20

Анонимен

преди 5 години

Е как по-добре да си купят РОЛЕКС на себе си или на любовника за 20 бона ,отколкото да го дадат за няква си камбана

19

Анонимен

преди 5 години

Е тя църквата на това разчита. Да прибира приходите, а разходите друг да ги даде. Я някой руски поручик, я някой замогнал се българин от София или чужбина.

18

Поп Игнатий

преди 5 години

Бог е съборил камбаната, за да изпита хората. Сега къде си мислите, че ще отидат поповете от митрополията в Русе? В пъклото, то е ясно.

17

хехе

преди 5 години

Абе какви са тия заглавия тип блиц, шок, актуално и т.н.?Кой *** ви спусна инструкции да се пишат така заглавията? Остави другото, ами и откъм граматика е неправилно.

16

Анонимен

преди 5 години

Селянии, половината ви село е в София за пари,другата половина - в чужбина за повече пари.Толкова ли не могат да ви купят една камбана?

15

Анонимен

преди 5 години

В нашето село църквата притежава стотици декари от най-качествените ниви. Дава ги под наем, а парите отива за ролекси на владиките.А когато трябва да се сменят 2керемиди на селската църква, поповете се оправдават, че държавата не давала пари.

14

Анонимен

преди 5 години

БПЦ след като е превзета от БКП се превръща в лъжецърква съставена от антихристи.

13

Анонимен

преди 5 години

Белогвардейците са подарявали камбани, а червеноармейците са рушели църкви.

12

Анти ГЕРБ

преди 5 години

Тя и БПС станала като *** България, която не знам защо някои още наричат държава. Охранени рунтави "божии" служители с часовници за по 20 000 лв., автомобили за по 100 и кусур хиляди лева, маркови одежди, че и п.едерасти и п.едофили станаха. А вярата... тя е за простосмъртните.

11

Еск.

преди 5 години

Понеже иде реч за исторически обект, ако се обяви за паметник на културата, тогава съответното министерство ще поддържа храма. Нооо, ако като такъв започне да привлича посетители и веднага поповете бият голямата камбана, че са им "отнели" църквата. Те за църквата божия се тревожат, не че са им взели келепира, не! Примери като Боянската църква, като манастири в Родопите и т.н. и т.н... Държавата не е добър стопанин, но тия с калимявките съвсем през просото са го ударили.

10

Пламен

преди 5 години

Мъртва държава. От нас се искат: данъци, такси и робство. Мъртва държава!

9

Ролекс

преди 5 години

Църкви, камбани, вяра... Нали за мерджани има. Гледаш ги рунтави, охранени, всеки стопанисва по някакъв имот и се качил най-малко на М-класа. Божи служители, хах.

8

Теомахий

преди 5 години

Наистина ли някои призовават хората, дето работят и почтено печелят, за да издържат семействата си, да се лишават, за да поддържат църковни обекти. Преди да ме е залял благочестив гняв, да припомня вече добре известния факт, че БПЦ е най-големият притежател на недвижимо имущество в България, най-големият работодател, а доходите, не само, че са необлагаеми, но дори не се отчитат никъде. Никакви контролни органи не знаят колко всъщност печели дядо владика и навързаните с него мутро-политици. Аминъ

7

Анонимен

преди 5 години

Ко искат пък тез селянджъри Западните балкани са по-важни.

6

Буди

преди 5 години

Поп Захари ми взе думата. Кой ще ти инвестира в село с 360 души население (справка ГРАО, 2015 година). Виж ако е голямо събитие с хиляди присъстващи всички са там, та да не изпуснат блажното, дето е в касата.

5

Анонимен

преди 5 години

Затуй пък джамии и минарета да искаш!Вече навсякъде все едно си някъде из анадола!

4

Анонимен

преди 5 години

Да са писали на Путин да им купи камбана, евроатлантическите камбани идат бавно. Първо трябва подписка и протест на гражданите, после разрешение от НС, папата, ЕП, ООН и НАТО и тогава пристигa.

3

Анонимен

преди 5 години

Ееее щом е свързана с Руско-турската Освободителна вона трябва да се разруши. Не трябва да се оставя и следа от този период - много е попасно за геополитическото статукво.

2

Анонимен

преди 5 години

ЕДНО ВРЕМЕ И ЦЪРКВИТЕ, И УЧИЛИЩАТА СА ГИ СТРОЯЛИ ЖИТЕЛБИТЕ НА НАСЕЛЕНОТО МЯСТО СЪС СВОИ СРЕДСТВА И ТРУД.А ТЕЗИ КАКВИ ХРИСТИЯНИ СА, КАТО ИМ СВИДИ ДА ДАДАТ ПАРИ ЗА БОЖИЯ ХРАМ.

1

Поп Захари

преди 5 години

Щом няма далавера, дедо Наум не помага.