120

Анонимен

преди 5 години

Бла.Бла в ЕС е 500 милиона души населени ,и някой ще ми казва че няма работници при наличие на такова население мобилно да работи където си поиска в ЕС.Всяка фирма може да си привлече работници от испания , германия, полша и т.н.Да се разчита на емигранти е най малко глупаво , след като германия направи такъв експеримент и се демонстрира че не е много работещ.

119

Анонимен

преди 5 години

Тия измислени приказки вървят май от 10-12 години насам, никой никога няма да дойде. Само българин може да работи с такова заплащане и отношение, без никакъв смисъл и развитие в 21 век. Това е, а то и работата ни е такава верно, едни и същи 5 статии се въртят най-малко 10г, сега например тази статия може ли да се нарече труд, който допринася за нещо и някого...........Но това е нашето племе

118

Анонимен

преди 5 години

Виетнамците бяха полезни когато Виетнам беше в война,Те сега сирия е в война но нашите работодатели така и не можаха да ги привлекат като работници.Така че просто трябва да се следи за войни по света , и да привлечеш работниците им първи, под предлог че ги спасяващ от войната.Венесуела са наред въпреки че са свикнали на много по висок стандарт в момента там нещата не са наред там.А и държавите ни винаги са били в приятелски взаимоотношение така че може да закърпят положението временно

117

Заболя ме!

преди 5 години

Тези луди ли са? Сега направих справка в уорлд дата банк. Така: ДжиДиПи на виетнам за 2017година е 223 милиарда долара, на българия за 2017та са 58 милиарда! Тоест близо 4 пъти повече от нас. Процент на хората живеещи под прага на бедността: Виетнам за 2016та само 9.8% а в България за 2016та са 23.4% !!!!. Продължителност на живот: За Виетнам са 76.2 години, за България са 74.6 години. Население: Виетнам 95.5 милиона, България сме 7 милиона, изчезващи.

116

Анонимен

преди 5 години

защо не пробват с работници от северна Корея,Тея не знаят какво е пари обикновено заплатите и ги взимат в продукти и услуги а и са като мравки.Могат да построят огромна сграда от метал за няколко часа.

115

АНТИ

преди 5 години

Европейско развитие на България, с виетнамци ?"Пътя на България за Европа, минава през Босфора" -- Ахмед Доган.Прав излезе еФенди.

114

Анонимен

преди 5 години

За всичко това трябва да благодарим на всички, без изключение, политици на прехода! Те назначиха милионерите си и разбира се подбраха най-некадърните! Някои от тях вече не са между нас и други /весели вдовици/ се радват на парите им! Има и такива които оцеляха, но в последно време спряха да се отчитат където трябва и съвсем естествено са в затвора или избягаха и сега ги търсят! Тн бгработодатели, от алчност и бездарност не могат да управляват подарените им бизнеси и не искат да плащат както се п

113

Българин

преди 5 години

Избиха/исзелиха си народа и сега говорят глупости!Кой и за КАКВО ще се вдигне от Виетнм, че да дойде да работи в България?

112

до 117

преди 5 години

Това е за българските шивачки.За виетнамските шивачки безплатна квартира и храна и пътни и нас 2000 лева заплата.Защо така са решили работодателите ,трябва тях да ги питаш.

111

Анонимен

преди 5 години

Първо идваха от Украйна и Молдова и да дойдоха за 1 година после вече няма.Рибата се вмирисва винаги откъм главата. Работодателите като не струват...

110

Анонимен

преди 5 години

Квартирата в София, ако си сам и ползваш една стая е 200 лв. минимум. Карта за градският транспорт за 1 месец всички линии е 50 лв. ток, вода средно годишно на месец 100 лв. Шивачките са на минимална в България, което след удръжки прави 450 лв. Значи им остават на виетнамците едни 100 лв., които има да си харчат и на семействата си да пращат.

109

Зара

преди 5 години

До МиленаСподелям напълно мнението! И аз бях свидел на това "икономическо чудо". Предполагам, че вече и метрото е завършено.

108

Анонимен

преди 5 години

Ако може повече виетнамки, че съм им голям фен!!!

107

Милена

преди 5 години

Тези хора в студиото са застинали във времето...изобщо не знаят за какво говорят. Аз преподавам английски в Сайгон от 2 години. Виетнам не е това за което те си мислят. Информирайте се хора! Стандарта е далеч над нашия. Прекрасен народ, трудолюбив, усмихнат, упорит и честен.

106

джо

преди 5 години

Типичен пример за поръчкова статия.Журналистите трябва да знаят, че Виетнамци могат да дойдат у нас на екскурзия ,но не и да работят, защото имат по-висок стандарт от нас. Миналата година имаше доста молдовци и украинци по морето, но тази едва ли ще опитат. Случайно контактувах с хора дошли на гурбет у нас и отзивите им не бяха много добри, просто очакванията им не бяха добре покрити материално, а човек можеш да го излъжеш веднъж.

105

Дракон

преди 5 години

До В ЕвропаТока и газта там били по евтини, ами преборете се с Боко и компания да озапти кражбите при тока и да построят алтернативни маршрути за доставка на газ. Работниците какво са виновни за това? Ама вие "бизнесмените" винаги по линия нанай-ниското съпротивление.

104

Анонимен

преди 5 години

Дракон, не знам как са го направили, но виетнамците са се помирили със САЩ и ония ги бухат с пари яко. Маса производства са изнесени във Виетнам, бай Хо взима много добри пари и да ги докараш тук е само в мокрите сънища на ония от КРИБ.

103

Дракон

преди 5 години

Преди години помогнах на една виетнамка да намери подслон в София - пътуваше по някаква обменна програма. От тогава сме приятели във ФБ. Ако се съди по снимките, това е толкова красива страна... Не знам колко бедни са били, но днес държавата им изглежда страхотно и средната класа вероятно взима повече оттук... Идеята, че ще докараме техните бедни да работят у нас за без пари си е умряла по начало... Може би Индия е по-перспективна дестинация, но индийци и сега си имаме доволно много.

102

до 104

преди 5 години

с 1000 долара нашите работодатели не могат да ги привлекат ,те могат да си ги изкарват в родината си , така че ще трябва да се бръкнат повече .Не знам дали нашите работодатели ще наемат виетнамци, дори ме съмнява че могат да го направят , но Германия и Англия могат да го направят. Единствено казвам каква е минималната сума която ще им струва един такъв служител да бъде нает , а и има и много документи покрай тях защото не е от ЕС.

101

Анонимен

преди 5 години

Че има ли някой тук чак толкова наивен, че да вярва, че виетнамците са се запрепъвали да идват насам? Това е елементарна демагогия, която обижда естественият разум на хората. Не идва никой от Виетнам. За виетнамците Китай е по-близо и като място, и като манталитет на хората, а възнагражденията са по-високи. Що да чинят на това забравено от Бога място?