44

Анонимен

преди 5 години

Аз не искам евро за валута, а ти

43

ПроСоТо

преди 5 години

вчера споделих тук,че си пазя една банкнота от един лев,емисия 1974-та година /на хладилника с магнит/..На нея пише:-"Банкнотата е обезпечена със злато и всички активи на банката"!!!!..какво пише на сегашните банкноти?...Но както и да е..Поразителен е следния ФАКТ:-30 години след "Деветото Септември" "ония" направиха българската валута гарантирата със злато.-30 години след "Десетото Ноември" СЕГАШНИТЕ се НАТИСКАТ ПРОСТО ДА ЗАТРИЯТ националната ни валута!!!!та помислете кой на кого служи!

42

ss

преди 5 години

цялото натискане е заради 40 милиарда резерв на бнб който искат да освободят ГЕРБ и да го усвоят, не ги интересува нито хората нито икономика нито нищо искат кеш парите и по възможност по скоро...затова се натискат толкова, колко други държави има в европейския съюз без евро, те да не са некадърници???

41

Анонимен

преди 5 години

При първоначалмото въвеждане на еврото имаше рязък скок на цените в Германия и не само. Но урока беше научен и при последните няколко страни, приели еврото, проблеми нямаше. Рецептата - преходен период, в който паралелно действат двете валути - еврото и националната, като цените на стоките са обявени и в двете и всеки може да закупи стоката с всяка една от валутите.

40

Анонимен

преди 5 години

В Бълтария се ЧАКА. Свикнали са хората. Чакаха и строяха социализъм, чакаха за коли, за банани, за долари и марки. В дефицит и в страх се наживяхме. България е яка. Триесет години яко чакане.За бедвия българин промяната беше добре когато е БЪРЗА. ПРОСТО НЯМА КАКВО ДА ГУБИ

39

Анонимен

преди 5 години

Германия, Гърция, Италия като минаха в евро нали си спомняте каква криза ги удари. Въртят сумат и накрая ви гарантирам че стоката от 1лв ще стане 1евро. Хора спрете да вярвате каквото ви поднесат, прочетете, проверете, погледнете в интернет. Събудете се овце

38

Анонимен до sas

преди 5 години

А зад кухата ти кратуна няма нищо да знаеш

37

sas

преди 5 години

зад кухия лев има евро ако не знаеш

36

Анонимен

преди 5 години

Първо влизаме в чакалнята на чакалнята.

35

Анонимен

преди 5 години

Май тия дето плащат взеха тоягата и си искат рестото.

34

Анонимен

преди 5 години

До хахоТака е след следващата криза ще дойде и края на FIAT валутите, банките и компании са в пъти по-лошо състояние от от кризата през 2008г. После, който има най-много злато ще определи новия ред във финансовата система. А знаеш ли защо Никсън премахат златнотопокритие ?

33

Има няма

преди 5 години

Кой яде а кой ще плаща. Са две различни неща.Да изчакаме да се наядат ,че да платим.

32

Анонимен

преди 5 години

ужас, боко ще забие последният пирон.. единственият ни шанс е да чакаме затъналата в дългове (които не може да плати) еврозона да се разпадне преди да влезем

31

хахо

преди 5 години

Златният резерв няма нищо общо с националната валута вече,от края на миналия век

30

до бай х

преди 5 години

Ти в кой век живееш като в онази реклама?Няма държава в света,чиято валута да има златно покритие.

29

Анонимен

преди 5 години

Само жълти жилетки, стига дремане!

28

Анонимен

преди 5 години

Ако се приеме еврото това ще доубие още по-бързо българската икономика и държава! дефакто и сега БНБ е едно чейдж бюро и има фиксиран курс, но искам да питам кой ще гарантира цените и хаоса, който ще настъпи при приравняването. Нима някой някога е поел отговорност за грешки в управлението?! Без държава това ще е ужаааас!!! най-важното за една държава да има централна банка, че нашата е куха ясно, но вече когато ти куппуваш и еврото с лихва от ЕЦП или по точно банките тип 2А, неее знам

27

Анонимен

преди 5 години

До бай хПо-голямата част от златото на запада е в трезори и хранилища в Шанхай. Инглизите не случайно не могат да върнат златото на Венецуела. На САЩ им трябваха години да върнат част от златото на Германия, защото го нямат и им трябва време да го купят.

26

Анонимен

преди 5 години

Е ,и? Кво като влезнем?Политиците да са живи и здрави,че все с хубави приказки ни залъгват...Обещания,бъдеще,просперитет...Пък като се огледаш на Балканите,...май ние българите станахме най големите дрипльовци.

25

Анонимен

преди 5 години

То хубаво че все чакаме да влизаме някъде,ама от 30 години все за влизане говорим,а пък все на нас ни влиза.