42

???

преди 5 години

Народът съвсем изтрещя. Мисли си, че ако оставят и перз зимата изместеното с един час лятно часово време, в България ще настъпи вечно лято!!!

41

До 38

преди 5 години

Искаш вечно да е лято, ама в България има и зима. Това си написал, а не за часовото време. Къде ги виждаш късите полички през зимата, особено ако ставаш в по тъмно в 4-5 през нощта, за да отидеш на работа?

40

Анонимен

преди 5 години

Да живее лятното време!

39

Анонимен

преди 5 години

Лятно време завинаги!!!

38

BGN

преди 5 години

Ей Факт, според " младите, умните и интелигентните" вече хвърляш пари през терасата :))

37

Лятно време

преди 5 години

мацките ходят по къси полички. Навън е топло. Навсякъде хвърчат хормони. Що са ненормалник трябва да си, че да не ти харесва всичко това??? ДА на лятното време, НЕ на зимното!!!

36

Реалист

преди 5 години

Има държави, които спряха да местят стрелките и оставиха лятното часово време, което очевидно е по-лошия вариант и след протести на хората, в крайна сметка върнаха за постоянно нормалното време от преди да въведат изместеното лятно часово време. Трябва ли България да повтаря грешкиет на другите държави и да остави изместеното лятно време, вместо нормалното време от преди 1979 година, когато започна местенето нс стрелките за през лятото? Хората в България на над 40 години знаят как беше.

35

Факт

преди 5 години

Критерият трябва да бъде къде попада България според меридианите и времето по Гринуичкия меридиан. Друг критерии може да бъде как е по-добре за зимата, защото през лятото деня е достатъчно дълъг. Според мен и по двата критерия, България трябва да се върне към нормалното си предишно часово време, което сега някои погрешно наричат зимно часово време. Сега имам нормално часово време и изместено лятно часово време.

34

Обективен

преди 5 години

Зимното часово време е очевидно по-добро за зимата, а лятното за лятото.Да се измести деня и нощта с един час през зимата, защото някакви искали лятното часово време за лятото, защо?! За повечето работещи млади хора, по-удобният вариант е както беше преди да въведат местенето на стрелките за лятото, особено ако са с деца. На пенсионерите е ясно, че им е все тая и не знам защо пишете за тях! Не забравяйте, че половината жители на България са живяли част от живота си когато не сменяхме времето.

33

Анонимен

преди 5 години

До АЗИмаш сериозни проблеми с мисловния апарат.

32

Анонимен

преди 5 години

ПенЦиите да си гледат пенсията и да оставят младежите да решат, живота е пред младите а не пред пенЦиите!

31

До х-щите от балкони

преди 5 години

Защо ви е зимно часово време бе г-да/г-жи пенсионери? На село им е все едно защото като се съмне си изкарват козите на паша и не ги интересува време, а вие в панелките какъв ви е проблема? Къде ще ходите в 4 сутринта? По магазините? Или по автобусите??

30

BGN

преди 5 години

До 28. Ами да бяхте учили на времето. Не да бачкате като къртици.... Ние " пенсиите" не сме утрепани след работа и по тъмно можем да ида на разходка....

29

Предложения

преди 5 години

Като се стъмва късно през зимата и сме на лятно часово време, просто може да има зимно и лятно работно време, включително за училищата и детските градини. Сега в повечето софийски училища първа смяна започва в 7:30 или в 8:00, а може през зимните месеци /декември-февруари/да се измести с половин час началото на учебния процес. Разбира се това ще доведе до по-късен час за приключване на втората смяна.

28

До BGN

преди 5 години

Ами да, искаме да си починем от дългия работен ден! За разлика от вас ние бачкаме по над 8 часа на ден, до като вие сте бачкали дали се събират и 6 часа, знаем всички как се е работило " едно време"Искаме лятно часово и по-дълга светла част за да отморим, все пак ние ви изкарваме пенсиите дето ги хвърляте през балконите!

27

Анонимен

преди 5 години

Пенсиите искат зимното време, да се съмва рано, за да могат да хвърлят пачки през балкона рано рано, докато не са станали младите!

26

BGN

преди 5 години

Тъй като гледам, " младите умните и интелигентните", пак обиждат на пенсионери в защита на лятното време. Щот искали да са в моренцето в 9 вечерта......Като стане време да си заведете децата на градина или даскало и в 9 сутринта е чисто тъмно.... Ама за " интелигентните" не е важно децата да са добре, искат биричка след работа !!!

25

За лятно

преди 5 години

За лятното! До късно ще е светло, топло, приятно, в 8 вечерта ще съм в морето с някоя мацка, а не в леглото както искат пенсионерския състав зимното време! Моля пенсиите да си карат по зимно часово без да пречат на младите! И без това достатъчно бъркат живота като гласуват по изборите за разни ПатрЕоти!

24

W A1 Mtel

преди 5 години

РУСИЯ МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ са на астрономическо винаги

23

Нож с две остриета

преди 5 години

Зимното е много по-лошо, ще се съмва в 3 сутринта, ще има недоспали хора, депресия и хората няма да се чувстват добре! И лятното и зимното си имат своите предимства! Ако приемем зимното дали ще ви е приятно да се съмва в 3 и да губите тези 3 часа у дома, вместо в аванс да ги ползвате за почивка след работа, когато денят ще е по-дълъг!?Най-изгодно и умно е чрез смяна, хората не случайно са го измислили!