47

Анонимен

преди 5 години

"Над половината от самотните възрастни хора също са крайно бедни"Вместо да им давате социални помощи им увеличете пенсиите и няма да са крайно бедни, а само бедни.

46

Анонимен

преди 5 години

Това не са българчета.

45

Анонимен

преди 5 години

До iceblast88По-евтино е да не работи и няма смисъл заради ниските заплати. А заплатите са ниски, защото няма работа. В противен случай щяха да скочат на 5000 лева на месец минимална , но няма.

44

Анонимен

преди 5 години

Колкото повече им се дава наготово, толкова по-безотговорни ще стават.

43

Кифладжията

преди 5 години

Разбрахте ли сега? Повече от половината население в БГ е вече цветно*кожо. Това е вашето бъдеще, ако не го промените СЕГА! После ще е късно.

42

Анонимен

преди 5 години

Поредната Фалшива новина !

41

iceblast88

преди 5 години

Затова единствения вариант е трудът! Когато вкараме родителите им на работа, те ще работят от 8 до 17 часа. Няма да имат сили и време за глупости (маанета, кражби, повече деца). Като възпитаме чрез труд отговорност в тях, то те сами ще започнат да натискат децата си да учат, а от там и те ще станат образовани.Сега като натикаме децата им в училище и родителите им продължават да им дават ежедневни примери за това как не ти трябва образование и работа,а просто да се размножаваш,няма да има промяна

40

iceblast88

преди 5 години

1. Да се спрат всякакви плащания към хора с нулев трудов стаж, така искат не искат ще започнат работа, а работа има - просто в момента им е в пъти по изгодно да не работят и да се водят социално слаби.2. Това с образованието как точно го виждате? Да ги вкараме в училище, ОК, а реално каква ще е ползата? Това дали едно дете присъства в час и дали учи и внимава в час са две коренно различни неща! Едно дете което е присъствало 12г. в училище дори и да завърши, то пак ще си остане неклалифицирано!

39

Анонимен

преди 5 години

Казарма според образованието, но минимум 1 година за всички а които не са учили 5 г. за да учат и не раждат деца. Висшето образование щом е държавно само безплатно и за всички. И без това е некачествено и трябва да е само безплатно тогава. Който иска качествено, плаща в частни униерситети.

38

Анонимен

преди 5 години

в дания дават помощи само до 3-то дете.Знаят колко скъпо струва на хората и държавата издържката на децата.А и знаят че повечето датчани имат до 3 деца.Затова дания е 1 в Европа.

37

Анонимен

преди 5 години

До manДобре, но кой да осигури тази по-добра среда?Затова хората масово пишат, че у нас трябва да се възстанови мярката принудителен труд в случаите, при които здрави хора са създали деца, но не си правят труда да работят, за да печелят парите, нужни за отглеждането на тези деца. Така ще е справедливо.В противен случай, или трябва да ги даваме за осиновяване от чужденци, или да ги качим на гърба на работещите граждани, от чийто залък и сега се късат помощите за безотговорните и мързеливите.

36

Shark

преди 5 години

Проблема на многодетните семейства си е проблем на многодетните семейства, след като семействата от определен етнос желаят да бъдат многодетни, ще намират начин да се грижат за децата си. Също както останалите етноси го правят. Няма да лежат на социала, т.е. на нас! И тези 41%, които са в нищета са от същия етнос, който не иска да учи, не иска да работи, иска да яде, да пие, да върти гюбеци, да краде и да пребива възрастни. Затова спрете с тези сълзливи писания, не трогват никого.

35

Анонимен

преди 5 години

Като не могат да ги гледат защо ги правят? Кой им е виновен? Пак обикновения човек с две деца дето бъхти цял ден да им осигури бъдеще пък и да плати на "онеправданите малцинства" ще го отнесе. Проблема е че тезинхора вече са малко и системата ще рухне...

34

Анонимен

преди 5 години

Има едно решение - спиране на всякакви социални помощи и детски. Може да звучи парадоксално, но така българчетата ще живеят много по-добре.

33

Грижа ме е

преди 5 години

Грижа ме е - за онези малчугани, които не се родиха в семействата на интелигентни, работещи хора със средно и висше образование и през соца, и в наше време - поради мизерните заплати и липсата на самостоятелни жилища (в много случаи и поради невъзможността хора в активна възраст да имат самостоятелна стая в жилището на родителите си).Грижа ме е и за онези малчугани, родени в чужбина от родители-българи, които ще се установят там завинаги.НЕ СА МОЯ ГРИЖА наплодените с цел взимане на помощи !!!

32

Дефиниция на

преди 5 години

проблема на тези бедни, неграмотни, неработещи, многодетни семейства:Кой ми се накака в гащите?Как тези бедстващи лица виждат изход от ситуацията:Дайте ни достатъчно, та да се наядем на корем. Но сакън, не ни изравнявайте с българите, които са свикнали на труд, глад, студ и мизерия!Каква е визията на управляващите, а също и на социалистите, които драпат за власт:Народе, дай от джоба си, за да дадем на бедстващите и в навечерието на изборите да ги убедим, че ще се грижим за тях.

31

Роб на влаЗта

преди 5 години

Но затова пък милионерите са мноооого повече от 1989г.

30

До Анонимен 13

преди 5 години

Кой според теб е длъжен да храни тези деца?Министър-председателят ли, от своя джоб? Или да бръкне още по-дълбоко в джоба на работещите и плащащи данъци, които и сега хрантутят безотговорните?Прав си за едно - властта трябва да се намеси. Но в две точно определени насоки. Първо, законотворците да актуализират недомислените ни закони, въз основа на които е възможно безделници да създават проблеми на цялата държава. Второ, да се приложи мярката принудителен труд, та всеки да си храни децата!

29

Анонимен

преди 5 години

Няма такава инфантилна стратегия - ще ги измъкнем от бедността като им даваме социални помощи!? Недай си боже да ги накараме да учат и работят, само не и това, не е европейско, не е гей, не е хипи-либерастко.

28

Кой им е длъжен?

преди 5 години

1. Не е дадена разбивка по критерий етническа принадлежност.2. Много е важно да се изтъкне по колко пари, дадени даром от бюджета влизат ежегодно в тези бедни семейства? После тази сума да се сравни с парите, които излизат от бюджета, за да бъдат изплатени пенсиите на трудовите пенсионери с пълен стаж и изрядни осигуровки.3. Липсва и информация относно това, по колко години тези бедни са благоволили да ходят на училище - ако изобщо са ходили, и на какво възраст са започнали да се размножават?