20

Анонимен

преди 5 години

Възможно е пазарът да е на купувачите, но цените да растат нагоре, макар и не точно в България. На Запад в желани градове за един апартамент има много купувачи и дори се стига до наддаване много над обявената цена. В момента Западна Европа инвестиционно се саморазпродава на богати араби и японци, които дори не живеят там. Само в Лондон 20 000 така купени апартамента стоят празни, а недостигът на жилища е страшен. В Германия бездомността мина 1 милион души и вече засяга даже и средната класа.

19

Анонимен

преди 5 години

какво са едни 200 бинки за нашенецът...

18

Анонимен

преди 5 години

пак при пазарната икономика съществуват Кризи! Те балансират разни диспропорции. Със сигурност и на имотния пазар се задава криза, защото това е неибежно. Но ако чакате имотите да ги дават във Зрънчо, значи грешите. Общия тренд винаги е нагоре. Ако не вярвате - направете си лична справка от 20 г. насам, примерно.

17

Анонимен

преди 5 години

14, ако трябват спешни пари, не тръгваш да продаваш имот, защото това е бавен процес, а тичаш в банката, ипотекираш ги и взимаш сумата. Ръстът на цените ще ти компенсира лихвата :)

16

До 3

преди 5 години

До DnesТи си късметлия 20% общи части не казвай на никого, че си купил/ла такъв имот! Общите части обикновено почват от по 25-30% и нагоре! А цените в някой части са такива, че имотите в Маями са в десетки пъти по-евтини! Ама какво да се прави!

15

Анонимен

преди 5 години

В идеалният център цените са над 2000 е/м, защото там продажби на качествени имоти почти няма, нито има ново строителство в обичайните размери. На новите кули до ндк цените са по 5000-5500 е/м.

14

Платена статия

преди 5 години

Тук е време да се намеси столична община, ако въобще някой там работи и мисли с главата си, защото не може една цяла общност да страда от липса на пространство, защото някой иска да си купува жилище за инвестиция ! В момента има цели входове с един-два апартамента заети. Ясно е, че госпожата от статията ще представя нещата по начин изгоден за строителите, но защо ли няма статия, в която да се публикуват мненията на купувачите ? Нали говорим за обективна журналистика ?

13

...

преди 5 години

Бе както винаги всяка логика тука оставете! Особено по тия земи! Та българите сека година намаляваме с по100к човека! Това е по статистика, реалноста е по-зле даже! Сека година се строят по стотици хиляди нови жилища и сека година и наемите и цените и всичко расте! Е кой купува сичкото това нещо не ми е ясно! Е естествено има го и прането на пари де, ама аз слушах ББ и той каза, че таквоз нещо тука не е имало няма и нямало да има докат той ни оправя! Та въпросът ми е как така бре миме!?

12

Анонимен

преди 5 години

Да предположим, че съм пуснал "инвестиционен" апартамент за продажба и искам в близко време да го продам, за да обърна парите в нещо друго. Нямам други ликвидни средства, но ми трябват солидна сума пари. Пускам на сума X, обявата стои 2 месеца, намалям на X*0.9, стои още 5 месеца, намалям на X*0.8, още стои, намалям на X*0.6 и утре го продавам веднага. Те така с "инвестиционните" имоти.

11

Анонимен

преди 5 години

При пазарна икономика винаги кУпУвачът има превес, защото характерът на тази икономика е на свръхпредлагане. Демек винаги има по-голямо предлагане, отколкото търсене. Изводите си ги правете сами, и не се връзвайте на лафове от сорта: В тая нова сграда всичко е продадено! Останаха партер и последен етаж.

10

Мен

преди 5 години

До ИкономистТо че локацията е номер едно при определянето на цената, но вече и други неща започват да натежават в центъра- качествотот на околните площи, инфраструктурата, липсата на пространство и годините на копторите си казват думата.

9

Икономист

преди 5 години

Мина вече времето, когато се купуваха апартаменти в центъра за по 250-300к евро. Сега са на границата от под 2000 евро на квадрат. Над 100кв.м под 2000 а за малките от по 50-60 кв.м, може и малко над 2000 евро. Но и собствениците намалят цените, защото предвкусват кризата и виждат, че няма да продадат за 2000 евро на квадрат- предпочитат да вземат парите вместо да държат втори или трети апартамент, който с всички сметки и данъци реално е пасив.

8

Анонимен

преди 5 години

Смело мога да кажа че реалната цена от която трябва да започне пазартъка за имот е -25 процента, всичко друго е мечти на продавачите и загуба за копувачите

7

Anon

преди 5 години

Значи пазара е на купувачите ама цените ще растат нагоре. Лелче, тези неща така не работят. И да е не забравиш някъде април да кажеш, че сега е удобен момент да се купува защото цените ще тръгнат още нагоре. Аман от лелки и чичковци рвбирачи, ей...

6

Анонимен

преди 5 години

Като клиентите са "по-взискателни", това означава 90% от имотите на пазара да стоят непродаваеми на тези цени. Едва ли имотите сами ще се подобрят за да отговорят на тази "взискателност" когато строителството е калпаво, инфраструктурата е калпава и т.н., другият вариант е купувачите да са по-малко взискателни, но да искат да купуват по-евтино.

5

Анонимен

преди 5 години

Тази статия може да се приеме и на майтап.

4

смутен от смутита

преди 5 години

Крайно време е вече да създадете и хумористична страница на сайта си , за да помествате там статии като тази ...

3

Анонимен

преди 5 години

Края на годината, пазара залязва. Това беше.

2

Dnes

преди 5 години

От няколко месеца търся имот в София и вече забелязвам тенденция за намаляване на офертните цени на множество имоти набелязани от мен. Отделно множество строители пускат промоция с поне 10% намаление на имотите . Тази госпожа вероятно е експерт, но премлчава истината, че трендът вече е надолу и такива платени статий може да го забавят с малко, но не и да го спрат. Цени по 1200е с 20% общи части на груба шпакловка без направена баня и т.н. няма как да са достъпни за бедна България.

1

Анонимен

преди 5 години

демек чак 2021 ще се спука балона, вярвам ви безрезервно и безусловно, ама се е спукал вече, пък кога ще спихне както трябва е въпрос на това, колко време брокерите могат да се хранят само от статии и мечти за растеж при минимум или никакви сделки.