125

икономист

преди 5 години

До ВаньоТава е пазарната икономика, приятелю! Всичко е измислено така, че да е максимално удобно за бизнеса, но не и за хората... Бизнесът трябва да се развива и да увеличава печалбите си за наша сметка... Някъде се къса цялата идея на икономиката, да се създават блага, които да са полезни за хората. Идеята е, икономическата система да работи за всички нас, обикновените хора, а не за печалбата на бизнесмена. Нашият труд, освен, че се експлоатира, но и не се използва рационално от бизнеса.

124

Ваньо

преди 5 години

Никога не съм бил фен на соца и дори ги презирах но тогава поне се бачкаше по 8 часа 5 дни а сега е ужас и то е масово не само при мен.За това има протести в Франция да се надяваме,че и в цяла Европа.В северна Европа освем парите и качеството на храната е много по-добро а тука ни пробутват *** на Полша,Турция,Гърция и др.застояло месо,домати от камък" шоколади с по малко мляко,какао и захар и още куп други неща,колите на западно европеиците таратайки на по 20 години затова има автопройзше

123

Ваньо

преди 5 години

Аз подписвам договор и казвам 8 часа 5 дни в седмицата почивки на всички български празници.А шефа ама не може така аз не давам... аз *** ти кои си да не даваш бе *** аз да не съм ти син да ме командваш а тои:ами ако не оставаш по-вече от 8 часа и не идваш през събота и неделя ако има нужда,ще те изгоня...такива са всички български работодатели оборски торове!Дават ти 1000 лева като тракторист уж 8 часа 5 дни а ти работиш значително по-вече демек ако ти спазват договора,ще вземаш 650 лева...

122

Ваньо

преди 5 години

До икономист-Ок имаш право но я се опитаи да станеш ченге ако си с 8 клас.Сега искат и да направят задължително 11 клас за до можеш да имаш шофьорска книжка.Моя брат и тракторист взема 1000 лева в малък провинциялен град някои,ще кажат супер 1000 лева не са малко пари но:лятото започва работа от изгрев до залез 12 часа 7 дни в седмицата зимата малко по малко 10 часа работен ден,болят го бъбреците от постояното друсане в трактора и кръста.От къде на къде ще ме задължават да работя по-вече от 8

121

Ваньо

преди 5 години

Голям мит е че в България храната била много евтина хаха в Германия храната е 2 пъти по-висока от нашата страна а минималната заплата там е 1500 евро а тука е 200 евро..на минимална заплата в България са 400 000 души официалната статистика а неофициалната!?Средна заплата в провинцията от по 600-900 лева са над 1 000 000 души...пенсионери с пенсии под 400 лева са 2/3 от от всички пенсионери.Здравно осигурен утиваш на лекар и тои ти иска пари и то много...корупция тотална навсякъде.

120

икономист

преди 5 години

До ВаньоЧовече, знанията, които се получават посредством участието на хората в различни форми на образование или обучение, не гарантират по никакъв начин, че тези хора ще се реализират успешно на пазара на труда. Днес в новините дадоха една жена - бездомна, която е завършила за инженер, но животът й така се е стекъл, че е стигнала до просешка тояга. Уменията са по-важни от знанията, а те не се придобиват само чрез учене...

119

Ваньо

преди 5 години

Не може българите да работят като роби в Ес,стандарта на живот на българина е на последно място в Ес!Защо в Румъния от 2019 година минималната заплата става чисто 940 лева а в България става 510 лева??Имам приятел който живее и работи в Лондон строителен работник и тои ми споделя,че 10 часа до 12 му е работния ден без допълнително заплащане на извъредния труд и сутрин и вечер путува с метро по 2-3 часа сутрин и 2-3 часа вечер става 1 час преди да замине за работа...Това живот ли е??

118

Ваньо

преди 5 години

Друг огромен проблем е че навсякъде и в България и на запад работния ден по договор е 8 часа а реално се работи от 10 до 15 часа.Лично аз съм работил в Гърция,Испания и Марсилия/Франция в Франция бях пчелар,в Испания работих,като строител гипсокартон забележете по 12 часа на ден много пъти съм работил и през събота и неделя за 1200 евро,който отиваха за разходи..В България 12 часа ми е стандарно лятно работно време 30 лева надница в Гоце Делчев..никой не е длъжен да работи извъредно без да му се

117

Ваньо

преди 5 години

До Горките млади-Огромния проблем е че в България хора,който по някаква причина не са учили дали,защото са генетично ***,дали поради липса на средства и лошо детство тези хора не могат да имат добър живот в България поради простата причина,че минималната а и средната заплата в държавата ни е ниска а цените на храните,лекарствата,ток,вода,парно и бензин са изключително високи не съответващи на средна и минималната заплата!

