42

Анонимен

преди 5 години

До АмейзингЕмигрантите крепят цяла държава, но докога?Чшшш алоууу, парите от емигрантите за 1,7 милиарда на фона на БВП от 107 милиарда и бюджет 28 милиарда.Крапят те ... на коча ...

41

Анонимен

преди 5 години

Българина бедства, умира от глад!

40

Анонимен

преди 5 години

Скъпо е в Центъра на София, но пък е много по-удобно. Всичко ти е наблизо, може и пеша да отидеш на повечето места. На практика в крайните квартали на София стана по-трудно да паркираш, в сравнение с Центъра. Разбира се всяко удоволствие се заплаща. В моя блок се продава за 160 хиляди евро един апартамент от 60 квадрата с общи части, т.е. на практика 40 квадрата. Ако се дава под наем, трябва да му искат 1/120-на от цената, т.е. 2600 лева наем.

39

Рентиер

преди 5 години

До РодопчанинТи може да искаш не петорна, а десеторна цена. Въпросът е ДАЛИ и КОЛКО са склонни да ти платят. Щото къщи за гости има бол, но желаещите никак не са много. То затова и цените на тия къщи са кажи-речи символични.

38

Анонимен

преди 5 години

Само абсолютен провинциален еснаф ще се натиска да живее в центъра на София! Шумно, мръсно, скъпо, паркингите кът и платени, непрекъснати ремонти и шляещи се безделници. А за да сложиш нещо на масата, търсиш хранителен магазин на километри. Има заведения, но при такъв наем само отвън ще ги гледаш!

37

до 38

преди 5 години

"Според официални данни на БНБ за 2016 г. родните емигранти са внесли в България над 1,667 млрд. лв. Което ги превръща в инвеститор 1"За 2018 парите са повече, но не намерих информацията.

36

Анонимен

преди 5 години

В Плвдив наема наедин апартамент е около 300-500 лв. за месец. Наема на кола започва от 600 лв и продължава нагоре. Цена на кола 20 хил. цена на апартамент 200 хил. Е правете си сметка колко са обезценени жилищата ни.

35

Чиновник

преди 5 години

До АмейзингЕмигрантите себе си едва успяват да издържат. Няма как държавата да се крепи на тях. Държавата се крепи единствено на себе си, т.е. на хората, които живеят и работят и плащат данъци тук. Между другото, с част от тези данъци се плащат инвалидните пенсии на емигрантите с фалшивите ТЕЛК.

34

До Здрав разум

преди 5 години

" Колкото и да не ти харесва, в България животът е по-хубав от поне 80% от държавите по света."Какво ти е пък разумното на тебе? Икономиката ни е на 76-то място от 121 държави с работеща икономика. Държавите в Света са 196, но останалите са малки острови.Къде сметна 80%?

33

Анонимен

преди 5 години

Пълни хотели и заведения не означава, че едва ли не всеки българин всеки ден яде на ресторант. Просто има една прослойка от 10-15% която постоянно пълни тези хотели и заведения, купува имоти и т.н. Другите само гледат отстрани.

32

Анонимен

преди 5 години

Наред с наемите в София трябва да се забрани строителството на нови жилища за 10 години. Също така трябва да се увеличат двойно данъците за собственост. Така София ще се разтовари и ще може да се живее нормално .

31

Иван

преди 5 години

И така, нека обобщим "бедния" народ:1. Хотели на радиус 100 км. от големите градове - ПЪЛНИ(за поне 1 месец напред).2. Заведения - ПЪЛНИ(за петък и събота, резервация поне 1 седмица предварително).3. Излиза нормален апартамент на добра цена - купува се ВЕДНАГА.4. Излиза нормален апартамент на добра цена(наем) - отдава се ВЕДНАГА.5. Хипермаркети - ПЪЛНИ(чакаш на опашка 10 мин.).Ако съм пропуснал нещо, извинете ме. Общо взето сме много бедни!

30

Shark

преди 5 години

До Амейзинг. Емигрантите ще крепят държавата докато са живи родителите им, на които изпращат пари. След това нещата приключват.

29

АнонимеН

преди 5 години

ЦЕНТЪРА Е СКЪП!ИНАЧЕ ОТВАРЯМ ЕДИН ОТ САЙТОВЕТЕ ЗА НАЕМИ НА ЖИЛИЩА И ТАМ ПИШЕ 400 ЛЕВА ОБЗАВЕДЕН ВЪВ ОВЧА КУПЕЛ ДВУСТАЙНИ 60 КВАДРАТА И ИЗГЛЕЖДА МНОГО ДОБРЕ НО НЯМА ВАНА И ЗА ТОВА НЯМА ДА ГО ВЗЕМА :D ;(ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ БЯХА В БУМА СИ 2007-*** ГОДИНА ИМА ОЩЕ ДА СЕ ВДИГАТ ЗА ДА СТИГНАТ ТЕЗИ НИВА ОТ ТОГАВА!

28

Анонимен

преди 5 години

До TНаемите се надуват понеже има много желаещи да живеят в София.

27

АнонимеН

преди 5 години

ТОВА СА ЦЕНИТЕ НА СРЕДНИЯ НАЕМ СПРЯМО ВСИЧКИ НАЕМИ ОТ НАЙ-НИСКИТЕ ДО НАЙ-ВИСОКИТЕ ЗА ЕДИН 2-СТАЕН АПАРТАМЕНТ И ТО МНОГО ЗАВИСИ ОТ ТОВА КЪДЕ Е!!!ИМА ДАЛЕЧ ПО-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

26

Анонимен

преди 5 години

Като им е скъпо, да си седят по родните места!

25

Амейзинг

преди 5 години

Един американец казваше, че българина е невероятен човек. Взимате абсурдно малки заплати и той не знаеше как оцеляваме. С Българската държава е същото, как 30 години я крадът непрекъснато и тя още не е фалирала. Емигрантите крепят цяла държава, но докога?

24

T

преди 5 години

Това с надуването на наемите е картел и го правят нарочно, за да принудят хората да се набутат с ипотека и да им купуват надцененото некачествено ново строителство. Ще постигнат единствено допълнително обезлюдяване на България, защото все повече хора си правят сметката, че е по-добре да се мъчиш навън, отколкото в София и накрая 70-80% от заплатата ти да отива за наем. Това е безобразие. Наемът трябва да е най-много 1/3 от заплатата. Хайде сега да ги умножим тези 1000 лева и да видим...

23

Икономист

преди 5 години

Изчитайки статията за пореден път се убеждавам, че по- глупави, некомпетентни и неграмотни от брокерите са само бакшишите. Нямало лошо в AIRBNB тенденцията. В цяла Европа се чудят как да забранят или ограничат AIRBNB само при нас му се радват тъпите брокери. Колкото повече AIRBNB/Booking апартаменти в центъра, толкова по- слабо предлагане и при константно търсене покачване на цените за свободен наем до небесата.