещата. Всичко започва от повсеместната неграмотност и внимавай, защото вече се забелязват първите наченки на деградация в писанията ти.

60

Анонимен

преди 5 години

Графитите се появяват през 20 век, заедно с хип-хоп и рап субкултурата.Използвали са се за начин на общуване между бандите.И с представители като Банкси/анонимник във всяко едно отношение/ се опитват да наложат "стила" на бандите навсякъде.Лично мен не ме кефят нацапотените със спрейове обществени и частни сгради,подлези и др.Предпочитам едноцветна стилна и поддържана мазилка

59

Анонимен

преди 5 години

всеки човек с малко повече култура и образование, би разбрал че това е картина, а не драсканица. няма значение, дали стои в музея или на улицата, това е изкуство.да мажеш с боя върху произведение на изкуството е хулиганщина и безобразие, и този който го е поръчал, както и тези ,които одобряват унищожаването на изкуство са нискоинтелигенти ***.

58

Victimized

преди 5 години

Няма какво да се карате, в България стила е Мутро-барок, всичко останало трябва да бъде заличено. Странно ми е какви хора трябва да са собствениците за да заличат нещо подобно. За всички селски бекове дето оприличават това като графит, могат да потърсят в нета каква е дефиницията на тази дума. Графити е имало и все още има и в Рим, и във всеки античен град. Това обаче не е графит, това е стенопис, без значение дали е с рекламна цел или не. Билборда стои чудесно, като ръждяса ще е супер.

57

Анонимен

преди 5 години

Голяма столична фирам не плаща заплати на 120 служителя. Онези протестират ... а от народа нито дума. Даже ходи, да дава пари на гадната фирма.Неква стена, дето след 5 години я я помни някой я не ...

56

Анонимен

преди 5 години

Много хип стана тая София. Чак да му се доповръща на човек ...

55

Анонимен

преди 5 години

На графитите мястото им е в гетата,от където са тръгнали.

54

Банкси и другите

преди 5 години

До АнонименБанкси и другите драскачи да рисуват по стените на апартаментите си, а не върху чужда частна или общинска собственост! Фандъкова да се вземе в ръце и да накара общинска полиция и МВР да накарат тези пседво художници да си платят като с обществено полезен труд и лични средства да изчистят София от тези грозотии. Какво значение имат новите настилки по Графа например, когато наоколо сградите са нашарени с всякакви простотии?

53

Аз не харесвам

преди 5 години

До Да, и аз се питамВсички тези графити от центъра на София, гаражи, стени, влакове и превозни средства трябва да се премахнат. Само съответният на сградата и с одобрението на общината може да си рисува графити и всякакви други простотии, които едва ли са изкуство. Няма друга европейска столица с такива грозотии в центъра на града. Вандалите, които рушат частна и общинска собственост трябва да се санкционират и с лични средства и труд да възстановяват щетите, които са нанесли.

52

Анонимен

преди 5 години

Премахват и надгробната плоча на Гарибалди. И за това упражнение на архитекта платихме.

51

Анонимен

преди 5 години

Специално Столична община не е особено бедна. За улицата, на която е графита, бяха дадени 22 милиона лева :)

50

Да, и аз се питам

преди 5 години

Защо не се чистят безобразните драсканици,, а се премахна нещо красиво,чийто автор е известен и уважаван?

49

Анонимен

преди 5 години

Ако стената е отдавана под наем, можеше общината да я откупи и да запази графита.Брейй много богати тия общини бе??? Кое по на пред, частните зелените места между блоковете и те трябва да се купят, все богаташи са тези общини....само данъци да имаше кой да плаща перфектно щеше да е....Като се има предвид какви протести имаше, за да не им дигнат с 10 лева данъка за таралясниците, че да си обогатяват въздуха с повечко химия, представям си революцията, ако се вдигне данъка на панелката.....

48

Анонимен

преди 5 години

Не понасям графитите. Трябва графитаджиите да ги глобяват яко.

47

Един там

преди 5 години

instagram/tristaneaton

46

Един там

преди 5 години

<html><body><!--StartFragment--><a href="https://instagram/tristaneaton/">https://instagram/tristaneaton/</a><!--EndFragment-->Това е страницата на артиста, чиито стенопис беше заличен. Сами си правете изводи имаше ли културна стойност или беше детска драсканица.</body></html>