116

Горките млади

преди 5 години

Мързеливи, неуки, но с големи претенции. Такива са днешните млади в БГ.

115

Дон Карнаж 2000

преди 5 години

До ЧужденецНе знам дали се опитваш да ме бъзикаш по неутрално пасивно агресивен начин, там по западно, "тънък бъзик" уж за интелигентни но всъщност кастрирани хора, за да изляза като някакъв конспиративен, че да се изсмее овчата тълпа и да отебат казаното, но това което си казах си стои. Повторението е в основата на пропагандата, промивката на мозък и т.н Не съм видял да го оборваш освен с кастрираната ти шегичка. Ако кажеш че такива неща не се случват вече не знам.

114

До Shefa (120) и

преди 5 години

До НРБ (121)Децата са при вас, щат не щат.Но на вас дали ви идва наум, че човек на 22, 25, 28, 30 г. има нужда от редовен полов живот, а това няма как да се случи в пълната и весела къща.Резултатът?1/ Отговорни, възпитани, съобразяващи се, но изнервени и потиснати млади хора, които пропиляват годините, най-подходящи за създаване на потомство.2/ Случайни срещи и после зарази, аборти или хитри, но неподходящи снахи/зетьове, които са приемали вашето чедо в квартирата си.3/ Бракове по сметка

113

Анонимен

преди 5 години

Велето - вместо да строите автомобилните заводи за милиарди при Ердоган и Орбан и северни потоци по двоен стандарт направете нещо подобно и в България и да видите чудо- младежите ще заживяват самостоятелно на 20 години.

112

икономист

преди 5 години

До До 131Весели празници! Имах предвид тези, които работят неквалифициран труд. Не вярвам някой да харесва факта, че по цял ден трябва да гледа крави под жаркото слънце... А има много хора, които са принудени на вършат такава работа, защото не могат да правят нищо друго като хората. А и не само талант е достатъчен, трябват и други специфични за конкретната позиция умения. Единствено оборудван с пълен комплект от умения, може да се каже, че си подходящ за съответната длъжност.

111

До 131

преди 5 години

Мисля, че всеки има талант за нещо, така че не казваш нищо по различно от мен. Поздрави и Весела Коледа!

110

икономист

преди 5 години

До До 26Не знам какви познати имаш, но аз познавам едни овчари, които пасат животни до моето лозе. Те взимат 200-300 лева(чисто), за работа при кофти условия.... Просто чорбаджията толкова им дава за тази работа. Явно нямат и особени други умения.... Напиши ако искаш подробности за тази "българска фирма", за да ги светна, че съществува такава работа, където можеш да работиш без квалификация и умения, а да взимаш чисто 1600 лева?

109

икономист

преди 5 години

До Анонимен 99"иначе работата е това което до голяма степен осмисля живота ти и ти дава удовлетворение"--------------------------Искаш да кажеш, че ти си се родил на тоя свят за да бачкаш? По-умно нещо не можа ли да измислиш. И какво общо имат тук православните ценности? Дори папа Франциск, изрази мнение, че ние не сме този свят за да работим(Бог, не ни е създал за това), и, че трябва да намираме повече време за себе си. Работата може да носи удовлетворение само на талантливия човек!

108

Чичо Митко

преди 5 години

Тенденция да се живее при родителите е нещо световно в момента но в България е повече от нормалното. За младите в България - БЕ'ГАЙТЕ ОТ СТРАНАТА НА ГЛУПЦИТЕ ака Пинокио! НА ЗАПАД ЩЕ СЕ РЕАЛИЗИРАТЕ МНОГО ПО УСПЕШНО.

107

чичо Гошо

преди 5 години

До Шопо Мама и тати са реститути костовистки седеселайнари,сега герберасти.За какво да бачкам?

106

Чужденец

преди 5 години

До Дон КарнажДонКарнаж как устоявате на тази зловеща пропаганда?