97

то..

преди 5 години

то фирмите не могат да си намерят програмисти дето да знаят как да сортират колонка в ексел и плащат по 5хил лева та ясно че и сервитьори няма да има

96

ахахаха

преди 5 години

Да се намеси държавата тогава и да забрани предоставянето на стаи в хотели по морето освен в месеците юни и юли и август. Да забрани и гости извън тия населени места. Да забрани и ресторанти за туристи по друго време на годината.Щом като в България хората са толкова некадърни мениджъри и не могат да си правят сметката колко трябва да се заделя за заплати и какъв ще е приходът от туристи... То и сега схемата е прocта, но и хората са прocти явно.

95

Анонимен

преди 5 години

До оня със сметките по надолу.Като можете така добре да правите сметки, отидете при собственика на един хотел и го немете да го движите. Давате му половината пари за месец от тези които сте сметнали ( 1.8 милиона ) Останалите 1.8 милиона с разходите за вас и сте готови. С два дена плащате заплати и разходи и остават над 1 милион чисти. Мисля, че няма да Ви откажат.

94

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 87На 400 стаи по закона за туризма персоналът не са 60 души,а поне 120 и това се контролира.

93

Анонимен

преди 5 години

До до 86Говорим за стандарт на държавата,говорим за кратък сезон.Идете в морските курорти май,юни и септември и ще видите повече персонал от туристи.

92

Bill Charlie

преди 5 години

Това е България днес, но сме си виновни ние. Ако едно лято никой не им работи и си държи на осигуровки дали ще си играят с теб.

91

морски

преди 5 години

За да ви стане по-ясно положението, вижте колко ще се плаща за глас, на местните избори,в богати общини по морето.

90

Сюпюра

преди 5 години

До TТи кога си поръчал капучино бре, Гаврош? Висиш редовно на кафе-автомата... с 30-40 ст. в джоба.

89

до 86

преди 5 години

тоест в турция и гърция не са строени с кредити хотелите им и за това персонала взима два три пъти по голям надник.Алооо канарчета има ама другаде....

88

Анонимен

преди 5 години

Тия работи които пишете в коментарите малко ми напомнят за ония виц, че пред баничарницата в Бояна, рано сутрин, можете да видите повече Панамери и CLS-и, отколкото пред казино в Монако или Монте Карло.Фукаме се с пари, ланци и скъпи коли, живеем в панелка. Или пък по-ниската класа дори - кара Сеат Ибиза 99-та година, в кафето на масата оставя iPhone XR да го гледат хората.И на море кренвирш в буркана лютеница в квартирата тайно и бакшиши здраво на сервитьорката.

87

морски

преди 5 години

Повтарям, за пореден път.Подставени лица, го играят собственици на големите хотили най-вече.За тях има нЕкакъв % от приходите - останалото за кукловодите в туризма.

86

до86

преди 5 години

това с кредитите му казват да преперем едни мръсни пари с които собственика е вдигнал хотелчето.

85

Анонимен

преди 5 години

Голям хотел Златни, 400 стаи по 300 кинта на вечер, 120000 дневно. 60 човека персонал по 1000 кинта на месец чисто тоест 1250 бруто, коре долу 80000. Е ся ясно ли ви е че за ефин ден тоз хотел изкарва заплатите на персонала плюс осигуровките им и хартисва даже. А другите 29 дни за кого са, нека 10 дни да са за разходи текущи другите 19 дни по 120х са си близо 2 милиона чистак печалба без данъка 10% .

84

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 77Много сме силни българите да пресмятаме приходите на другите.То този апартамент и 3000кв.м хотел са му ,,поникнали,, на собственика от самосебеси,а не изплаща 12месеца кредити при 3-4 месеца сезон с приходи.

83

Анонимен

преди 5 години

Масово в градчета и паланки извън София, ако си поръчаш капучино, ти носят нещо направено от пакетче. Такова ни е нивото на нацията. Мизерия и изостаналост, хляб, лютеница направо от буркана и топене на евтин кренвирш в нея.---Така е, съгласен съм. Виждал съм го. Но хората по морето яко се отпускат. А не забравяй, че има сиромаси, които дори не ходят на море. Не могат да си позволят. На морето се плаща яко в името на кефа. И да се твърди, че им били ниски заплатите е повече от смешно.

82

морски

преди 5 години

До Проста МисълАбе прoстьо, перат пари, милиони пари, приказките за конкуреннция, качество, оставят забаламурници като теб.

81

Анонимен

преди 5 години

"Какъв туризъм с 2 месеца сезон?"От средата на Май, до края на Септември щом са 2 месеца, значи съм съгласен с теб!

80

T

преди 5 години

До Анонимен 64Масово в градчета и паланки извън София, ако си поръчаш капучино, ти носят нещо направено от пакетче. Такова ни е нивото на нацията. Мизерия и изостаналост, хляб, лютеница направо от буркана и топене на евтин кренвирш в нея.

79

Анонимен

преди 5 години

"Брато... работил съм там преди 22 години"Нали осъзнаваш, че някои от тук коментиращите са на 22 години?Какво е било преди 22 години, си остава в миналото. В момента обаче пропагандата също вършее с пълна сила. Малки им били заплатите, дрън-дрън. Това го слушаме всяка година преди да започнат да ходят хората на море. После като дойде време пак за ски курортите и за там ще започнем да го слушаме.

78

Проста Мисъл

преди 5 години

Какъв туризъм с 2 месеца сезон? Единствения вариянт е малък семеен бизнес като в Китен и Лозенец. Фамилията да се скъса от бач 24 часа и 7 дена и после почивка зимата. Да му мислят тея дето бетонираха черноморието, щото са умни. Няма да си намерят персонал в бъдеще.И от Еритрея няма да дойдат за черните им очи. Как си мислят, че ще конкурират Гърция, Турция, Испания, Италия, Египет, Тунис, Мароко, където сезоните достигат 8-10 месеца?