25

ЯкоШибамНаКушетка

преди 5 години

И аз съм за равенство, поне една жена да имаше на строежа да хвърли по едно рамо с качването на чувалчетата от 24 кила по стълбите.

24

Бай Иван

преди 5 години

Жените искат равно заплащане ,но само в чиновнически и офис професии ,демек тарикатските ,къде са в химическата промишленост ,металургията ,и т н ,много в лесно да се плюе по мъжете през 2018,особено ако са бели и хетеросексуални ;) !!!

23

Димо

преди 5 години

Заплащането е за професия и позиция а не за пол.Помните у нас- бабите със забрадките и мотиките и бригадира с каскета и тефтера.със молотовката и към блока Надницата беше 20 стотинки на ден.Мила родна картинкаА младите и мъжете във близкият град.Еманципация ли???

22

Анонимен

преди 5 години

Равенство не може да има в изостанало патриархално и първобитно общество като нашето. Жените са втора ръка хора заедно с гейовете, ромите, ***, бежанците, болните и т.н.т

21

Анонимен

преди 5 години

Никакъв проблем, когато жена ми почне да изхранва семейството, аз веднага напускам моята работа и захващам домакинството в къщи. Проблемът е, че моите стандарти за подреденост и чистота са доста по-занижени от на жена ми. Че оттам и по темата. Има доста професии, които жена неможе да ги върши например (докер, стругар, миньор). Същото важи и наобратно. От математиката знаем, че различни мерни единици немогат да се приравнят. Другото е работодателите не им се занимава с бременни.

20

Анонимен

преди 5 години

Аре стига сте ми надували главата с мaлoyмните брюкселски мантри за равенство в заплащането бе! Всеки получава според квалификацията и възможностите си!

19

Анонимен

преди 5 години

това не е ли социализъм?а до кога зелените ще взимат пари без да бачкат?Или и с тях трябва да имаме равенство.абе един голям шит е цялата демокрация

18

Валентин

преди 5 години

Нали знаете как тези проучвания оценяват равенството в заплащането на високоплатените позиции. Нито дума за повече жени да работя като сметосъбирачи, миньори, хамали, пожарникари и други недобре платени професии. Отделно никога не се взеима под внимание справедливостта на заплащането; т. е някой може да е работил повече и да си е заслужил парите, но понеже взема повече от жена и трябва да му ги клъцнат или увеличат нейните. Пак някакъв изроден комунизъм ни готвят.

17

Анонимен

преди 5 години

Равенство няма да има никога - жените са със 160грама или 8% по малко мозък..от жена нищо не става..

16

миньора

преди 5 години

съгласен съм, нека идва в мината да кърти руда по 10 часа под земята на 40 градуса за 1200лв а аз ще седна в офисчето за 600 лв ще цъкам по клавиатурката и ще пуша цигарки

15

Анонимен

преди 5 години

Мъжа и жената трябва да са различни и противоположни до някаква степен за да има баланс в обществото и семейството. Мъж и жената са като магнитите и електричеството! За да има привличане и баланс, трябва да има плюс и минус.Минус и минус се отблъскват.Плюс и плюс се отблъскват.Когато в едно общество жените започнат да вършат мъжка работа а мъжете женска работа това е силна индикация че обществото е пред разпад!

14

Панама пейпърс

преди 5 години

Днес е велик ден и никаква платена статия ,не може да засенчи най-великото събитие в света на футбола ,а то е УВОЛНЕНИЕТО НА ПУРТУГАЛСКИЯ ***.И СЕ ГА НЕЩО ПО СТАТИЯТА ...КОЛКО КОФРАЖИСТКИ ПОЗНАВАТЕ?

13

муспи

преди 5 години

Строен, добре запазен, образован, произхощдащ от огромно успяло семейство в средна Азия, търси работа бейби систер в София. Заплащане по европейските тарифи. Моли българите да не се безпокоят, - интересува се от ромския, турския и арабския пазари имащи социални осигуровки.

12

истински мъж

преди 5 години

Защото прокламираме равенство,затова християнския свят изчезва.А,Вие г-не/г-жо/ "Ляв",не говорете празни приказки.В неревенството между мъжа и жената няма нищо нередно,нито тревожно.Затова природата ни е направила различни и НЕРАВНИ.Т.нар."равенство" е извръщение от нормални живот.На свяка"равна"жена първо в главата и влизат триста дяволи,после започва да руши живота.Разбрахте ли?

11

Анонимен

преди 5 години

На висшата форма на дискриминация е когато на жените дават някакви права и предимства само защото са жени!Например фирма да наема жени, защото НЯКОЙ *** налага *** правило че % от колектива трябва да са жени. Без изобщо да се гледа дали всъщност фирмата има нужда от тези жени и колко е техния реален принос. Аз не казвам че жените не могат вършат добра работа, но в повечето случаи релностите показват точно това. Особено където трябват инженерни познания, математика, работа с технологии.

10

8

преди 5 години

Това е някаква идиотщина - на конкурентни позиции в една и съща организация заплатите винаги са равни. Но има специфични мъжки професии - да речем миньор или тракторист, където заплащането е по-високо заради спецификата на работата - това няма как да се изравни ако ще да реват 200 години. Има и професии, където жените имат огромно конкурентно предимство - например на позицията ***, там мъжете и за милион години не могат да ги стигнат по заплащане. В резюме - проблемът е измислен

9

Анонимен

преди 5 години

Равенство между мъже и жени не може да има! Всеки трябва да си знае мястото правата и задълженията. Джендърския глобализъм вече умря и хората се връщат към традиционните ценности.

8

Ляв

преди 5 години

Трябва всеки ден да се борим за правата на жените. Крайно време е да освободим обществото от старовремски порядки. Дискриминацията по полов белег трябва да се наказва сурово от закона.

7

Анонимен

преди 5 години

Искат еманципация, искат да носят "куфара" .... и като им го дадеш - "ама то нямало мъже"! Нема угодия!

6

татул

преди 5 години

Въртят спиралата около ист. конвектор.Равенството го дадоха преди 30год.Получиха длъжности,апартаменти,много хора изпищяха от тях.Станахасилни на деня и се разведоха.Имах еднашефка-провали екипа,след това шефа.Създайте семейства,там е равенството.Инак си пречим ,заради единия полов акт.