36

Az

преди 5 години

A какво става яко си купиш нова кола на лизинг в България и междувременно се преместиш да живееш в Италия или др. Държава от ЕС. Няма как да смениш номерата с местни, тъй като колата не е твоя собственост.

35

...

преди 5 години

Благодаря за инфото, колеги.Иначе това си е от много време, специално за Италия, не е от сега. Един приятел ми продаде кола, която е с БГ номера, но той живее в Италия от 12 години. Купи я от италианец, дойде си в БГ и я регистрира. Върна се с колата там, но се оказа че понеже живее там и има регистрация, адресна, трябва или да пререгистрира колата с италианска регистрация, или да я върне в България не по-късно от 6 месеца. Така че реши да връща колата и аз я купих. Вече 10 години е в мен.

34

Анонимен

преди 5 години

Не се чудете много. В момента в Италия са на власт националисти-популисти. От тях могат да се очакват всякакви гл-упости.

33

Здрасти

преди 5 години

Коментар 26. Ако нямаш регистрация в Италия няма да те глобят. Същото се отнася и за Германия. В Германия, ако живееш и имаш регистрация до 6 месеца трябва да смениш номерата с немски или трябва да плащаш някакъв данък в общината. И нямаш право да караш кола с бг регистрация.

32

Анонимен

преди 5 години

Евтиното винаги излиза скъпо,,,

31

Трудовакъ

преди 5 години

До ...Ето за това говоря, както прочее и твоя милост, че италианците не са го измислили правилно това чудо неземно и имат слаб административно - съдебен - капацитет, а не че искали да ме разстрелват, в какъвто смисъл се пошегувах, а друг колега от форума го взе насериозно. Иначе в практически аспект си напълно прав и цялата *** конструкция на тези италиански правни норми лъсва с цялата си прелест, по - точно глупост...

30

От Германия

преди 5 години

Да хванат ,да ме поразходят.***,от 12 год. Карам с бг регистрация .Джипа е на името на тъщата.От време на вриме,ходя до АДАСи си купувам винетка за Австрия(9 ? ).Като ме спрат и питат отколко време е колата в Германия ги питам от колко искат да чуят.Проверяват ме за аптечка и застраховка и айде по живо ,поздраво.Сами знаят,че нищо не могат да направят.

29

Въпросчо

преди 5 години

А кога у нас ще има подобни глоби? Пълно е с нагли мутри и фльорци с джипове с чужда регистрация и никой полицай не ги спира за проверка! (защото езика служи не само за близане).

28

нещо неразбрал

преди 5 години

А как ще докажат кога е влязла колата в Италия?

27

Анонимен

преди 5 години

...да прибираме Евраци ,но ако може -нищо да не плащаме .:))))!!!Искам Хубав Часовник ,но - без пари ! Да ,ама -Не !

26

...

преди 5 години

Ако работиш като ТИРаджия и караш вътрешно, базата ти е в Италия и отиваш от България до Италия с колата си. Държиш я в базата и караш камион в Италия, Франция, Белгия, Испания и т.н. и след 4 месеца решаваш да се прибереш. Какво се случва ако те спрат с личния ти автомобил, който е с БГ регистрация? Ще ти я вземат, така ли? Или ще те накарат да я регистрираш там. Къде там, защото нямаш адрес, спиш по паркинги и хотели. Къде аджеба ще регистрираш колата си? Някой знае ли?

25

Анонимен

преди 5 години

Ми те италианците са наполовина българи бре.

24

Анонимен

преди 5 години

ЕЦ няма да го бъде.Купувайте дойче марки че после ще има О-ЛИ-ЛЙййййййййййй.

23

Трудовакъ

преди 5 години

До мазепаУлрих, Василий Василевич (1889 - 1951 г.) е бил председател на Военната колегия на Върховния съд на СССР, генерал полковник. Един от главните проводници чрез юриспруденцията на Сталинския терор. Превърнал е хилядите имена от т.н. "сталинских расстрельных списков" в смъртни присъди. Като първа инстанция през окт. 1936 - ноември 1938 г. е подписал присъдите на 36 906 човека, от тях 25 355 са били осъдени на смърт чрез разстрел. Името му е синоним на дивашко - пещерна съдебна система.

22

Анонимен

преди 5 години

Берлускони затуй ли караше голф тройка с търговишка регистрация.

21

Анонимен

преди 5 години

Проблема на днешният свят е че ниско интелигентни индивиди завладяха политикатаи получиха правомощия да вземат решения които са извън възможностите им.От там до тоталният крах пътя не е дълъг.Погледнете Италия, САЩ, България, Турция и т.н. и т.н.Бъдещето е в черни краски...........

20

Анонимен

преди 5 години

Браво на Италианците !!!!

19

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 19Видно е че понятието "застраховка" ти е тотално неясно.За това и пишеш простотии.Гледай си говедовъдството и мълчи!!

18

Анонимен

преди 5 години

Браво. Ако пътувате от Русе до Букурещ ще видите,че 80% от колите са с български номера. Тези коли като катастрофират струват на застрахователите у нас милиони левове, които плащаме ние.

17

Анонимен

преди 5 години

Живееш в хотел 60 дни и регистрираш колата на адреса на хотела ли???И как ще регистрирам колата в италия когато нямам там адресна регистрация????Тея изтрещеха на МАКС.